Beauty & Style

7 τρόποι να νικήσεις τη χαλαρώση του δέρματος

Έκανες δίαιτα και τα μπράτσα σου χαλάρωσαν ή η κοιλίτσα έπεσε; Θέλεις πιο σφιχτό δέρμα; Αυτοί οι 7 τρόποι θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

1 Κάνε απολέπιση
Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως η απολέπιση βοηθά στη σφριγηλότητα του δέρματος επειδή ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος και με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η ελαστικότητα του. Φτιάξε ένα σπιτικό scrub με χοντρό αλάτι και αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο και κάνε απολέπιση σε στεγνή επιδερμίδα δυο φορές την εβδομάδα.

2 Επίλεξε τα σωστά προϊόντα
Επίλεγε καλυντικά προϊόντα πλούσια σε κολλαγόνο και άλλα συσφικτικά στοιχεία όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Α αλλά οπωσδήποτε και με ενυδατικούς παράγοντες. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης της επιδερμίδας. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αλόη καθώς έχει συσφικτική δράση.

3 Ασκήσου
Για να προλάβεις και να αντιμετωπίσεις τη χαλάρωση κάνε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Ακολούθησε μία προπόνηση που θα περιέχει ασκήσεις που θα χρησιμοποιεί το βάρος του σώματος όπως το TRX ή έλξεις με βάρη. Πολύ καλή άσκηση επίσης είναι και το κολύμπι: σφίγγει τα πόδια, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς ενώ η επαφή με το νερό σε χαλαρώνει.

4 Μην υποτιμάς τη δύναμη του μασάζ
Εκείνοι που κάνουν πολύ τακτικά μασάζ έχουν πιο σφιχτό δέρμα ακόμη και στο εσωτερικό των μπράτσων! Το μασάζ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος που συμβάλλει στη σφριγηλότητα του δέρματος, βοηθά στην παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα τη σύσφιξη και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού ενώ θρέφει και ανανεώνει το δέρμα.

5 Μην κάνεις ντους με καυτό νερό
Όσο πιο δροσερό είναι το νερό τόσο πιο σφιχτό παραμένει το δέρμα. Αυτό βέβαια ισχύει και για την ηλιοθεραπεία ή το solarium. Η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο προκαλεί φωτογήρανση και είναι μία από τις αιτίες της χαλάρωσης του δέρματος.

6 Πρόσθεσε αυτά στη διατροφή σου
Το κολλαγόνο, η ελαστίνη, οι ανθοκυανιδίνες και η βιταμίνη C και Α βοηθούν στη σύφιξη του δέρματος. Πρόσθεσε λοιπόν στο διαιτολόγιο σου σόγια που περιέχει φυτικές ορμόνες που ενισχύουν το κολλαγόνο. Φρούτα όπως φράουλες και βατόμουρα έχουν πολλά αντιοξειδωτικά και ανθοκυανιδίνες οι οποίες ενισχύουν το κολλαγόνο. Μην αφήνεις τα εσπεριδοειδή, τις πιπεριές και τη ντομάτα απέξω: αυξάνουν την ελαστίνη του δέρματος. Λιναρόσπορος, αμύγδαλα και αβοκάντο περιέχουν βιταμίνη Ε και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος ενώ τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες περιέχουν το συνένζυμο Q10 που έχει συσφιγκτική δράση. Τέλος, μην ξεχνάς να πίνεις πολύ, πολύ νερό. Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος.

7 Πάρε συμπληρώματα διατροφής
Θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις σφιχτό και λείο δέρμα όπως όσα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν CLA, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, πράσινο τσάι, λεκιθίνη, χολίνη, ινοσιτόλη, σύμπλεγμα βιταμινών Β, κολλαγόνο. Έχουν συσφικτική αλλά και αδυνατιστική δράση, ενισχύουν τον μεταβολισμό και απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό.