Beauty & Style

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο μπάνιο, τώρα αμέσως!

Ξηρότητα, ερεθισμοί, τράβηγμα της επιδερμίδας; Σίγουρα, ένα ντους καθαρίζει το σώμα σου αλλά αν το μόνο που κάνεις στο μπάνιο είναι το λούσιμο, το πλύσιμο -ίσως και το ξύρισμα – τότε δεν του προσφέρεις ιδιαίτερη φροντίδα. Αυτές οι απλές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις δέρμα απαλό και λαμπερό, σε χρόνο dt και να είσαι έτοιμη για το ραντεβού του Αγίου Βαλεντίνου!

1 Κάνε τη θεραπεία του στεγνού βουρτσίσματος

Αυτή η θεραπεία του δέρματος αξίζει τα επιπλέον 3 – 5 λεπτά που χρειάζεται για να την κάνεις. Το στεγνό βούρτσισμα βελτιώνει την κυκλοφορία και τη ροή της λέμφου, η οποία αποβάλλει τις τοξίνες και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποκαλύπτει το λαμπερό δέρμα που υπάρχει από κάτω. Πότε να την κάνεις: Πριν μπεις στο ντους, κράτα μία φυσική βούρτσα και ξεκίνα από τα πόδια σου με κυκλική φορά από κάτω προς τα επάνω και προς την κατεύθυνση της καρδιάς σου, για 3 έως 5 λεπτά. Δες εδώ πώς να το κάνεις:

 

 

 

2 Ενυδάτωσε εύκολα τα μαλλιά σου

Απόκτησε πιο λαμπερά, μεταξένια μαλλιά χωρίς να προσθέσεις τίποτα παραπάνω, απλώς απλώνοντας ένα conditioner μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η θερμότητα του νερού ή το ατμόλουτρο βοηθά τα συστατικά του conditioner να διεισδύσουν στην τρίχα. Δεν χρειάζεται κάποιο ακριβό προιόν για την περιποίηση των μαλλιών σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα serum με βάση κάποιο έλαιο, ή απλά να δοκιμάσεις το ελαιόλαδο από την κουζίνα σου. Πότε να το κάνεις: Μετά το λούσιμο, άπλωσε το conditioner ή το λάδι αμέσως και άφησέ το για να μαλακώσει η τρίχα ενώ πλένεις το υπόλοιπο του σώματός σου. Ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

3 Άπλωσε μία μάσκα express

Δεν χρειάζεσαι άλλα 30 λεπτά για να περιποιηθείς τον εαυτό σου με μια μάσκα προσώπου.Πολλές μάσκες για να ενεργήσουν χρειάζονται περίπου 10 λεπτά. Άπλωσε στο πρόσωπό σου μια μάσκα όταν κάνεις ντους, ο ατμός ανοίγει τους πόρους και όλα τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες απορροφούνται από την επιδερμίδα σου. Μια DIY συνταγή: πρόσθεσε λίγους σπόρους chia στη μάσκα σου για να κάνεις ταυτόχρονα και απαλή απολέπιση. Πότε να το κάνεις: Μόλις καθαρίσεις το πρόσωπό σου, άπλωσε τη μάσκα και κάνε ένα ελαφρύ μασάζ. Συνέχισε με το ντους σου στο υπόλοιπο σώμα και ξέπλυνε με χλιαρό νερό για να αφαιρέσεις τη μάσκα.

4 Κάνε φυσική απολέπιση

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι ότι κάνουν απολέπιση σώματος με σκληρά προϊόντα. Ο καθαρισμός του σώματός σου είναι το εισιτήριό σου για λαμπερή επιδερμίδα. Για επιπλέον μεταξένιο αποτέλεσμα, σε μία κουταλιά αφρόλουτρο ρίξε λίγη ακατέργαστη ζάχαρη ή ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι, και τρίψε το σώμα σου. Θα έχεις ένα καθαρό και απαλό δέρμα μόλις ξεπλύνεις. Τι να προσέξεις: Όσο περισσότερο αφρό κάνει ένα σαπούνι τόσο περισσότερο ξηραίνει το δέρμα σου. Ο αφρός τραβάει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σου. Αν νιώθεις το δέρμα σου ξηρό μετά το μπάνιο δοκίμασε ένα πιο κρεμώδες και ενυδατικό σαπούνι.

5 Σφράγισε την υγρασία στο σώμα σου

Για να βεβαιωθείς ότι η λάμψη και η απαλότητα του δέρματός σου θα διαρκέσει αρκετά μετά το ντους άπλωσε μία ενυδατική λοσιόν στο δέρμα σου. Εφαρμόζοντας μία ενυδατική κρέμα σε ένα μόλις καθαρό δέρμα μεγιστοποιείς την απορρόφησή της. Η χρήση της ενυδατικής κρέμας συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των δερματικών κυττάρων. Μην ξεχνάς ότι το σώμα μας αποτελείται σε ποσοστό 70% από νερό, επομένως η ενυδάτωση είναι απαραίτητη.