Beauty & Style

Εύκολες ιδέες για να οργανώσεις την τσάντα του γυμναστηρίου σου

Μία τσάντα γυμναστηρίου θα πρέπει να είναι σαν το τσαντάκι του sportbilly: να τα έχει όλα αλλά απλώς να την ανοίγεις και να τα πετάς όλα μέσα. Όπως και σε ένα ταξίδι που προγραμματίστηκε την τελευταία στιγμή, σωστά; Όμως τι γίνεται όταν ψάχνεις να βρεις τα ακουστικά σου τα οποία μπλέχτηκαν με την ιδρωμένη πετσέτα που άφησες από χθές στη τσάντα; Αυτές οι ιδέες (που θα λατρέψουν οι ψυχαναγκαστικοί) θα βάλουν μια τάξη στο χάος της τσάντας του γυμναστηρίου!

 

Τι  βάζεις μέσα:

Υποδήματα

Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά χρειάζεσαι τα αθλητικά σου και ένα ζευγάρι αντιολησθητικές σαγιονάρες. Καλό είναι να μην τα πετάς χύμα μέσα, αλλά να τα έχεις σε μια σακούλα ώστε να μη μεταφέρονται μικρόβια. Έξυπνες ιδέες: βάζε τα σε μικρές πλαστικές θήκες για παντόφλες ή σε σκουφάκια του ντους (από ξενοδοχεία) ή σε υφασμάτινες θήκες. Τα  βρίσκεις εύκολα, τα ξαναβάζεις στη θέση τους ακόμη πιο εύκολα.

Ρούχα, πετσέτες, κάλτσες

Αν τα κάνεις ρολό θα πιάνουν λιγότερο χρόνο και δεν θα βγαίνουν τσαλακωμένα από την τσάντα σου. Έχε πάντα μία άδεια πλαστική σακούλα, τα βακτήρια τρέφονται από τον ιδρώτα, οπότε βάζε τα ιδρωμένα ρούχα σου σε πλαστική σακούλα μέχρι να τα ρίξεις στο πλυντήριο. Έτσι δεν θα μεταφέρονται στη τσάντα σου.

Καλλυντικά

Αυτά θα πρέπει να βρίσκονται στο μικρό τσαντάκι: το νεσεσέρ. Παίρνε μαζί σου μικρές συσκευασίες ώστε να μη βαραίνει η τσάντα και να πιάνουν λιγότερο χώρο. Τα βασικά: σαμπουάν, αφροντους, κάποιο προϊόν styling για τα μαλλιά (π.χ τζελ, αφρός), χτένα, κολώνια ή σπρέι, deodorant, κρέμα για πρόσωπο ή χέρια. Lipbalm – αν κάνει πολύ κρύο. Οι κυρίες μπορούν να έχουν τα απαραίτητα του μακιγιάζ: μάσκαρα, eyeliner, consiler, κραγιόν, πούδρα.

Φορτιστής κινητού – ακουστικά

Συνήθως αυτά μπερδεύονται στο σάκο οπότε μια θήκη από γυαλιά ηλίου, μπορεί να χωρέσει το φορτιστή του κινητού σου και τα ακουστικά του. Το κινητό σου μπορείς να το έχεις μαζί σου για μια selfie στο διάδρομο αλλά θα σου συνιστούσαμε να το κλείσεις και να το κλειδώσεις στο ντουλάπι του γυμναστηρίου προκειμένου να είσαι απερίσπαστος κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

 

Τι βάζεις στις εξωτερικές θήκες

Snack: Έχεις 30 λεπτά για να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια μετά τη γυμναστική. Μία μπανάνα ή μια μπάρα δημητριακών είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτό πρέπει να βρίσκεται σε κάποια εξωτερική θέση.

Μπουκάλι με νερό

Κάποιες τσάντες έχουν ειδική υποδοχή για τα μπουκάλια με νερό. Πάρε ένα δικό σου, ειδικό για αθλητές, πλενόμενο.

Timer

Αν σου αρέσουν οι κυκλικές προπονήσεις, η προπόνηση HIIT, το σύστημα Tabata, ή CrossFit-style (χρονικά) θα χρειαστείς ένα χρονόμετρο.

 

Την κάρτα μέλους του γυμναστηρίου