Beauty & Style

Κάνε spa το γραφείο σου!

Δεν έχεις χρόνο να πας για spa; Μετέτρεψε το γραφείο σου σε spa και διώξε το άγχος και το στρες από την πρώτη κιόλας μέρα της εβδομάδας μέχρι και την τελευταία!

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ

Σου χρειάζεται ένα γρήγορο τονωτικό; Η αρωματοθεραπεία είναι ό,τι χρειάζεσαι. Το αιθέριο έλαιο ylangylangέχει μια απαλή μυρωδιά που κατευνάζει το άγχος. Φύλαξε ένα μπουκαλάκι στο συρτάρι του γραφείου σου και τη Δευτέρα, μόλις φτάσεις στη δουλειά σου, άνοιξέ το και πάρε μία βαθιά εισπνοή. Μην ξεχνάς είναι Δευτέρα, το χρειάζεσαι!

Πες «Chi»

Στην Άπω Ανατολή θεωρείται ότι η ομαλή ροή της ζωτικής μας ενέργειας που ονομάζεται Chi μας κρατά υγιείς. Τόνωσέ το και απόβαλε την ένταση πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπό σου και  θα λάμψει. Τι να κάνεις:

* Ψηλάφισε με τους δείκτες σου τις δύο πλευρές του προσώπου σου και βρες δύο συμμετρικά σημεία όπου υπάρχει ένταση. Πίεσε απαλά αλλά σταθερά, μην τρίβεις το πρόσωπό σου. Συνέχισε πιέζοντας διάφορα σημεία.

* Με τις άκρες των δακτύλων σου δώσε απαλά και ρυθμικά χτυπηματάκια σε όλο σου το πρόσωπο σαν να πέφτουν πάνω σου σταγόνες βροχής.

* Για να διεγείρεις την κυκλοφορία χτύπησε απαλά τα μάγουλα και το μέτωπό σου με τα χέρια σου σε χαλαρές μπουνιές.

* Στο τέλος ακούμπησε απαλά τα χέρια σου πάνω στο πρόσωπό σου για να το ανακουφίσεις.

Κάνε ρεφλεξολογία

Είναι μια τεχνική διαγνωστικού και θεραπευτικού μασάζ στα πέλματα των ποδιών  με σκοπό την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και την ανακούφιση των πόνων σε ολόκληρο το σώμα. Τι να κάνεις:

Βγάλε τα παπούτσια σου. Σταύρωσε τα πόδια σου και ακούμπησε τον αστράγαλό σου αναπαυτικά λίγο πάνω από το γόνατό σου. Χαλάρωσε και άρχισε να μαλάζεις το πέλμα σου πιέζοντας με τα δάκτυλά σου σε διάφορα σημεία. Πίεσε μαλακά! Δεν πρέπει να νιώθεις πόνο. Μόλις βρεις ένα ευαίσθητο σημείο συνέχιζε να πιέζεις και πάρε βαθιές ήρεμες αναπνοές. Δούλεψε με κυκλικές κινήσεις όλο το πέλμα. Τέλος, ανέβα πάνω από τους αστραγάλους και μάλαξε τη γάμπα σου.

ΤΡΙΤΗ

Βάλε κρέμα

Για να αποφύγεις τα προβλήματα από την πολύωρη πληκτρολόγηση και για να είναι πάντα σε φόρμα τα χέρια σου κάνε ένα διαλειμμα κάθε δεκαπέντε λεπτά. Έχε στο συρτάρι σου πάντα μία ενυδατική κρέμα χεριών και πρόσφερε στα χέρια σου ένα ανακουφιστικό μασάζ. Άλειψε τα χέρια σου με μπόλικη ενυδατική κρέμα. Σταύρωσε τα δάκτυλά σου και χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σου κάνε μασάζ στην παλάμη του άλλου σου χεριού. Αναζήτησε τα σημεία όπου πονάς και πίεσε με τον αντίχειρά σου για 10 δευτερόλεπτα. Αφού βρεις όλα τα ευαίσθητα σημεία πέρασε στην παλάμη του άλλου χεριού και την ώρα που κάνεις το μασάζ ανάπνεε βαθιά από την κοιλιά και άφησε τους ώμους σου χαλαρούς. Τελειώνοντας, σταύρωσε τα δάκτυλά σου και πίεσε κάνοντας μασάζ και στα δύο σου χέρια συχγρόνως.

