ΥΓΕΙΑ

Πέη attention: Ποια άσκηση κρατάει τη σημαία σου ψηλά;

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι που πέφτει το… τιμημένο και να πώς θα το σηκώσεις!

1 Έχεις χαμηλή τεστοστερόνη
Περίπου 1 στους 4 άνδρες έχουν χαμηλή τεστοστερόνη. Αυτό μπορεί να σε κάνει να νιώθεις κουρασμένος, να μη χτίσεις μυικό ιστό και να έχεις μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Αν έχεις τέτοια συμπτώματα, μία εξέταση αίματος μπορεί να δείξει τις τιμές της. Τα φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης για τους άνδρες είναι: 300 έως 1.100 ng/d. Οι άνδρες συνήθως βιώνουν μια σταδιακή πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης τους καθώς γερνούν αλλά δεν φταίει μόνον αυτό. Η αύξηση του σωματικού βάρους, το κάπνισμα, ή το υπερβολικό αλκοόλ μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα επίπεδα της τετοστορόνης περισσότερο από τη γήρανση, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας.

Τι να κάνεις:
* Προπόνηση με βάρη 3 φορές την εβδομάδα. Έχει αποδειχτεί ότι αν σηκώνεις μεγάλα βάρη κάνοντας λίγες επαναλήψεις και με μεγάλα διαστήματα ξεκούρασης αυξάνεις τη τετοστερόνη σου. Συγκεκριμένα ένα πρόγραμμα που θα αυξήσει τα επίπεδά της περιλαμβάνει 3 με 5 ασκήσεις που γυμνάζουν μεγάλες μυϊκές ομάδες, 3 με 5 σετ ανά άσκηση, 3 με 5 επαναλήψεις και 3 με 5 λεπτά ξεκούραση. Ασκήσεις που γυμνάζουν πολλές και μεγάλες μυϊκές ομάδες είναι επίσης και οι πιέσεις πάγκου, τα καθίσματα, οι άρσεις θανάτου, το μονόζυγο κ.τλ.

* Μείωσε το άγχος. Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση των επίπεδων της τεστοστερόνης.

* Κοιμήσου (και η στύση σου δουλεύει). Έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνδρες που μείωσαν τον ύπνο τους από οκτώ ώρες σε πέντε είχαν πτώση 15% στα επίπεδα της τεστοστερόνης.

* Πάρε μια πολυβιταμίνη που να περιέχει ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Ο ψευδάργυρος είναι βασικό στοιχείο για την παραγωγή τεστοστερόνης. Σε περιπτώσεις που οι τρόποι αυτοί δεν έχουν σημαντικά αποτελέσματα ο γιατρός σου θα σου χορήγει φαρμακευτικά προϊόντα τεστοστερόνης, τα οποία μπορεί να είναι χάπια, ενέσεις ή αλοιφές.

2 Έχεις στυτική δυσλειτουργία
Αν νομίζεις ότι μπορεί να έχεις στυτική δυσλειτουργία, τότε μάλλον έχεις δίκιο. Τα σημάδια; Η συνεχής ή περιοδική αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης. Το άγχος, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η κατάθλιψη, το υπερβολικό βάρος και η καθιστική ζωή μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας. Αλλά η κακή καρδιαγγειακή υγεία είναι αναμφισβήτητα το νούμερο ένα λόγος για τη στυτική δυσλειτουργία.

Τι να κάνεις:
* Πήγαινε στο γυμναστήριο. Κάνε αεροβική άσκηση 30 λεπτά τουλάχιστον καθημερινά, ή μιας ώρας 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Οι άνδρες που ασκούνται τακτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για στυτική δυσλειτουργία κατά το ήμισυ, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Emory. Επίσης, η άσκηση είναι μία φυσική λύση πολλαπλά οφέλη. Μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer διαπίστωσε ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά 53%.

*Βρες την πραγματική αιτία. Τα φάρμακα όπως το Viagra, και το Livitra μπορεί να δώσουν λύση προσωρινά αλλά δεν αντιμετωπίζουν την πραγματική αιτία. Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι η λήψη φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία διατηρεί απλώς τη στύση. Αν η στυτική δυσλειτουργία έχει ψυχογενή αίτια τότε απευθύνσου σε έναν ψυχολόγο.

* Αυνανίσου: Αν και η πιο συνηθισμένη αιτία για θλάση πέους είναι ο έντονος αυνανισμός σε αυτή την περίπτωση αξίζει να πάρεις το ρίσκο.

* Κόψε το κάπνισμα. Βλάπτει τα αγγεία του πέους και ευθύνεται για στυτική δυσλειτουργία. Η διακοπή του καπνίσματος θα επαναφέρει τα αγγεία σταδιακά.