Calendar

Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας στις 12 Μαρτίου

Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων 2017

 Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και ο Ναυτικός Όμιλος Κυπαρισσίας συνδιοργανώνουν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 τον αγώνα «Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας 2017» και παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων – Νεανίδων  , Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων 2017.

Ο αγώνας Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας των κατηγοριων Age – Group είναι ανοιχτός προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους με ή χωρίς δελτίο αθλητή Ε.Ο.ΤΡΙ. Παράλληλα θα γίνει και αγώνας σκυταλοδρομίας με κάθε αθλητής της ομάδας να κάνει από ένα σκέλος του διάθλου.

Για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των κατηγοριών Εφήβων – Νεανίδων  , Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων είναι υποχρεωτικό το δελτίο αθλητή σε Σύλλογο της δύναμης της Ε.Ο.ΤΡΙ.

Την επίσημη προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δημοσιεύεται μπορείτε να την κατεβάσετε ΚΛΙΚ εδω

 

Κατηγοριες και Απόστασεις αγώνων Διάθλου

Άνδρες/Γυναίκες (γεν 1997 και πριν) Έφηβοι/Νεάνιδες (γεν. 1998-2001) , Σκυταλοδρομία

τρέξιμο 5χλμ – ποδηλασία 20χλμ – τρέξιμο 2,5χλμ.

 

Παίδες/Κορασίδες Α  (γεν 2002-2003), Παίδες – Κορασίδες Β (γεν 2004-2005)

τρέξιμο 2,5χλμ – ποδηλασία 10χλμ – τρέξιμο 1,5χλμ.

 

Παμπαίδες – Παγκορασίδες Α (γεν 2006-2007), Παμπαίδες – Παγκορασίδες Β (γεν 2008-2009)

1,5χλμ – ποδηλασία 5χλμ – τρέξιμο 0,8χλμ.

Παράλληλα με τον αγώνα της κατηγοριας Παμπαίδων – Παγκορασίδων θα διεξαχθεί και ανοιχτός αγώνας δρόμου 1,5χλμ για παιδιά ηλικλιας 8-11 ετών (γεν 2006-2009) 

Θα ισχύσουν οι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων της Ε.Ο.ΤΡΙ. / ITU / ETU με την τελευταία ενημέρωση τους.

* Στο σκέλος της ποδηλασίας οι αγώνες των Εφήβων και Νεανίδων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  θα είναι με κανονισμούς drafting (θα επιτραπούν μόνο ποδήλατα δρόμου «κούρσες» UCI approved),

** Στο σκέλος της ποδηλασίας οι αγώνες για τις κατηγορίες Ανδρων/Γυναικων (Age – Group) και Σκυταλοδρομιών θα είναι με κανονισμούς non drafting (θα επιτραπεί κάθε είδος ποδηλάτου -απο ΜΤΒ ως TT- αρκεί φυσικά να πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας).

 

Για ό,τι δεν προβλέπεται αποφασίζει η αγωνόδικος επιτροπή. 

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές γίνονται στο link:
http://www.energyraces.gr/register/duathlon-championship/

 και θα είναι ανοιχτές μέχρι την Πέμπτη 9 Μαρτίου.

 

– Το κόστος συμμετοχής για την ατομική συμμετοχή στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών είναι 30 ευρώ και θα πληρωθεί με την παραλαβή του start pack στη γραμματεία τη μέρα του αγώνα ή μια μέρα πριν σε χώρο που θα ορίσει η διοργάνωση.

– Το κόστος συμμετοχής για την ομαδική συμμετοχή (σκυταλοδρομία) είναι 30 ευρώ και θα πληρωθεί με την παραλαβή του start pack στη γραμματεία τη μέρα του αγώνα ή μια μέρα πριν σε χώρο που θα ορίσει η διοργάνωση.
– Το κόστος συμμετοχής στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων είναι 10 ευρώ

– Το κόστος συμμετοχής στις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων και στον παδικό αγώνα δρομου 1,5χλμ είναι δωρεάν

  

Κατηγορίες – Βραβεύσεις

Ατομικό

– Γενική Ανδρών – Γυναικών

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

– Εφηβοι – Νεάνιδες (γεν. 1998-2001)

– Παίδες – Κορασίδες Α  (γεν 2002-2003),

– Παίδες – Κορασίδες Β (γεν 2004-2005)

– Παμπαίδες – Παγκορασίδες Α (γεν 2006-2007),

– Παμπαίδες – Παγκορασίδες Β (γεν 2008-2009)

