Beauty & Style

Έρευνα: Πώς είναι τελικά το τέλειο στήθος;

Οι επιστήμονες βρήκαν τελικά πώς είναι το τέλειο στήθος. Όχι, δεν κρύβονταν στο Αμαζόνιο ή στην έρημο Σαχάρα (αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν γυναίκες τόσο στο Αμαζόνιο όσο και στη Σαχάρα που έχουν υπέροχο στήθος). Αποδεικνύεται ότι αυτά τα τέλεια στήθη κρύβονταν σε ένα γραφείο πλαστικού χειρουργού! Η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS) μας ενημερώνει ότι το πλαστικό στήθος που φαίνοται ψεύτικο δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό που οι άνθρωποι θεωρούν ελκυστικό και όμορφο. Δηλαδή τέλος τα σιλικονάτα!

 

 

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Plastic and Reconstructive Surgery, η οποία ζήτησε περισσότερα από 1.300 άτομα να κοιτάξουν φωτογραφίες με γυναίκες με γυμνά στήθη και τις κοιτάξουν με θετικό τρόπο (σταματήστε να γελάτε, αυτό είναι σοβαρή έρευνα!) οι περισσότεροι φάνηκε να προτιμούν μια πιο “πραγματική” και “φυσιολογική” εμφάνιση από τη σιλικόνη, με το ιδανικό σχήμα στήθους να έχει αναλογία 45:55 (δηλαδή 45% του ιστού του στήθους να είναι πάνω από τη θηλή και το 55% να είναι κάτω από αυτήν). Μάλιστα, αυτή είναι και η επιμέρους αναλογία του στήθους στην μία και μοναδική, Αφροδίτη της Μήλου. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η προτίμηση αυτή ήταν ίδια μεταξύ φύλων και ομάδων διαφορετικής καταγωγής.

Βέβαια το τέλειο στήθος δεν μπορεί να παραμείνει για πάντα τέλειο, έτσι; Τόσο το σχήμα όσο και το μέγεθός του μπορεί να αλλάξουν δραματικά καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, μπαίνουν στην εφηβεία, παίρνουν ή χάνουν βάρος, αποκτούν παιδιά, καταπολεμούν τον καρκίνο ή κάνουν κάποια χειρουργική επέμβαση. Εσείς ποιο στήθος πιστεύετε ότι είναι το τέλειο;