Beauty & Style

3 εύκολα τρικ για να… μικροδείχνεις!

Γνωρίζεις έστω και μία γυναίκα που δεν μπορείς να προσδιορίσεις την ηλικία της; Τότε αυτό το άρθρο σε αφορά άμεσα!

Αν και τα γονίδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο που γερνάμε υπάρχουν όμως γυναίκες που “μικροδείχνουν”. Ποια είναι τα μυστικά τους; Αυτά ακριβώς έχουμε σκοπό να σου αποκαλύψουμε για να δείξεις 10 χρόνια νεότερη με 3 εύκολα τρικ.

1 Ακολούθησε τον κανόνα των τεσσάρων

Για τις περισσότερες γυναίκες η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής αποτελεί πραγματικό άθλο. Είναι, όμως, το πιο σημαντικό βήμα όχι μόνο για όμορφη επιδερμίδα αλλά και για υγεία, ευεξία, ενέργεια και καλή διάθεση. Οφείλεις, λοιπόν, να μείνεις πιστή στον χρυσό κανόνα των τεσσάρων: 8ωρος ύπνος, ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, τακτική άσκηση και πολύ νερό!

2 Ενυδατώσου

Φαντάσου την επιδερμίδα σου σαν ένα κομμάτι χαρτί και σκέψου πόσο εύκολα τσαλακώνεται. Κάπως έτσι λειτουργεί και το αφυδατωμένο δέρμα που σχηματίζει ρυτίδες. Γι’ αυτό η τακτική ενυδάτωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής σου περιποίησης και μυστικό για να μικροδείχνεις. Λάβε υπόψη σου ότι η αποτελεσματικότητα της κρέμας που χρησιμοποιείς δεν κρίνεται από τα χρήματα που επένδυσες σε αυτή αλλά από το χρόνο που της αφιερώνεις. Έτσι, το πρωί άπλωσε την ενυδατική σου χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σου, κάνοντας μικρές, γρήγορες κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και με φορά προς τα επάνω. Αυτό το απλό μασάζ θα ενισχύσει την μικροκυκλοφορία του αίματος και θα βοηθήσει την κρέμα να απορροφηθεί σε βάθος.  Φυσικά δεν ξεχνάς ποτέ τον σχολαστικό καθαρισμό πρωί και βράδυ και την απολέπιση μια φορά τη βδομάδα. Μόνο έτσι θα διατηρήσεις το δέρμα σου λείο και απαλό.

3 Ξεκούρασε το βλέμμα σου

Το πρώτο χαρακτηριστικό του προσώπου σου που μαρτυρά την πραγματική σου ηλικία είναι τα μάτια. Σε αυτή την περιοχή αντικατοπτρίζεται η κούραση, εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες, η χαλάρωση, οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι. Με λίγη φροντίδα και το κατάλληλο μακιγιάζ θα μικροδείχνεις! Πρόσφερε στην επιδερμίδα γύρω από τα μάτια την απαραίτητη ελαστικότητα για να την προστατέψεις από τις συσπάσεις έκφρασης. Επίλεξε μια ενυδατική κρέμα ματιών με αντιρυτιδική και αποσυμφορητική δράση αν χρειάζεται. Χρησιμοποίησε το δείκτη σου για να απλώσεις μια μικρή ποσότητα στο κάτω βλέφαρο κάνοντας απαλές κινήσεις ξεκινώντας πάντα από την εσωτερική γωνία και καταλήγοντας στους κροτάφους. Για το πάνω βλέφαρο χρησιμοποίησε ακόμα μικρότερη ποσότητα για να μην βαρύνει. Στη συνέχεια δώσε βάση στο μακιγιάζ. Με τις σωστές επιλογές μπορεί να κάνει θαύματα. Οι σακούλες ‘κρύβονται’ με ένα ανοιχτόχρωμο κονσίλερ, ενώ οι μαύροι κύκλοι με ένα κονσίλερ σε μπεζ- υποκίτρινη απόχρωση που εξουδετερώνει το γκρι χρώμα.

Wefit tip: Πριν από ένα σημαντικό ραντεβού

Ένα βράδυ πριν ή λίγες ώρες νωρίτερα κάνε μια μάσκα αναζωογόνησης και λάμψης. Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά τα σημάδια της κούρασης θα αποτελούν παρελθόν. Στην αγορά θα βρεις μάσκες με βιταμίνη C και εκχυλίσματα φρούτων που υπόσχονται να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου σε 10 μόλις λεπτά.