Beauty & Style

Προστάτεψε τα πόδια σου από σκασίματα και φουσκάλες

Καλοκαίρι σημαίνει γυμνά πόδια. Και γυμνά πόδια σημαίνει φουσκάλες και σκασίματα. Προστάτεψε τα πόδια σου από σκασίματα και φουσκάλες με 3 απλά βήματα!

 

 

Το καλοκαίρι είναι ο ύπουλος θάνατος των ποδιών: φοράς σαγιονάρες ή πέδιλα ή σανδάλια, περπατάς με γυμνά πόδια στην άμμο και τα βότσαλα, τα μουλιάζεις για ώρες στο αλάτι της θάλασσας και τα αφήνεις να υποφέρουν κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς αντηλιακό. Αυτό έχει ως συνέπεια: αφυδάτωση, σκασίματα στις φτέρνες, σκληρύνσεις και φουσκάλες στην περιοχή των ποδιών. Προστάτεψε τα πόδια σου από σκασίματα και φουσκάλες το καλοκαίρι με αυτά τα 3 απλά βήματα για να τα έχεις πάντα απαλά, μέχρι το επόμενό σου πεντικιούρ.

Μάθε: Ποια είναι τα τρικ που θα σε σώσουν από το «πόδι του αθλητή»;

Βήμα 1: Μούλιασέ τα

Τα δέρμα των ποδιών σου για να προστατευτεί από την καταπόνηση και την τριβή, αυξάνει τον αριθμό των κερατινοποιημένων κυττάρων του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιφανειακή στιβάδα του να σκληραίνει και όταν δεν ενυδατώνεται επαρκώς, να σπάει. Επιπλέον, το φαινόμενο αυτό είναι συνήθως αποτέλεσμα του συνδυασμού αφυδατωμένης επιδερμίδας και φλατ παπουτσιών όπως είναι τα πέδιλα και οι σαγιονάρες, που ασκούν πίεση στο πόδι. Κάνε ένα χλιαρό ποδόλουτρο με άλατα μπάνιου για 10-15 σε χλιαρό νερό καθημερινά, μετά την παραλία. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να τα φροντίσεις.

Βήμα 2: Απολέπισέ τα

Τρίψε τα με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια ελαφρόπετρα, ράσπα ή κάποια ειδική ηλεκτρική συσκευή. Ολοκλήρωσε απολεπίζοντας τα πόδια με ένα απολεπιστικό προϊόν σώματος απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος. Αφού κάνεις απολέπιση, άπλωσε στα πόδια σου μία κρέμα ποδιών με ουρία. H ουρία είναι ένας ενεργός υγραντικός παράγοντας που σώζει την επιδερμίδα από την ξηρόητα και την ενυδατώσει σε βάθος ενώ έχει και κερατολυτική (απολεπιστική) δράση, “κλειδώνει” τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας και αποτρέπει την απώλεια νερού.

Δες τις 3 παραλλαγές squats για τέλεια πόδια και γλουτούς

Βήμα 3: Άπλωνε καθημερινά κρέμα ποδιών

Η συχνή εφαρμογή της κρέμας ποδιών είναι εξαιρετικά σημαντική για υγιή και όμορφα πόδια. Το περιποιημένο δέρμα δεν είναι μόνο πιο απαλό και όμορφο, αλλά και πιο ανθεκτικό στην τριβή, την πίεση και τους μύκητες. Η ιδανική κρέμα ποδιών είναι αυτή που απλώνεται εύκολα χωρίς να χρειάζεται μασάζ, απορροφάται γρήγορα, χωρίς να νιώθεις ότι «κολλάει» και δεν αφήνει έντονη λιπαρότητα στα πέλματά σου κάτι που τα κάνει να γλιστρούν. Τέλος, αυτή που ενυδατώνει σε βάθος και σε διάρκεια. Αναζήτησε κρέμες ποδιών που περιέχουν στη σύνθεσή τους θρεπτικά έλαια και βούτυρα φυτικής προέλευσης (βούτυρο καριτέ, argan oil, jojoba, ελαιόλαδο, κ.ά.) για να αποκαταστήσουν την έλλειψή της σε λιπίδια, ή με ενυδατικά συστατικά συνθετικής προέλευσης όπως ουρία, λανολίνη, ceramides, γλυκερόλη κ.ά., που θα αποτρέψουν την απώλεια υγρασίας και θα ενισχύσουν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας. Τα αιθέρια έλαια εκτός του ότι ενυδατώνουν και ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία προσφέρουν και χαλάρωση με το άρωμά τους.

Στο τέλος βάλε κάλτσες για την περιποίηση των ποδιών με εσωτερική επίστρωση ενυδατικού gel λεβάντας και άρωμα από μείγμα αιθέριων ελαίων. Αναζωογονούν, ενυδατώνουν και επαναδομούν την ξηρή επιδερμίδα, εστιάζοντας στα σημεία που παρουσιάζουν σκληρότητα, αφήνοντάς τα απαλά. Χρησιμοποίσε τες κάθε δέκα ημέρες ή και συχνότερα εάν χρειάζεται. Φόρεσε τις κάλτσες Organic Lavender Oil Moisturising Gel Socks της Dr. Organic για 20 λεπτά και απόλαυσε τις ενυδατικές και αρωματικές ιδιότητες της λεβάντας.

Τα σημεία που σχεδόν ξεχνούν όλοι; Τα πόδια! Μην ξεχνάς κατά την ηλιοθεραπεία να βάζεις αντηλιακό και στο κουτεπιέ και κάτω από το πέλμα. Τα ενυδατώνεις και τα προστατεύεις από τον ήλιο.