Beauty & Style

Ο κύριος Λαδωμένο Μαλλί; Μήπως δεν τα λούζεις σωστά;

Εάν το μαλλί σου είναι λαδωμένο συνεχώς δες τι λάθη κάνεις: είτε δεν τα λούζεις σωστά είτε δεν επιλέγεις το σωστό το σαμπουάν.

 

 

Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σου, το να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν που να «φέρεται» σωστά στα μαλλιά είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να του προσφέρεις. Συστατικά όπως για παράδειγμα η βιταμίνη Ε βοηθούν στην ενδυνάμωση των τριχών, τα βότανα επίσης. Αλλά εάν είσαι ο κύριος Λαδωμένο Μαλλί διόρθωσε τα λάθη σου και επίλεξε το σωστό σαμπουάν για το κεφάλι σου.

 

1 Μην αγοράζεις σαμπουάν επειδή έχει ωραίο άρωμα

Φρόντιζε να διαβάζεις την ετικέτα του σαμπουάν κι αν διαπιστώσεις ότι είναι γεμάτο με ουσίες που δεν μπορείς να προφέρεις, επίλεξε ένα άλλο με περισσότερα φυτικά συστατικά όπως το Σαμπουάν κατά της Λιπαρής Πιτυρίδας για με Λευκή Ιτιά & Πρόπολη της Apivita. Με σαλικυλικό οξύ φυσικής προέλευσης, εκχύλισμα προπολης που ρυθμίζει την υπερέκκριση σμήγματος, καταπραΰνει τον ερεθισμό και το αίσθημα κνησμού, με ελληνικά βιολογικά εκχυλισματα θυμαριού και λεβάντας και βιολογικά αιθέρια έλαια κέδρου και γεράνi.

2 Λούζε τα μαλλιά σου τακτικά όχι καθημερινά

Εάν έχεις λιπαρά μαλλιά λούζε τα καθημερινά. Ορισμένοι πιστεύουν ότι το συχνό λούσιμο ενεργοποιεί την παραγωγή σμήγματος αλλά αυτό δεν ισχύει. Αντίθετα τα λιπαρά μαλλιά θέλουν συχνό λούσιμο, γιατί με το λούσιμο απομακρύνεται το σμήγμα από τους σμηγματογόνους αδένες. Από την άλλη εάν έχεις κανονικά ή ξηρά μαλλιά ένα γρήγορο λούσιμο δυο με τρεις φορές την εβδομάδα αρκεί. Το Απαλό Σαμπουάν για Συχνή Χρήση της Benostan είναι αυτό που ψάχνεις αφού έχει ιδιαίτερα αγνή σύνθεση από φυτικά εκχυλίσματα και δυναμωτικά στοιχεία: το χαμομήλι καταπραϋνει το ερεθισμένο δέρμα της κεφαλής, η φυτική προβιταμίνη Β5 και οι βιταμίνες Α, C, E, K & σύμπλεγμα Β, δυναμώνουν και θρέφουν τα μαλλιά. Το εκχύλισμα από λάδι ελιάς περιποιείται ακόμα και τα πιο λεπτά και εύθραυστα μαλλιά.

3 Μη λούζεσαι με καυτό νερό

Φρόντισε να λούζεσαι μόνο με χλιαρό νερό. Το καυτό νερό ενεργοποιεί την παραγωγή σμήγματος ενώ θαμπώνει τα μαλλιά.

4 Μην ρίχνεις το σαμπουάν με τη σέσουλα

Ρίξε στο χέρι σου μια μικρή ποσότητα σαμπουάν από το Shampoo Myrte Λιπαρή Πιτυρίδα της Klorane, στο μέγεθος ενός νομίσματος, και κάνε σαπουνάδα εκτελώντας μασάζ με αργές κυκλικές κινήσεις για μισό λεπτό.

5 Ξέπλενε καλά τα μαλλιά σου

Ξέπλενε καλά το σαμπουάν γιατί ακόμα κι αν μείνει λίγο πάνω στο κεφάλι, επιβαρύνει τις ρίζες της τρίχας και κάνει τα μαλλιά να λαδώνουν. 

6 Όταν λούζεσαι μην ξύνεις το κεφάλι σου

Το ξύσιμο κάνει τις τρίχες αδύναμες και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής. Προτίμησε να κάνεις μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για την υγεία των μαλλιών σου.

7 Μην ξεχνάς το conditioner

Εάν έχεις ξηρά και αδύναμα μαλλιά χρειάζεσαι ένα καλό conditioner όπως την Μαλακτική Kρέμα με Κινίνη για την Τριχόπτωση της Klorane, που βοηθά τα μαλλιά να ανακτήσουν τη δύναμη και τη λάμψη τους. Τα σαμπουάν που το προσφέρουν 2 σε 1 δεν είναι η καλύτερη επιλογή και σίγουρα δεν κάνουν τη δουλειά που κάνει από μόνο του το μαλακτικό. 

Φίλια Μητρομάρα