Beauty & Style

Τι άρωμα να φορέσεις στο γυμναστήριο χωρίς να τους ζαλίσεις!

Αν θέλεις να μοσχομυρίζεις το να βάλεις το αγαπημένο σου άρωμα στο γυμναστήριο θα ήταν σκέτη καταστροφή (για τους άλλους). Τι να επιλέξεις; Εννοείται αποσμητικό. Εξάλλου γυμναστήριο και αποσμητικό πάνε χέρι – χέρι και σίγουρα χρειάζεσαι ένα ψέκασμα ή ένα πέρασμα με το roll-on πριν και μετά την προπόνηση. Όμως και το άρωμα μπορεί να φορεθεί. Δες πως:

Μάθε τι περιέχουν τα αντρικά αρώματα

Woody / Boisées: Ξυλώδεις μυρωδιές, σανδαλόξυλο και κέδρο. Συχνά στη σύνθεσή τους υπάρχει και το πατσουλί.

Leather: Περιλαμβάνει μυρωδιές από μέλι, ταμπάκο και ξύλο.

Chyprées: Περιλαμβάνει αρώματα από περγαμόντο, δρυ, πατσουλί και λάβδανο.

Green: Μια πιο ελαφριά και μοντέρνα εκδοχή της οικογένειας των Chyprées.

Fougere: Αρώματα με βάση τους τη λεβάντα, την κουμαρίνη και τη δρυ.

Oceanic/Ozone: Σε αυτή ανήκουν τα περισσότερα καλοκαιρινά αρώματα.

Citrus / Hespéridées: Αρώματα από φρούτα, κυρίως εσπεροειδή.

Ποιο άρωμα να επιλέξεις

Προφανώς, μετά από 40 λεπτά διάδρομο θα κάνεις ντους– το αποσμητικό το έχεις πάντα μαζί σου, για να προλαμβάνει ιδρώτα και μυρωδιές, όχι για να συγκαλύπτει. Αν όμως θέλεις και λίγο άρωμα επίλεξε ένα στην sport εκδοχή του. Τα περισσότερα αρώματα που συνοδεύονται από τη λέξη «sport» περιέχουν νότες κίτρου ή μέντας στη σύνθεσή τους και είναι ιδανικά για το γυμναστήριο. Αν είσαι πιστός στο άρωμά σου και δεν το αλλάζεις με τίποτα αναζήτησε τη light εκδοχή του. Διαφορετικά, άφησε το άρωμά σου εκτός τσάντας και φόρεσέ το μετά την προπόνησή σου.

Σε ποιο σημείο το φοράς

 Η θερμότητα του σώματος μπορεί να ξεκλειδώσει τα αρώματα, οπότε ψέκασέ το στα σημεία που ψηλαφίζεις το σφιγμό σου- δηλαδή εκτός από τους καρπούς, στον λαιμό, πίσω από τα γόνατα ακόμα και στην καρδιά (όχι σε όλα αυτά τα σημεία ταυτόχρονα). Μπορες να ψεκάσεις πάνω από το κεφάλι για ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα αλλά όχι πάνω στα ρούχα. Αφού το ψεκάσει μην τρίβεις τους καρπούς σου μεταξύ τους. Είναι ό,τι χειρότερο για τον χαρακτήρα αλλά και τη διάρκεια του αρώματος. Κάθε άρωμα βασίζεται σε νότες κορυφής, αυτές εξατμίζονται γρήγορα, σε μεσαίες νότες που αποτελούν τον κορμό του και σε νότες βάσης, διαρκούν περισσότερο πάνω στην επιδερμίδα. Όταν τρίβεις τους καρπούς σου ουσιαστικά τους ζεσταίνεις με αποτέλεσμα να χάνονται αμέσως οι νότες κορυφής αλλά και να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του αρώματος. 

Μπορεί να θέλεις το άρωμά σου να κρατήσει περισσότερο, αλλά ο συνδυασμός κρέμα σώματος με το αντίστοιχο άρωμα δίνει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην ευωδιά, οπότε η θερμοκρασία και ο ιδρώτας να είναι καταστροφικός για το άρωμά σου.