Beauty & Style

5 τρικ για να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου (και να μην τα καις στο πιστολάκι)

Είναι το μαγικό εργαλείο και χωρίς αυτό δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε. Όμως αυτά τα 5 τρικ θα σε βοηθήσουν τα στεγνώσεις γρήγορα χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις/κάψεις/καταστρέψεις!

1 Μην τα τρίβεις
Μετά το λούσιμο μην τρίβεις τα μαλλιά σου στην πετσέτα και μην τα στύβεις για να φύγει το νερό. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι τρεις φορές πιο αδύναμα από τα στεγνά και αυτές οι κινήσεις σπάζουν την τρίχα, δημιουργούν ψαλίδα και ξηρότητα και τα μπερδεύουν. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις το κεφάλι σου προς τα πόδια και να χτενίσεις τα μαλλιά σου με ένα μεγάλο χτένι ώστε να τα ξεμπερδέψεις αλλά και να φύγουν τα πολλά νερά. Στη συνέχεια τύλιξέ τα με μία βαμβακερή πετσέτα για να ρουφήξει τα πολλά νερά. Τέλος, πιάνε τα τούφα τούφα και τύλιγέ τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει και το υπόλοιπο νερό γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να κάνεις πιστολάκι για πολύ ώρα.

2 Μην τα στεγνώνεις όταν είναι πολύ βρεγμένα
Γιατί έτσι αυξάνεις τον κίνδυνο να κάψεις τα μαλλιά σου! Αφού τα στεγνώσεις με την πετσέτα χτένισε τα μαλλιά σου με τα δάχτυλά σου και σκύψε μπροστά ώστε να αφήνεις τον αέρα από το σεσουάρ να περάσει ανάμεσά τους πιο εύκολα.

3 Κράτα απόσταση
Μην βάζεις το πιστολάκι στο full και μην το έχεις σε πολύ κοντινή απόσταση, ο καυτός αέρας ταλαιπωρεί την τρίχα και την ξηραίνει. Ξεκίνα με μία απόσταση 15 εκ περίπου και στη μεσαία θερμοκρασία και μην το κρατάς σταθερό σε ένα σημείο αλλά κούνα το για να μην ψήσεις την τρίχα! Τα πιο βασικά εργαλεία για το στέγνωμα είναι το στενό έξτρα στόμιο (ακροφύσιο) στο πιστολάκι ή η φισούνα εάν έχεις μπούκλες. Με το στόμιο στέλνεις τον αέρα προς την κατεύθυνση που θέλεις ενώ με τη φισούνα διατηρείς τις μπούκλες και δίνεις όγκο στα μαλλιά.

4 Βάλε την σκάλα τη σωστή
Το πιστολάκι έχει συνήθως μεσαία και υψηλή θερμοκρασία και ψυχρό αέρα ή cool. Η χαμηλή σκάλα είναι ιδανική για τη λεπτή τρίχα ενώ η πιο υψηλή είναι ιδανική για πιο χοντρή τρίχα. Όταν μειωθεί αρκετά η υγρασία των μαλλιών και σου φαίνεται κάπως στεγνά βάλε το πιστολάκι σου στο cool. Θα δώσεις έξτρα λάμψη στα μαλλιά σου και αν έχεις μπούκλες θα διαρκέσουν περισσότερο.

5 Χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα
Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά μια μαλακτική κρέμα που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα είναι ιδανική ενώ αν είναι λιπαρά επίλεξε μια μαλακτική κρέμα σε μορφή μους για να μην λιπαρώσουν και άλλο τα μαλλιά και βαρύνουν.
Στην αγορά θα βρεις προϊόντα προστασίας από την θερμότητα. Επιλέξτε ένα κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σου ή το styling.