Beauty & Style

Το νο1 πράγμα που θέλει το δέρμα σου μετά τον ήλιο

Η πολλή ηλιοθεραπεία ταλαιπωρεί και στερεί πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από την επιδερμίδα σου. Πώς μπορείς να αναπληρώσεις τις απώλειες; Με την ενυδάτωση. Δως του νερό και θα σε ευγνωμονεί!

 

 

Ας ξεκινήσουμε από τα καλά νέα: ο ήλιος μας φτιάχνει τη διάθεση και μειώνει τις ατέλειες της επιδερμίδας. Πάμε τώρα στα κακά: ο ήλιος είναι η βασική αιτία για την έντονη αφυδάτωση και τη φωτογήρανση της επιδερμίδας. Έτσι λοιπόν δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις για να καταλάβεις απόλυτα γιατί είναι απαραίτητη η φροντίδα μετά τον ήλιο και γιατί χρειάζεσαι τα after sun;

Τι σου κάνει ο ήλιος (μάνα μου;)

Η καθημερινή έκθεση στον ήλιο δημιουργεί δύο βασικά προβλήματα:

1 Αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος εκφυλίζοντας τα επιδερμικά κύτταρα με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αποκτά ξηρότητα, να χάνει τη λάμψη και τη ζωντάνια της.

2 Διασπά το κολλαγόνο με ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς της χρονολογικής γήρανσης με αποτέλεσμα την εμφάνιση των ρυτίδων.

Γιατί λοιπόν είναι απαραίτητη η φροντίδα μετά τον ήλιο;

Ακόμη κι αν δεν υπάρχει κοκκινίλα ή ερεθισμός το δέρμα σου καταπονείται κάτω από τον ήλιο. Τα αντηλιακά άλλωστε, ακόμη κι αν έχουν τον πιο υψηλό δείκτη προστασίας δεν σε προστατεύουν 100% από την υπεριώδη ακτινοβολία. Γι΄αυτό μετά τον ήλιο χρειάζεσαι απαραίτητα ενυδάτωση. Η ενυδάτωση after sun:

1 Καταπραΰνει κοκκινίλες ή ερεθισμούς.

2 Αναπληρώνει τα κενά στα φυσικά αποθέματα νερού που δημιουργούνται λόγω της παρατεταμένης έκθεσης.

3 Ενισχύει τον κυτταρικό μεταβολισμό.

4 Διατηρεί την επιδερμίδα απαλή και ελαστική.

5 Προσφέρει πλούσια θρέψη.

6 Ενδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό με αποτέλεσμα την τόνωση των φυσικών αμυντικών μηχανισμών και την ταχύτερη επούλωση από τη βλαβερή επίδραση των UV ακτινών.

7 Προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, κυρίως όσα after sun έχουν αντιοξειδωτικούς παράγοντες.

Extra-tip: Το after sun θα βοηθήσει το μαύρισμά σου να διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Λίγο το έχεις;