ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι τα τρικ που θα σε σώσουν από το «πόδι του αθλητή»;

Ιδρωμένα πόδια, ξυπόλητος στο ντους και τα αποδυτήρια και με γεια το παράσημο!

 

 

Το πόδι του αθλητή είναι μια μυκητίαση που συνήθως παρουσιάζεται ανάμεσα από τα δάχτυλα. Η ονομασία της πάθησης αυτής των ποδιών οφείλεται στο γεγονός ότι παρουσιάζεται συχνά σε αθλητές επειδή έχουν την τάση να περπατούν ξυπόλητοι στα αποδυτήρια – εξού και η ονομασία «αθλητικό πόδι». Τα συμπτώματα είναι ο έντονος κνησμός και η δυσοσμία.

Που οφείλεται

Στην υπερβολική εφίδρωση

Στο υγρό περιβάλλον

Σε ακατάλληλα παπούτσια

Τί πρέπει να κάνεις

Πλένε τακτικά και καλά τα πόδια σου, σκούπιζε τα με προσοχή για να απομακρυνθεί η υγρασία –κυρίως ανάμεσα στα δάκτυλα- και ρίχνε λίγη πούδρα ποδιών πριν φορέσεις τις κάλτσες. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεις την εφίδρωση των ποδιών, την κακοσμία και τους μύκητες, καθώς και παθήσεις όπως το πόδι του αθλητή. Γενικά στο φαρμακείο θα βρεις προϊόντα κατάλληλα για τους μύκητες των ποδιών.

Ποια είναι τα τρικ που θα σε σώσουν από το «πόδι του αθλητή»;

Εάν έχεις ήδη προσβληθεί από το πόδι του αθλητή κάνε αυτά τα δύο τρικ για να απαλλαγείς. Έχε υπόψη σου όμως ότι αν επιμένει η πάθηση θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ποδολόγο.

1 Ρίξε λίγο χλώριο στο νερό

Για καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα κάθε βράδυ βύθισε τα πόδια σου για 10 λεπτά σε μία λεκάνη γεμάτη με νερό όπου θα έχεις ρίξει μισό καπάκι χλώριο. Προσοχή! Όχι περισσότερο από αυτό γιατί μπορεί να κάψει το δέρμα σου. Ακόμη και ο διαποτισμός θα σκοτώσει τον μύκητα.

2 Κάνε ποδόλουτρο με σκόρδο

Κάνε ποδόλουτρα για 30 λεπτά κάθε φορά σε νερό στο οποίο θα έχεις διαλύσει μερικές σκελίδες σκόρδου λιωμένο μαζί με ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις λίγο λιωμένο σκόρδο και ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι και να περάσεις με αυτό τα σημεία που έχεις πρόβλημα. Το σκόρδο έχει αντισηπτικές ιδιότητες.

Φίλια Μητρομάρα