Beauty & Style

Ποια είναι τα 7 συστατικά για τέλειο δέρμα

1 Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C και Ε, αντιμετωπίζουν δραστικά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από τη ρύπανση, τον καπνό του τσιγάρου, την ηλιακή ακτινοβολία και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η ανεξέλεγκτη δράση των ελευθέρων ριζών βλάπτουν το δέρμα σου προκαλώντας πρόωρη γήρανση. Μπορείς να βρεις καλλυντικά με αντιοξειδωτικά σε προϊόντα καθαρισμού και σε serum όπως και σε κρέμες ενυδάτωσης.

2 Γλυκερίνη

Γενικά χρησιμοποιείται σε καθαριστικά και ενυδατικά προιόντα, και δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν σούπερ μαγνήτη υγρασίας. Λειαίνει και ανανεώνει το δέρμα, ενώ ενισχύει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας σου.

3 Λιπίδια

Στην περιποίηση του δέρματος, τα καλά -για σένα και το πρόσωπό σου- λίπη που βρίσκονται φυσικά στο δέρμα μας βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας. Ψάξε για προϊόντα που έχουν στη σύνθεσή τους: λινολεϊκό οξύ και ceramides. Ενισχύουν το προστατευτικό φιλμ του δέρματος βοηθώντας το να συγκρατεί την υγρασία. 4 Φυσικά έλαια Jojoba, αβοκάντο και εκχυλίσματα από κουκούτσια σταφυλιού μειώνουν την ξηρότητα και παρέχουν στην επιδερμίδα πλούσια μαλακτική δράση, και όλα αυτά χωρίς να φράζουν τους πόρους. Στα καθαριστικά, αυτά τα φυσικά έλαια βοηθούν στην εύκολη αφαίρεση του μακιγιάζ.

5 Butters

Shea butter και butter από αβοκάντο είναι εξαιρετικά απαλά και καταπραϋντικά για το δέρμα. Παρέχουν μέγιστη υγρασία και εμποδίζουν την ξηρότητα της επιδερμίδας.

6 Βιταμίνη Β5

Εφαρμόζοντας ένα προϊόν με αυτή τη βιταμίνη στο πρόσωπό σου όχι μόνο αυξάνεις την ενυδάτωση αλλά και βελτιώνεις την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματός σου.

7 Καφεΐνη

Το ίδιο συστατικό που σε ξυπνάει το πρωί μπορεί να ξυπνήσει και να ζωντανέψει την επιδερμίδα σου. Η καφεΐνη είναι ένα αντιφλεγμονώδες συστατικό που καταπραΰνει και ανακουφίζει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Όταν περιέχεται σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος το φωτίζει και μειώνει τους αποχρωματισμούς. Αν το συναντήσεις σε κρέμες ματιών θα διαπιστώσεις ότι μειώνει και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.