ΥΓΕΙΑ

Ποιο είναι το μυστικό για να κάνεις περισσότερο σεξ;

Τι έγινε, σου έπεσε η λίμπιντο; Όχι μόνο είναι εύκολο να την ανεβάσεις αλλά μπορείς επίσης και να ανάψεις τη σεξουαλική σου ζωή.

Τι σημαίνει «περισσότερο σεξ»;

Τι λέει η επιστήμη: «Όταν πρόκειται για τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού που είναι σε μακροχρόνια σχέση δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας που να ορίζει την συχνότητα των επαφών» λέει ο ψυχολόγος Πάτροκλος Παπαδάκης. «Μπορεί ένα ζευγάρι να θεωρεί οι τρεις φορές την εβδομάδα να είναι λίγο ενώ άλλο να είναι ικανοποιημένο με μια φορά το μήνα. Και τα δύο σενάρια είναι αποδεκτά εφόσον και οι δύο σύντροφοι συμφωνούν με αυτό. Ωστόσο μια υγιής σεξουαλική ζωή είναι σημαντική και για τους δυο σας». 

Τι φταίει και δεν σου κάνει κούκου;

Οργανικοί λόγοι: Περιλαμβάνει προβλήματα υγείας από αρθρίτιδα και διαβήτη, κάποια ασθένεια, φαρμακευτική αγωγή, ορμόνες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, το θηλασμό ή εμμηνόπαυση καθώς και τον τρόπο ζωής όπως το αλκοόλ και η κόπωση.

Ψυχολογικοί: Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών προβλημάτων όπως οι αυξημένες ορμόνες του στρες (κορτιζόλη και αδρεναλίνη, οι οποίες μειώνουν τη σεξουαλική σου ορμή). Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συνδέονται με χαμηλή επιθυμία περιλαμβάνουν: κατάθλιψη,  άγχος, στρες, κακή εικόνα για το σώμα.

Συναισθηματικοί: Η έλλειψη επικοινωνίας και εμπιστοσύνης, η απιστία, οι συνεχείς καυγάδες μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία. Μπορεί επίσης να οφείλεται και σε σεξουαλικές ανάγκες που δεν ικανοποιούνται.

Ποιο είναι το μυστικό για περισσότερο σεξ;

Η άσκηση. Το καλό σεξ περνά από το γυμναστήριο και η σωματική άσκηση μπορεί να κάνει θαύματα στο κρεβάτι σου. Κάθε άσκηση που κάνει την καρδιά σου να χτυπά γρηγορότερα και να αναπνέεις πιο δύσκολα, μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος – σε όλα τα ζωτικά όργανα του σώματος, που σημαίνει ότι τα οφέλη για τους άνδρες είναι ισχυρότερη στύση και για τις γυναίκες εγγυημένος οργασμός. Το κολύμπι θα σε φέρει στα νερά σου: ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι όσοι άνδρες και γυναίκες ήταν κολυμβητές στα 60 τους έκαναν σεξ με την ίδια συχνότητα με εκείνους που ήταν 20 χρόνια νεότεροι.  Προπονήσου στο πρόσθιο και θα νιώσεις δυνατός σαν κομπρεσέρ στο κρεβάτι.  Αν είσαι γυναίκα και γυμνάζεσαι η ορμονική σου ταυτότητα θα είναι διαφορετική από όσες κάθονται. Η λίμπιντο έχει άμεση σχέση με τις γυναικείς ορμόνες. Επίσης, η άσκηση βοηθάει στην άυξηση της αντοχής που παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ζωή ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι είναι γυμνασμένοι βιώνουν πιο εύκολα τον οργασμό.

3 επιπλέον ιδέες για να ενισχύσεις την λίμπιντό σου

1 Κάντε πράγματα μαζί που ενισχύουν τα επίπεδα αδρεναλίνης και τα συναισθήματα της έλξης. Σκέψου αναρρίχηση ή χορό.

2 Αύξησε αυτά τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σου:

• Ψευδάργυρο: Είναι συνδεδεμένος με τα επίπεδα τεστοστερόνης και τη σωστή σωματική ανάπτυξη, χαμηλότερα επίπεδα ψευδαργύρου εμποδίσουν την σεξουαλική σου πρόοδο. Στρείδια, εμπλουτισμένα δημητριακά και κοτόπουλο είναι καλές πηγές. Επίσης τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να δώσουν ώθηση στη σεξουαλική σου ζωή.

• Τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ουσίες: όπως η μαύρη σοκολάτα και τα μούρα διατηρούν τη ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

• Μπαχαρικά: όπως το τσίλι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο για την αύξηση της μικροκυκλοφορίας  στα γεννητικά όργανα.

3 Κοιμηθείτε γυμνοί. Το να ξαπλώνετε γυμνοί ο ένας δίπλα στον άλλον είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει την ερωτική επιθυμία και επομένως και τις πιθανότητες για σεξ. Έχε το στα υπόψη σου το Γιατί πρέπει να κοιμηθείς γυμνός του Αγίου Βαλεντίνου;