Beauty & Style

Έλενα Πάκου: Μαθήματα στυλ από την πιο influential fashion blogger

Το ντύσιμο της, τα κομμάτια που επιλέγει από τις νέες κολεξιόν και η άποψη της για τους νέες σχεδιαστές επηρεάζουν τις αναγνώστριές της. Για αυτό δεν είναι τυχαίο που η Έλενα Πάκου είναι μία από τις 10 πιο influential Ελληνίδες fashion bloggers στο Instagram. Το blog της Life Full of Fashion ξεκίνησε το 2008 και είναι ένα από τα πολύ πρώτα ελληνικά fashion blogs. «Όταν ξεκινούσα το Life Full of Fashion δεν περίμενα ότι θα βρισκόταν κανείς που θα το διάβαζε. Ακόμα και τώρα που έχω κάμποσες χιλιάδες αναγνώστες κάθε μήνα μου φαίνεται απίστευτο!» λέει στη Φίλια Μητρομάρα και στο wefit.gr. Το μότο της; “You can never be overdressed or overeducated” (Oscar Wilde). Η απόψή της για τη μόδα; «Όσο και να αδιαφορεί κανείς για τη μόδα, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα μείνει ανεπηρέαστος από το προσωπικό στυλ.»

Μόδα για μένα είναι…
…κάτι που έρχεται και φεύγει και σε όλες της τις εκφάνσεις, χαρακτηρίζεται από την παροδικότητα και την ικανότητά της να αυτοαναιρείται. Αυτό το οποίο ξεχωρίζει είναι το στυλ. Και το στυλ είναι πραγματικά κάτι που το βλέπεις παντού: από το πως ντύνεται, πως μιλάει και πως φέρεται κανείς μέχρι το πως εκφράζεται ένας καλλιτέχνης. Όσο και να αδιαφορεί κανείς για τη μόδα, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα μείνει ανεπηρέαστος από το προσωπικό στυλ.

Αν μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιους από τους διάσημους σχεδιαστές…
…θα έλεγα τον Michael Kors για τις φορέσιμες συλλογές του, τον Karl Lagerfeld για την εργατικότητα του και τη Diane von Furstenberg γιατί νομίζω ότι καταλαβαίνει τις γυναίκες όσο κανένας. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ σε 3 new entries της ελληνικής μόδας: Η Ελένη Χελιώτου φτιάχνει καταπληκτικές τσάντες από Plexiglass, οι CUT CUUTUR φτιάχνουν τα πιο cool laser – cut tops, ενώ το brand Ancient Kάλλος είναι το απόλυτο brand για stylish και ποιοτικό resort wear.

Η συνέντευξη που έχει μείνε χαραγμένη στο μυαλό μου…
…δεν ήταν με κάποιον σχεδιαστή αλλά με τον Alessandro Benetton που είχε τότε αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης. Ο λόγος του ήταν τόσο συγκροτημένος και οι ιδέες του τόσο ενδιαφέρουσες που πραγματικά με είχε συναρπάσει. Από τότε διαβάζω σταθερά το προσωπικό του blog και πάντα απολαμβάνω τον τρόπο με τον οποίο καταλήγει πάντα σε μία θετική σκέψη.

Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να κρίνει το γούστο των άλλων…
Το ντύσιμο είναι μια μορφή προσωπικής έκφρασης και ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να φοράει αυτό που θέλει (χωρίς φυσικά να προσβάλλει τους γύρω του με τις επιλογές του). Αφού ξεπεράσαμε την υπερβολική logo – λατρεία όλα είναι καλά!

Οι άντρες είναι φοβερή περίπτωση!
Μπορεί να νομίζουμε ότι είναι αδιάφοροι και δεν ασχολούνται με τη μόδα αλλά αν ένας άντρας αποφασίσει να ασχοληθεί με το ντύσιμό του τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Παρόλο που το blogging φαίνεται μάλλον εύκολο…
και απλό, κάθε post κρύβει αρκετές ώρες προετοιμασίας.