Πιες ginseng

Μήπως πονάς παντού και δεν μπορείς να εγκαταλείψεις την καρέκλα σου; Το ginsengχρησιμοποιείται από πολύ παλιά ως τονωτικό. Σου δίνει ενέργεια ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεσαι. Ετοίμασε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι από ginseng. Για έξτρα τόνωση πρόσθεσε μια δυο σταγόνες καθαρού εκχυλίσματος ginseng. Πρόσθεσε λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης. Πάρε βαθιά ανάσα και νιώσε την ενέργεια να σε κατακλύζει. Διαφορετικά πάρε ένα συμπλήρωμα με ginseng.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Χρειάζεσαι έμπνευση;

Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τις  σκέψεις σου. Στάξε μερικές σταγόνες σε ένα κομμάτι χαρτί και εισέπνευσε το άρωμά του. Αν έχεις μπουκώσει ή νιώθεις να σε πλησιάζει κρύωμα ρίξε 4 σταγόνες ευκάλυπτο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Η έντονη μυρωδιά του ευκαλύπτου θα σε ξανανιώσει.

Βγες μια βόλτα

Μήπως παρά έγινες κολλητός με το γραφείο σου; Μήπως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το κομπιούτερ σου; Ώρα για μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο. Λίγα λεπτά επαφής με τη φύση θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.

ΠΕΜΠΤΗ

Ετοιμάσου για meeting

Πρόκειται να κάνεις μια παρουσίαση ή να πάρεις μέρος σε μία σημαντική συνάντηση; Να μερικά εφόδια πρώτης ανάγκης για  να ηρεμήσεις και να φρεσκαριστείς.

* Οδοντόκρεμα και οδοντόπαστα για ένα χαμόγελο γεμάτο αυτοπεποίθηση.

* Στοματικό διάλυμα με γεύση μέντας.

* Τσάι μέντας που θα σε ανακουφίσει από κράμπες στην κοιλιά και θα σε ηρεμήσει.

* Φτιάξε το δικό σου υγιεινό σνακ που να περιλαμβάνει: ωμά ανάλατα αμύγδαλα, ωμά ανάλατα καρύδια, σταφίδες, ηλιόσπορους, ωμούς κολοκυθόσπορους, αποξηραμένα βερίκοκα, μαύρη σοκολάτα. Θα έχεις φουλ ενέργεια!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κάνε σιάτσου για να δαμάσεις την ένταση

Το σιάτσου είναι ένα γιαπωνέζικο μασάζ που γίνεται κυρίως πιέζοντας με τα δάκτυλα. Βελτιώνει τη ροή της ενέργειας στο σώμα και ανακουφίζει από το στρες. Δεν χρειάζεται ειδικά λάδια και μπορείς να το κάνεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου, ακόμη και πάνω από τα ρούχα σου. Δοκίμασέ το στα μπράτσα, τα πόδια ή όπου νιώθεις πόνο και ένταση. Τι να κάνεις:

Κάθισε αναπαυτικά στο κάθισμά σου. Άρχισε να χαλαρώνεις τους μυς σου, τον έναν μετά τον άλλον. Πίεσε με το δείκτη σου ή τις άκρες των δακτύλων σου τα σημεία όπου νιώθεις ότι έχει συσσωρευτεί η ένταση. Πίεσε έντονα για 5 δευτερόλεπτα και μετά πέρασε σε άλλο σημείο. Όταν ασκείς την πίεση ανάπνεε αργά και χαλαρά.

Ξεκουράσου στο ασανσέρ!

Πάρε θέση στο πίσω μέρος του ασανσέρ. Στάσου αναπαυτικά με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Παρατήρησε τους ορόφους να ανεβαίνουν ή να κατεβαίνουν συγχρονίζοντας ανάλογα την αναπνοή σου. Όταν φτάσεις στον όροφό σου θα νιώθεις πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος.