Beauty & Style

5 πράγματα που θα σώσουν τα μαλλιά σου από τον ήλιο, το αλάτι και το χλώριο

Η ηλιοθεραπεία το αλάτι και το χλώριο της πισίνας είναι η τριπλέτα καταστροφής των μαλλιών σου. Εάν θέλεις να τα προστατεύσεις εφάρμοζε τα κατάλληλα προϊόντα που θα τα σώσουν. Αυτά είναι τα 5 πράγματα που θα τα σώσουν από τον ήλιο, το αλάτι και τη θάλασσα.

 

 

 

Τι παθαίνουν τα μαλλιά σου το καλοκαίρι;

  • Αφυδατώνονται: Όταν η τρίχα εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία , στο αλάτι της θάλασσας αλλά και το χλώριο της πισίνας χάνει τη λάμψη της ενώ τα μαλλιά δεν πειθαρχούν και φριζάρουν.
  • Γερνάνε: Καθώς περνάνε τα χρόνια και όσο αμελείς την αντηλιακή προστασία η τρίχα οδηγείται σε πρόωρη γήρανση και τα μαλλιά αραιώνουν,  γίνονται πιο λεπτά και γκριζάρουν επειδή η μελανίνη της τρίχας απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Χάνουν το χρώμα τους: Μπορεί, όταν ξεκινούν οι διακοπές τα μαλλιά σου να αποκτούν εκείνες τις ωραίες φυσικές, ανοιχτόχρωμες ανταύγειες  αλλά προς το τέλος των διακοπών οι χρωστικές των βαφών ξεθωριάζουν και τα μαλλιά δείχνουν άτονα και θαμπά.

 

5 πράγματα που σώσουν τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

 1 Το καπέλο

Είναι το άλφα και το ωμέγα στην αντηλιακή προστασία και καλό είναι να μην το ξεχνάς να το φοράς ακόμη και στην πόλη.

2 Τα ξηρά λάδια

Οι ενυδατικοί παράγοντες που περιέχονται σε ενυδατικά προιόντα περιβάλλουν την τρίχα με ένα ειδικό φιλμ προστασίας προλαμβάνοντας τη φθορά από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας. Δοκίμασε το Phytoplage Huile Sublimante 100 ml της Phyto. Στην παραλία ή την πισίνα, λίγοι ψεκασμοί αρκούν για να προστατέψουν τα μαλλιά σου και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Εγγυημένο αποτέλεσμα wet look! Επίσης το Λάδι μαλλιών εντατικής φροντίδας 50ml της Weleda είναι ιδανικό για πλούσια περιποίηση για ταλαιπωρημένα, ξηρά και εύθραυστα μαλλιά.

3 Οι μάσκες μαλλιών

Βοηθούν στην επανόρθωση της τρίχας μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Δοκίμασε τη Μάσκα Προστασίας Χρώματος & Επανόρθωσης για Βαμμένα Μαλλιά με ηλίανθο & μέλι 150ml της Apivita για τέλεια προστασία χρώματος, ενυδάτωση και επανόρθωση με 88% φυσική σύνθεση. Επίσης, η Organic Moroccan Argan Oil Restorative Treatment Conditioner της Dr. Organic είναι μια εντατική μάσκα περιποίησης η οποία τυλίγει την κεράτινη δομή της τρίχας με θρεπτικά φωσφολιπίδια και ουσιώδη λιπαρά οξέα. Θρέφει σε βάθος και επανορθώνει την ταλαιπωρημένη τρίχα, ενισχύοντας την δύναμή της από μέσα, προστατεύοντάς την από τα σπασίματα και σφραγίζοντας στο εσωτερικό της την απαραίτητη υγρασία. Είναι ιδανική για ταλαιπωρημένα, θαμπά, ξηρά και ατίθασα μαλλιά.

4 Τα κοντίσιονερ

Έχουν μαλακτικές ιδιότητες που θρέφουν και ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Επαναφέρουν τη φυσική κατάσταση των μαλλιών, τυλίγοντας και εισχωρώντας στην εξωτερική κερατινοκυτταρική ίνα κάθε θυλακίου, επιτρέποντας την άμεση αποκατάσταση της τρίχας. Δοκίμασε το Leave In Conditioner Ενυδάτωση και Προστασία Χρώματος για όλους τους Τύπους Μαλλιών με ελιά & μέλι 150ml της Apivita, είναι ανάλαφρο γαλάκτωμα – conditioner χωρίς ξέβγαλμα που περιποιείται, προστατεύει και ξεμπερδεύει άμεσα τα μαλλιά. Ενυδατώνει, αφήνει τα μαλλιά ανάλαφρα και ευκολοχτένιστα, προστατεύει τη λάμψη και την ένταση του χρώματος των μαλλιών και είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, για το καλοκαίρι και τις διακοπές. Η μαλακτική κρέμα για ξηρά, κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά Hair Repair Conditioner 200ml της Frezyderm είναι πλούσια σε Γλυκόζη, Ceramides και εκχύλισμα Ανθού Βαμβακιού και προσφέρει ενισχυμένη τροφή και ενυδάτωση στα αφυδατωμένα μαλλιά και προστατεύει την τρίχα από τη φθορά, ενώ παράλληλα τη λειαίνει για εύκολο χτένισμα και εξαιρετική απαλότητα και λάμψη.

5 Τα αντηλιακά προϊόντα για μαλλιά

Παρέχουν προστασία ευρέος φάσματος, τόσο από τις UVA όσο και από τις UVB.

Φίλια Μητρομάρα