Οι τάσεις για Άνοιξη και Καλοκαίρι
Τα τελευταία χρόνια το φάσμα των τάσεων γίνεται όλο και πιο ευρύ. Έτσι και φέτος βλέπουμε από ανάλαφρα, fun σχέδια μέχρι πιο «σκοτεινές» προτάσεις. Σε γενικές γραμμές πάντως οι τάσεις φέτος επιβάλουν εσπαντρίγιες και mules, 70’s λεπτομέρειες (το παντελόνι – καμπάνα και η button front φούστα είναι αγαπημένες επιλογές), cropped γεωμετρικά tops και culottes που κάνουν φέτος το μεγάλο τους comeback!

Τα τρία καλύτερά μου στυλ
Παρόλο που αγαπώ πολύ τη μόδα, σπάνια θα με δεις να ξοδεύω πολύ χρόνο για να ντυθώ. Για να το καταφέρω αυτό έχω τις λεγόμενες «στολές», σύνολα δηλαδή που μπορούν να φορεθούν κάθε μέρα και με βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπη. Αυτές είναι:
1 Ένα ladylike φόρεμα μέχρι το γόνατο φορεμένο με ζώνη στη μέση για να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της λεγόμενης σιλουέτας – κλεψύδρας.
2 Ψηλόμεση pencil φούστα φορεμένη με logo sweater που δίνει έναν πιο ανάλαφρο αέρα στο σύνολο.
3 Μαύρο παντελόνι μέχρι τον αστράγαλο συνδυασμένο με πουκάμισο και μυτερές γόβες.

Τα 5 πράγματα που έχει μία γυναικεία γκαρνταρόμπα της/ τσάντα / νεσεσέρ.
Ένα all time classic φόρεμα που να της ταιριάζει και να την κάνει να νιώθει καλά, ένα ζευγάρι nude γόβες που φοριούνται όλο το χρόνο πρωί και βράδυ, μια κομψή καμπαρντίνα ή leather jacket, ένα κόκκινο κραγιόν και μαύρη μάσκαρα.

Συμβουλή: Τι να φορέσεις σε 4ημερο ταξίδι στο εξωτερικό.
Το τζιν παντελόνι είναι must γιατι φοριέται όλες τις ώρες και μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για περισσότερα από ένα σύνολα. Ανάλογα με το ύφος του ταξιδιού το συνδυζεις με t-shirts, φούτερ ή πουκάμισα, με χαμηλά ή ψηλοτάκουνα παπούτσια, με ζακέτα ή blazer. Κομμάτι –κλειδί για τα ταξίδια είναι και ένα μεγάλο φουλάρι που εκτός του ότι μπορεί να σε κρατήσει ζεστή όταν το χρειαστείς, έχει την ιδιότητα να δίνει έξτρα πόντους στυλ στα looks σου. Ακόμα και αν δεν είσαι hat person, προτείνω την επόμενη φορά να ταξιδέψεις παρέα με ένα όμορφο καπέλο. Θα εκπλαγείς από το πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί!

Ποια είναι η Έλενα Πάκου
Η Έλενα Πάκου είναι fashion blogger και style editor. Το 2008 δημιούργησε το “Life Full of Fashion”, ένα από τα πρώτα ελληνικά fashion blogs, ενώ έχει συνεργαστεί με εταιρίες όπως “Σίγμα Άλφα Μι Επικοινωνίες”, Imako, Get It Now και Buldoza.gr. Τα τελευταία χρόνια είναι style editor στο MissBloom.gr των Αττικών Εκδόσεων διατηρώντας παράλληλα και διευρύνωντας την blogging δραστηριότητα της. Eίναι παντρεμένη με τον σύμβουλο ηλεκτρονικού επιχειρείν Παναγιώτη Γκεζερλή και έχει ένα γιο 2 ετών. Το blog της είναι το Life Full of Fashion.