Beauty & Style

Άντρες Beauty: Να ξυρίσω το σώμα ή όχι; Και γιατί.

Κοντομάνικο πουλοβεράκι γούνας μέχρι το μπράτσο ή ξυράφι παντού; Είναι από τα αιώνια ερωτήματα που απασχολούν τους άντρες και τους φίλους τους. Που έιτε θα τους κοροίδεύουν, είτε θα τους ζητήσουν ιδέες και συμβουλές. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 

Η αποτρίχωση για αισθητικούς λόγους

 

Η αποτρίχωση για αισθητικούς λόγους είναι κάτι το καινούριο. Τις τελευταίες μόνο δεκαετίες έχει θεωρηθεί αισθητικά αποδεκτό το ανδρικό ξύρισμα του σώματος. Όμως οι νεότερες γενιές τείνουν να το θεωρήσουν απολύτως αποδεκτό. Αρχίσαμε από ποδηλάτες και κολυμβητές με υδροδυναμικές και ενδυματικές δικαιολογίες αντίστοιχα, ενώ ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές και οι kick boxers με την δικαιολογία της επικαλαμίδας όπου την έπιαναν με χαρτοταινία (πιο λογικό).

Πολλοί – μελαχρινοί κυρίως – άνδρες, ξυρίζουν την περιοχή των ώμων και της πλάτης από το ενοχλητικό πουλοβεράκι. Η επόμενη επιλογή τους είναι να μετατρέψουν το ένα φρύδι σε δύο διαφορετικά. Σε αυτά συμφωνούν άνδρες και γυναίκες, ενώ το ποσοστό αυξάνεται όσο μικραίνουν οι ηλικίες. Είναι ζήτημα συζήτησης τι θεωρείται κοινωνικά αποδεκτό ειδικά σε περιπτώσεις υπερβολικής τριχοφυΐας. Οι γυναίκες 35+ πάντως, δεν ενοχλούνται από λίγη τρίχα παραπάνω, αλλά το θεωρούν πιο αντρικό. Οι μικρότερες είχαν πολλά πρότυπα και αφίσες στο υπνοδωμάτιό τους με άντρες με ξυρισμένο στήθος. Από τον Ρουβά, μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις σημερινές μέρες. 

Στα αρνητικά ότι μπορεί να κρίνεσαι από την σύντροφό σου για το ξύρισμα, την τεχνική ή να συζητάτε για το καλύτερο ξύρισμα, κάτι το οποίο δεν το λες και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Επίσης το να μην αφήσεις ίχνος τρίχας πάνω σου, μπορεί να κάνει τους μύες να φαίνονται καλύτερα, αλλά…άσε έστω τις μασχάλες. Κάτι βρε παιδί μου.

Η αποτρίχωση στα γεννητικά όργανα μπορεί να σας δώσει κάποιους πόντους -κυριολεκτικά και μεταφορικά – αλλά δεν είστε 15 να κάνετε ρόμβους, αετούς και καρδούλες… Να ξέρετε πως ότι και να αποφασίσετε δείτε το κόνσεπτ συνολικά. Γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να είστε ένας χνουδωτός τύπος χωρίς τρίχες στα γεννητικά όργανα. Αν δεν είστε για ριζικές λύσεις ή δεν δράσετε στοχευμένα και συνδυαστικά (π.χ. μόνο στην πλάτη, στους ώμους και ψαλίδισμα στις τρίχες του στήθους), προτιμήστε αποκλειστικά το ψαλίδισμα. Γλιτώνετε και τα αστεία αποτελέσματα.

Κάθε απόφαση είναι κοινωνικά αποδεκτή, είτε ξυρισμένοι, είτε αξύριστοι, αλλά προσοχή στα αστεία αποτελέσματα.

 

Αποτρίχωση για ιατρικούς λόγους

 

Μάλλον σπάνια περίπτωση. Η κακοσμία ή η συγκράτηση λιγότερου ή περισσότερου ιδρώτα δεν είναι ιατρικός λόγος. Ίσα ίσα που με το ξύρισμα με ξυράφι ή μηχανή, μπορεί να γυρίσει κάποια τρίχα και να έχετε μεγαλύτερες ιατρικές επιπλοκές από αποστήματα ή άλλες μολύνσεις. Ρωτήστε και μια φίλη σας που ξυρίζεται μια ζωή, τι έχει τραβήξει. Θα μπορούσαμε να σας το πουλήσουμε πολύ άνετα, αλλά ας το κάνει κάποιος που ζει από αυτό…

 

Αποτρίχωση για λόγους υγιεινής

 

Στους λόγους υγιεινής μπορεί να προστεθεί η αποτρίχωση για μικρότερη συγκράτηση ιδρώτα και κακοσμίας στην περιοχή της τρίχας, ιδιαίτερα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και τις μασχάλες το καλοκαίρι. Στην μασχάλη ή στο εφηβαίο για παράδειγμα μπορείτε να τριμάρετε λίγο τις τρίχες καθαρά για ζητήματα συγκράτησης του ιδρώτα. Δυστυχώς υπάρχει η εντύπωση πως αν ξυριστείς γλιτώνεις από την εφίδρωση. Η ποσότητα ιδρώτα που είναι να βγει, θα βγει. Απλά δεν θα υπάρχουν τρίχες να την συγκρατήσουν αυτήν την ποσότητα. Στην οσμή του ιδρώτα παίζει τεράστιο ρόλο η διατροφή σας, αν παίρνετε φάρμακα ή όχι, η σεξουαλική σας ζωή και οι ορμόνες σας. Οπότε αν σας ενοχλεί η οσμή του ιδρώτα σας, καλύτερα να δείτε το ζήτημα συνολικά.