Beauty & Style

Βγάζεις σπυράκια όταν ασκείσαι; Να τι να κάνεις!

Πήγες γυμναστήριο και νιώθεις το πρόσωπό σου ξαναμμένο, κατακόκκινο, που τραβάει ενώ βγάζει και κάποια σπυράκια; Για όλα φταίει ο ιδρώτας, η τριβή και η ζέστη! Η εφίδρωση είναι μια φυσική διαδικασία του σώματος που ρυθμίσει τη θερμοκρασία του και ένας από τους τρόπους με τους οποίους το δέρμα αφαιρεί τις ακαθαρσίες και «αποτοξινώνει». Όμως είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις το δέρμα σου από τον ιδρώτα, επειδή οι πόροι ανοίγουν και μπορούν πολύ εύκολα να δεχτούν ακαθαρσίες και βακτήρια και να οδηγήσουν σε σπυράκια στο πρόσωπο και κοκκινίλες. Διάβασε ακόμη: Μπορείς να νικήσεις την ακμή με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο. Δες ποιον!

 

 

 

Πώς να πλύνεις το πρόσωπό σου μετά από μια προπόνηση

1 Πλένε πάντα τα χέρια σου πριν και μετά την προπόνηση. Επειδή τα μηχανήματα περιέχουν βακτήρια, κράτα τα χέρια σου μακριά από το πρόσωπό σου.

2 Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό. Απομάκρυνε τον ιδρώτα, τα βακτήρια, τις τοξίνες και τα έλαια που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνειά της επιδερμίδας, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο ζελ καθαρισμού που ξεπλένεται με νερό. Αναζήτησε ήπια προϊόντα καθαρισμού, όπως είναι τα micellar waters, εμπλουτισμένα με ενυδατικά συστατικά και με χαμηλό pH, που δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα.

3 Απόφυγε τις τονωτικές λοσιόν με οινόπνευμα (alcohol denat. SD), μενθόλη ή αμαμελίδα (witch hazel). Δοκίμασε ένα αντιβακτηριακό καθαριστικό με έλαιο tea tree, ένα καθαριστό προσώπου gel, ή ένα απαλό γαλάκτωμα.

4 Χρησιμοποιήσε χλιαρό νερό. Και ολοκλήρωσε με λίγο δροσερό (όχι κρύο) νερό. Το δροσερό νερό θα κλείσει τους πόρους, οι οποίοι διαστέλλονται για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση του ιδρώτα.

5 Μην τρίβεις, το δέρμα σου με την πετσέτα. Μερικές φορές το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, ειδικά εάν το πρόσωπό σου είναι κατακόκκινο μετά την άσκηση.

6 Μην στεγνώνεις εντελώς το δέρμα σου. Κάνε ταμποναριστές κινήσεις και άφησέ το ελαφρώς νωπό. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα συγκρατεί την υγρασία της και δέχεται καλύτερα ένα προϊόν.

7 Ενυδάτωσε το δέρμα σου. Η εφίδρωση λόγω της έντονης άσκησης έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια υγρών από το σώμα. Είναι απαραίτητο επομένως να πίνεις άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Ενυδατώσου πίνοντας πολύ νερό και πράσινους χυμούς, που να περιέχουν συστατικά όπως το αγγούρι, το αβοκάντο και το σπανάκι. Ωστόσο, μη νομίζεις ότι με τον τρόπο αυτό θα ενυδατωθεί και η επιδερμίδα σου. Μόνο με την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας θα επαναφέρεις την υγρασία στα φυσιολογικά επίπεδα. Να θυμάσαι πως η έντονη άσκηση δημιουργεί φλεγμονή μέσα στο σώμα και το δέρμα και καλό είναι να χρησιμοποιείς κάποια ενυδατική κρέμα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για να αναπληρώσεις την ενυδάτωση και να μειώσεις την ερυθρότητα.

8 Επίλεξε μια ήπια ενυδατική σύνθεση εμπλουτισμένη με καταπραϋντικά συστατικά όπως λευκό τσάι, χαμομήλι, πανθενόλη κ.ά. που θα καταπραύνουν το δέρμα σου.

 

Διάβασε ακόμη: Θέλεις τέλειο δέρμα; «Κλέψε» τα καλλυντικά της