Beauty & Style

6 λάθη ομορφιάς σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Εντάξει, όλες μας κάνουμε λάθη αλλά αυτά της ομορφιάς πληρώνονται… αφού μπορεί να μας δείξουν και 5 (ή και 10 χρόνια) μεγαλύτερες. Απόφυγέ τα έξυπνα με αυτές τις συμβουλές και δείξε μικρότερη χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις την ταυτότητά σου!

 

1 Βάφεις πολύ σκούρα τα μαλλιά σου

Όσο πιο σκούρα είναι τα μαλλιά σου τόσο πιο πολύ τονίζονται οι ρυτίδες ή οι γραμμές. Φρόντισε ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας σου και την ηλικία σου να επιλέξεις μία βαφή που σου ταιριάζει. Σου προτείνουμε: Αν έχεις κοκκινωπά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο απόφυγε τα έντονα χρώματα. Αν είσαι καστανή επίλεξε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του καστανού ή του ξανθού. Αν έχεις πολύ άσπρη επιδερμίδα τότε επίλεξε πιο σκούρες αποχρώσεις του καστανού ή του ξανθού. Επίσης κάνε μερικές ανταύγειες ή φλασάκια, γύρω από το πρόσωπό σου, για να απαλύνεις την τραχύτητα και να φωτίσεις το lookσου.

2 Βάζεις πολύ κονσίλερ

Αν δεν το απλώσεις σωστά και βάλεις παραπάνω ποσότητα τότε αυτό συγκεντρώνεται σε κάποια σημεία τονίζοντας τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες ή δημιουργώντας γραμμές γύρω από τα μάτια με αποτέλεσμα τα μάτια να δείχνουν κουρασμένα.

3 Επιλέγεις σκούρα βάση

Αν η απόχρωση της βάσης σου είναι πιο σκούρα από αυτήν της επιδερμίδας σου, τότε το πρόσωπό θα δείχνει σκοτεινό και θαμπό με αποτέλεσμα να σε δείχνει μεγαλύτερη. Διάλεξε την ίδια απόχρωση με το δέρμα σου και αμέσως θα φωτίσει το πρόσωπό σου κόβοντάς σου χρόνια!

4 Δεν απλώνεις τη σωστή πούδρα

Αν βάζεις πολύ πούδρα το πρόσωπό σου δείχνει ξηρό και αφυδατωμένο, επομένως και γερασμένο. Βάζε πούδρα μόνο στα σημεία με λιπαρότητα ή χρησιμοποιησε κάποια σε υγρή μορφή.

5 Φοράς ακατάλληλα σουτιέν

Το 85% των γυναικών φορούν λάθος νούμερο και αυτό στοιχίζει σε εμφάνιση, ενώ μπορεί να σε δείξει μεγαλύτερη από όσο είσαι. Οι μεγαλύτερες γυναίκες έχουν την τάση να γέρνουν μπροστά, αυτό μπορεί να το κάνει και το ακατάλληλο σουτιέν. Το σωστό σουτιέν ανορθώσει και φορμάρει το στήθος σου, ενώ σε δείχνει πιο λεπτή και πιο νέα. Αν δεν είσαι σίγουρη τι νούμερο φοράς, συμβουλεύσου την πωλήτρια του καταστήματος.

6 Απλώνεις σκούρο κραγιόν

Όσο μεγαλώνεις τόσο τα χείλη σου γίνονται πιο λεπτά και ενώ τα σκούρα χρώματα δείχνουν το στόμα σου ακόμη πιο μικρό. Ένα κραγιόν σε ανοιχτές αποχρώσεις και λίγο lip gloss στο κέντρο των χειλιών είναι ό,τι πρέπει. Προτίμησε φωτεινά κραγιόν, όπως ροζ, κόκκινο ή ροδακινί. Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα, οι κερασί τόνοι είναι ιδανικοί για σένα. Τόλμησε τις φωτεινές αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί, αν έχεις πιο σκούρα επιδερμίδα. Αποφύγετε τις μπορντό, τις μοβ και γενικά όσες περιέχουν μπλε τόνους. Αν έχεις ανοιχτή επιδερμίδα το ροζ είναι τέλειο. Για να κάνεις πιο ζουμερά τα χείλη σου πέρασε την άνω γραμμή τους με ένα μολύβι χειλιών.