ΥΓΕΙΑ

Σε έχουν βάλει στο μάτι τα κουνούπια;

Το ποιό συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο μόλις σε τσιμπήσει ένα κουνούπι είναι να ξυστείς, έστω και ασυναίσθητα, με αυτά τα σπιτικά γιατρικά όχι μόνο θα φύγει η φαγούρα, αλλά δεν θα επιμολύνεις το τσίμπημα!

Αιθέρια έλαια

Τα έλαια καρύδας, τεϊόδεντρου και λεβάντας έχουν την ιδιότητα να σταματούν το πρήξιμο και την φαγούρα. Επειδή κάποια έλαια είναι λίγο πιο δυνατά από άλλα, ρωτήστε από το σημείο που θα τα αγοράσετε, αν μπορείτε να βάλετε απευθείας στο δέρμα σας ή χρειάζονται αραίωση.

 

Φέτα λεμόνι 

Αντιμετωπίστε το δέρμα σας ως κοκτέιλ και βάλτε μια φέτα λεμόνι πάνω από το τσίμπημα. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του λεμονιού θα εμποδίσουν την επιμόλυνση, θα σκοτώσετε τα μικρόβια και θα σταματήσετε την φαγούρα. Μην επιλέξετε αυτή την λύση κάτω από τον ελληνικό ήλιο γιατί μπορεί να κάψετε το δέρμα σας και να βγάλετε φουσκάλες! Μόνο για μέσα στο σπίτι!

 

Μέντα/spearmint

Η μέντα έχει την ιδιότητα να δροσίζει το δέρμα. Αν δεν έχετε spearmint σε κάποια γλάστρα (τραβηγμένο), βάλτε πάνω στο τσίμπημα οδοντόκρεμα με μέντα (οι περισσότερες έχουν peppermint). Θα σταματήσει τόσο η φαγούρα όσο και το πρήξιμο.

 

Βασιλικός

Τα φύλλα του βασιλικού έχουν καμφορά που λειτουργεί ακριβώς όπως η μέντα!Αν τρίψεις δυό φύλλα στα ακάλυπτα σημεία του σώματός σου, έχεις πολύ καλές πιθανότητες να μην σε τσιμπήσουν καν!

 

Παγάκι 

Κλασσικό κόλπο για να υποχωρήσει τόσο το πρήξιμο, όσο και η φαγούρα από την συστολή των αιμοφόρων αγγείων και το μούδιασμα της περιοχής.

 

Ξύδι

Τόσο το κλασσικό ξύδι όσο και τα υπόλοιπα (μηλόξυδο, μπαλσάμικο) σταματούν την φαγούρα. Η μυρωδιά κάνει την χρήση του ξυδιού κάπως ενοχλητική, αλλά το ξύδι έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες σαν μπόνους. Αν προσθέσετε κορν φλάουρ, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα που θα έχει λιγότερο έντονη μυρωδιά και θα παραμείνει στο σημείο του τσιμπήματος

 

Αλόη 

Η θαυματουργή αλόη δεν θα μπορούσε να λείπει από εδώ. Θα αγαπήσετε τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, ενώ μπορείτε να καταψύξετε 2-3 φύλλα για ώρα ανάγκης.