ΥΓΕΙΑ

Προσλάβετε Υαλουρονικό Οξύ μέσα από την διατροφή σας!

Το υαλουρονικό οξύ έχει μπει ως ορολογία καλά στη ζωή μας, ενώ πολλοί. Πρόκειται για μια γλυκοζαμινοπρωτεΐνη που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματός και των χόνδρων μας. Ποιές τροφές όμως αυξάνουν την ποσότητα του υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό μας;

Κρέατα βιολογικής κτηνοτροφίας-ελευθέρας βοσκής

Σπανίζουν στην αγορά -εκτός αν έχεις «άκρες» σε χωριό- αλλά παρόλα αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ρετινόλης, η οποία περιέχει υαλουρονικό οξύ σε υψηλή συγκέντρωση. Το υαλουρονικό οξύ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την αναγέννηση και θεραπεία του δέρματος, καθώς και την αναγέννηση των χόνδρων. Τα κομμάτια τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη ποσόστωση σε ρετινόλη και κατά συνέπεια σε υαλουρονικό οξύ είναι κυρίως τα ζωτικά όργανα και ακόμα πιο ειδικά ττο συκώτι και η καρδιά.

Μουρουνέλαιο 

Το μουρουνέλαιο και τα ιχθυέλαια περιέχουν μια υψηλή ποσότητα Βιταμίνης Α και Ρετινόλης, σε μορφή χαπιού ή σιροπιού, η δοσολογία είναι στο 100% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης.

Φρούτα/Βιταμίνη C

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, τα φρούτα πλούσια σε Βιταμίνη C αποτελούν και πλούσια πηγή υαλουρονικού οξέως. Τα κεράσια ,τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια αποτελούν από τις πλουσιότερες πηγές Bιταμίνης C και αποδεδειγμένα και υαλουρονικού οξέως.

Γλυκοπατάτες και άλλες ρίζες

Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες είναι πλούσια πηγή μαγνησίου και υαλουρονικού οξέως. Ακόμα διατηρούν το σώμα μας επαρκώς ενυδατωμένο και περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου, τα οποία συμβάλουν στην υγεία των οστών και την καλύτερη απορρόφηση του υαλουρονικού οξέως.

Είτε σε ενέσιμη μορφή όπου τείνει να αντικαταστήσει το Bottox, είτε σε συμπληρώματα και κρέμες, το Υαλουρονικό Οξύ θεωρείται το Next Best Thing των παραφαρμακευτικών υπηρεσιών και προϊόντων μετά το κολλαγόνο.