 

Ατομικό – Ηλικιακές κατηγορίες – Age Group
– Ανδρών – Γυναικών έως 16-29 ετών, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω

– Γυναικών 16-39 ετών, 40-59, 60 και άνω

 

– Ομαδικό/Σκυταλοδρομίες

 

Πρόγραμμα

08:00 Άνοιγμα Γραμματείας και παράδοση πακέτου αθλητών

08:45 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Bike Check In

9.30 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β

9.30 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 1.5χλμ παιδιών

10.00 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων Α & Β

11.00 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Άνδρών – Γυναίκών και Σκυταλοδρομίας

 

Τροποποίηση προκήρυξης:

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας
προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή και για οποιαδήποτε μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης και των χορηγών επικοινωνίας.

 

Σημαντικές Τεχνικές επισημάνσεις

1) Το κράνος στο σκέλος της ποδηλασίας είναι υποχρεωτικό για όλες τις κατηγορίες και για κάθε συμμετέχοντα. Πρέπει να το φοράτε και να είναι δεμένο σωστά, για οποιαδήποτε κίνηση σας με το ποδήλατο (ακόμα και αν έχετε το ποδήλατο στο χέρι) εντός κι εκτός περιοχής αλλαγών.

2) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου

3α) Στο σκέλος της ποδηλασίας οι αγώνες των Εφήβων και Νεανίδων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  θα είναι με κανονισμούς drafting (θα επιτραπούν μόνο ποδήλατα δρόμου «κούρσες» UCI approved),

3β) Στο σκέλος της ποδηλασίας οι αγώνες για τις κατηγορίες Ανδρων/Γυναικων (Age – Group) και Σκυταλοδρομιών θα είναι με κανονισμούς non drafting (θα επιτραπεί κάθε είδος ποδηλάτου -απο ΜΤΒ ως TT- αρκεί φυσικά να πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας).

4) Τα ποδήλατα θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή αλλαγών μέχρι και 15 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα.

5) Το τσιπ χρονομέτρησης θα πρέπει να είναι δεμένο με το ειδικό στραπ στον αριστερό αστράγαλο του κάθε αθλητή (για τις σκυταλοδρομίες το τσιπ περνιέται από τον έναν αθλητή στον άλλο, βλ παρακάτω)

6) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Χρησιμοποιήστε την ειδική ζώνη μέσης (race belt) που θα σας δοθεί και στην οποία τοποθετείτε τον αριθμό σας

7) Τοποθετείτε τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό σας στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου

8) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Έχετε δικαίωμα να έχετε μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια εκτός καλαθιού. Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.

9) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.

10) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.

11) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές  (από το 1ο τρέξιμο σε ποδηλασία και από ποδηλασία στο 2ο τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται. Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις σκυταλοδρομίες διαβάστε παρακάτω

12) Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

 

Τεχνικές Λεπτομέρειες ειδικά για τις ομάδες σκυταλοδρομίας

1) Μπορεί να υπάρξουν ομάδες 2 ατόμων (δρομέας και ποδηλάτης) ή σκυταλοδρομίες 3 ατόμων (2 δρομείς, 1 ποδηλάτης). 3) Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα για τις ομαδικές είναι 30 ευρώ για την κάθε ομάδα σκυταλοδροµίας. Όλο το ποσό το πληρώνει ο αρχηγός της ομάδας που παραλαμβάνει και το κοινό αγωνιστικό υλικό και για τους δύο ή τρεις αθλητές της ομάδας του

2) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

3) Όλες οι αλλαγές σκυτάλης (από το 1ο τρέξιμο στην ποδηλασία και από ποδηλασία στο 2ο τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να περνάει το τσιπ της ομάδας στο αριστερό πόδι του επόμενου.

4) Ο ποδηλάτης τοποθετεί τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου. Ποδηλάτης ομάδας που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.

5) O ποδηλάτης σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ καβαλάει ποδήλατο εντός περιοχής αλλαγών, όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς του ατομικού.

6) Το bib (αριθμό) τον φοράει μόνο ο δρομέας της ομάδας στο τελευταίο σκέλος. Ο αριθμός πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο στο μπροστινό μέρος του σώματος του και οφείλει να τερματίσει με αυτόν.
Ακολουθείστε την Ε.Ο.ΤΡΙ.

στο web
http://triathlon-hellas.com/

 

στο facebook
https://www.facebook.com/TriathlonHellas

 

στο Instagram
https://www.instagram.com/triathlon_hellas/