Beauty & Style

Τι να φορέσεις για να δείχνεις αδύνατος

Δεν έχασες τα κιλά που ήθελες; Μην άγχεσαι. Ακολούθησε αυτούς τους 8 κανόνες στυλ και δες τι να φορέσεις για δείχνεις πιο αδύνατος και σέξι, χωρίς δίαιτα ή άσκηση.

1ος κανόνας: Mικρά patterns = αδύνατο σώμα
Τα έντονα σχήματα και μοτίβα κάνουν την επιφάνεια του ρούχου να μοιάζει ακόμη μεγαλύτερη. Τα απλά μονόχρωμα υφάσματα σε δείχνουν πιο ψηλό και αδύνατο εν αντιθέσει με τα μεγάλα χτυπητά patterns που μεγεθύνουν τα προβληματικά σημεία. Επίλεξε μοτίβα στα πουκάμισα με λεπτά και διακριτικά σχέδια.

2ος κανόνας: Άσε τις πιέτες για τους άλλους
Ένα παντελόνι με πιέτες προσθέτει περισσότερο όγκο γύρω από τη μέση σου. Το παντελόνι σε ίσια γραμμή μπροστά δείχνουν τη μέση σου πιο λεπτή.

3ος κανόνας: Μονοχρωμία, το φυσικό αδυνάτισμα
Είναι το μυστικό για… φυσικό αδυνάτισμα, επειδή η μονοχρωμία δημιουργεί μια αδιάσπαστη κάθετη γραμμή από το λαιμό μέχρι τα νύχια. Αλλά και οι ρίγες σε δείχνουν πιο αδύνατο. Οι κάθετες γραμμές σε ένα ριγέ κοστούμι ακολουθούν το μήκος του σώματός σου αντί να εστιάζουν στις προβληματικές περιοχές. Ένα pinstripe κοστούμι είναι must για σένα.

4ος κανόνας: Πουκάμισα έξω λοιπόν
Κάθε πουκάμισο μπορεί να φορεθεί απέξω από το παντελόνι και να κρύψει τα παχάκια επειδή μακραίνει την τάλια του σώματος. Απόφυγε πουλόβερ ή μπουφάν με λάστιχο στο κάτω μέρος. Δημιουργούν ένα μικρό σωσίβιο γύρω από τη μέση σου δείχνοντας ακόμη κι έναν λεπτό άνθρωπο να μοιάζει παχύς.

5ος κανόνας: Βρες το κουμπί σου
Πολλά κοστούμια και σπορ σακάκια έχουν τα κουμπιά ψηλά. Αλλά εάν η κοιλιά σου είναι μεγαλοπρεπής τότε η θέση των κουμπιών μπορεί να αναδείξει καλύτερα το σώμα σου. Αν είσαι υπέρβαρος επίλεξε σακάκι με ένα ή δύο κουμπιά τα οποία να δημιουργούν ένα βαθύ V και να αποκαλύπτουν περισσότερο το πουκάμισο από μέσα. Έτσι η προσοχή των άλλων θα πέφτει εκεί και όχι στην κοιλιά σου. Με την ίδια λογική, δεν φοράς σταυρωτά κοστούμια. Μικραίνουν το τρίγωνο που δημιουργείται τονίζοντας περισσότερο την προβληματική περιοχή.

6ος κανόνας: Φόρεσε το μέγεθος το σωστό
Μην κάνεις το λάθος να φοράς φαρδιά ρούχα επειδή κρύβουν τυχόν ατέλειες, συχνά, τις τονίζουν. Και μην κάνεις ΤΟ λάθος να φοράς ρούχα ένα ή δύο νούμερο μικρότερα, εκτός κι αν ο στόχος σου είναι να δείξεις το ανθρωπάκι της Michelin! Εάν δεν μπορείς να χωρέσεις τον αντίχειρα άνετα στη ζώνη της μέσης χωρίς να σφίξεις τους κοιλιακούς ή να κρατήσεις την αναπνοή σου τότε ήρθε η ώρα να το αγοράσεις. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με τα μπλουζάκια σου: όταν είναι προσαρμοσμένα στο μέγεθός σου, κι όχι μεγαλύτερα, τότε δείχνεις πιο αδύνατος (και πιο σέξι).

7ος κανόνας: Μείωσε τις αντιθέσεις
Χρειάζεται να εξηγήσουμε ότι με ένα navy blue t-shirt θα δείχνεις καλύτερος απ’ ότι με ένα πορτοκαλί; Μείωσε τη χρωματική αντίθεση μεταξύ του πάνω μέρος του σώματός σου με το κάτω μέρος. Για παράδειγμα ένα σκούρο πουκάμισο που φοριέται με ένα ανοιχτόχρωμο παντελόνι κόβει στο μισό το σώμα σου και σε κάνει να φαίνεσαι πιο κοντός και πιο γεμάτος. Αν φορέσεις ένα σκουρόχρωμο πουκάμισο με σκούρο γκρι παντελόνι μειώνει το βάρος σου οπτικά και σε δείχνει πιο ψηλό. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ζώνη: μια μαύρη ζώνη σε ένα ανοιχτόχρωμο παντελόνι είναι σα να φωνάζει: «Κοιτάξτε, ακριβώς εδώ, την περιφέρεια της μέσης μου!” Αύξησε τη συλλογή σου στα αξεσουάρ και πρόσθεσε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ του γκρι σε ζώνες. Και μείνε μακριά από τις λαμπερές πόρπες για ευνόητους λόγους!

8ος κανόνας: Πιάστο από το λαιμό
Αποχαιρέτησε για πάντα τα t-shirt με στρογγυλή λαιμόκοψη γιατί σε δείχνουν πιο γεμάτο και διαγράφουν το στήθος σου και επίλεξε μπλουζάκια με λαιμόκοψη V: σε κάνουν πιο ψηλό και πιο αδύνατο ενώ μειώνουν και το θεληματικό σου… προγούλι! Στα πουκάμισα απόφυγε τους μεγάλους, ανοιχτούς γιακάδες και επίλεξε κάποια με πιο μαζεμένο γιακά επειδή δείχνει το πρόσωπό σου πιο λεπτό. Απόφυγε το κουμπωμένο κολάρο και τις γραβάτες. Επίσης οι λεπτές γραβάτες σου ταιριάζουν περισσότερο από τις φαρδιές.