Beauty & Style

Μπορείς να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα ή τζάμπα κόπος;

Στον κόσμο αυτό και οι άνδρες έχουν κυτταρίτιδα: το δέρμα με όψη φλοιού πορτοκαλιού αφορά το 10% των αντρών, εκτός από το υπόλοιπο 50% των γυναικών. Ωστόσο τα νέα είναι καλά: η κυτταρίτιδα δεν είναι ανίκητη! Επομένως αν σκέφτεσαι αν μπορείς να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα, σου λέμε ναι, με προϋποθέσεις.

 

 

Αν βρίσκεσαι στο πρώτο στάδιο, όταν η κυτταρίτιδα είναι ακόμη φρέσκια, εμφανιστεί δηλαδή πριν από 6 μήνες και ο συνδετικός ιστός δεν έχει διαταραχτεί σοβαρά, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τοπικό και λεμφικό μασάζ, ισορροπημένη διατροφή και εξειδικευμένα καλλυντικά.

Στο δεύτερο και τρίτο στάδιο (οιδηματική και συμπαγής κυτταρίτιδα, αντίστοιχα) μπορεί να βελτιωθεί η όψη φλοιού πορτοκαλιού, αλλά όχι να εξαφανιστεί.

«Μπορεί η κρέμα να την εξαφανίσει;»

Ακόμη δεν έχει βρεθεί αυτή η θαυματουργή κρέμα που εξαφανίζει μια για πάντα την κυτταρίτιδα. Ωστόσο η σύγχρονη κοσμετολογία έχει καταφέρει να αναπτύξει εξειδικευμένες συνθέσεις με ενεργά συστατικά τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά από τα προβλήματα που συνοδεύουν την εμφάνισή της – κατακράτηση υγρών, χαλάρωση, τραχιά όψη της επιδερμίδας. Στόχος αυτών των προϊόντων είναι να εμποδίσουν την αποθήκευση νέου λίπους στα λιποκύτταρα και να μετατρέψουν το ήδη συσσωρευμένο λίπος σε ενέργεια. Αν θέλεις αποτελέσματα, πρέπει να απλώνεις κρέμα κατά της κυτταρίτιδας  όλο τον χρόνο κι όχι ένα μήνα πριν την παραλία.

«Ποια συστατικά να επιλέγω;»

Οπωσδήποτε αυτά που περιέχουν καφεΐνη επειδή έχει λιπολυτική δράση και μπλοκάρει τους υποδοχείς που δίνουν την εντολή παραγωγής λίπους. Η καφεΐνη έχε υπόψη σου ότι είναι ένα ενεργό συστατικό των περισσότερων προϊόντων κατά της κυτταρίτιδας. Εκτός από την καφεΐνη υπάρχουν και προϊόντα με φυτικά συστατικά όπως π.χ. το ginkgo biloba, το πιπέρι και θαλάσσια εκχυλίσματα όπως π.χ. τα φύκια και πολλά άλλα φυτά και βότανα που εμπλουτίζουν με τη μορφή εκχυλισμάτων ή αιθέριων ελαίων τη σύνθεση των προϊόντων. Τα συστατικά αυτά στόχο έχουν στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Διάβασε: Τα 10 top συστατικά που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα

«Το μασάζ έχει αποτέλεσμα;»

Φυσικά! Κάθε φορά που απλώνεις την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας κάνοντας μασάζ ενεργοποιείς τη μικροκυκλοφορία, βοηθάς στην αποσυμφόρηση των ιστών και αυξάνεις τη θερμοκρασία του δέρματος, ώστε να εισχωρήσουν ευκολότερα τα ενεργά συστατικά του προϊόντος. την κοιλιά άπλωνε την κρέμα με κυκλικές κινήσεις, στους μηρούς με μικρές κυκλικές κινήσεις, αρχίζοντας από τα γόνατα και καταλήγοντας στη λεκάνη, στα μπράτσα ξεκίνα από τον αγκώνα μέχρι τον ώμο και δώσε τη μεγαλύτερη έμφαση στην εσωτερική πλευρά του μπράτσου.

Διάβασε: 7 κόλπα για εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα