ΥΓΕΙΑ

Οι 2 βασικές ασκήσεις που ενισχύουν τις στύσεις σου

Το πέος είναι το πιο ιδιαίτερο μέρος του σώματος ενός ανθρώπου. Τείνει να ενθουσιάζεται εύκολα. Αντιδρά ανεπαρκώς στις παράνομες ουσίες. Μπορεί να εμφανιστεί… μεγαλοπρεπώς σε δύσκολες στιγμές, αλλά και να πέσει τη στιγμή που το χρειάζεσαι περισσότερο.

 

 

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medicine, το 85% των ανδρών ηλικίας 20 έως 39 ετών δηλώνουν ότι «πάντα» ή «σχεδόν πάντα» μπορούν να έχουν και να διατηρήσουν μια στύση, που σημαίνει ότι το 15% περιστασιακά βιώνει κάποια στυτική δυσλειτουργία. Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι για άνδρες ηλικίας 40-59 ετών, μόνο το 20% δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να έχουν μια καλή στύση στο σεξ.

Μπορείς να ενισχύσεις τις στύσεις σου;

Η εποχή που οι άντρες φοβόντουσαν ότι οι μάγισσες μπορούσαν να τους κλέψουν το πέος έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Και αφού δεν υπάρχει αυτός ο φόβος η απάντηση είναι “ναι”, μπορείς να ενισχύσεις τις στύσεις σου τονώνοντας το πέος σου. Ανάλογα με το μοναδικό σου γενετικό υπόβαθρο, το πέος σου αποτελείται από 30-60% λείο μυϊκό ιστό. Ο λείος μυϊκός ιστός επενδύει κυρίως τοιχώματα όπως των αγγείων. Και όπως και άλλα είδη μυϊκού ιστού, μπορεί να αυξηθεί (ή να συρρικνωθεί) ανάλογα με το πώς το χρησιμοποιείς.

Αν και μπορεί να μην είσαι σε θέση να προβλέψεις πώς το πέος σου θα συμπεριφέρεται με 100% ακρίβεια, υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να είναι οι στύσεις σου υγιείς, σκληρές και δυνατές. Αυτές είναι οι 2 βασικές ασκήσεις που ενισχύουν τις στύσεις σου. 

1 Τρέξιμο

Η ροή του αίματος είναι το μυστικό για μια υγιή στύση και δεν υπάρχει τίποτα που να ενθαρρύνει τη ροή αίματος όπως η αερόβια άσκηση και το τρέξιμο. Όχι μόνο σε κρατά σε φόρμα αλλά βοηθά και την αύξηση των επιπέδων του νιτρικού οξείδιου, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της στύσης. Μην ξεχνάς πως για να δημιουργηθεί μια στύση θέλει δουλίτσα: οι ορμόνες θα πρέπει να απελευθερωθούν εκείνη τη στιγμή που τις θέλεις, οι αρτηρίες θα πρέπει να μεταφέρουν στο πέος έξι φορές περισσότερο αίμα με αποτελεσματικότητα, το νευρικό σύστημα πρέπει να στείλει τα σήματά του με ακρίβεια και το μυαλό πρέπει να δουλεύει σε απόλυτη αρμονία με το σώμα.

Ενώ το τρέξιμο είναι ιδανικό, το ποδήλατο ενδέχεται να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, κυρίως όμως σε αθλητές, όπως θα δεις και σε αυτό που υποστηρίζει το Harvard. Ωστόσο σε μη αθλητές αλλά ερασιστέχνες ποδηλάτες δεν έχει γίνει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Διάβασε ακόμη: 6 συμπληρώματα διατροφής για καλύτερη στύση απόψε!

2 Περπάτημα

Δεν σου αρέσει το τρέξιμο; Ξεκίνα το περπάτημα. Σε πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που περπατούσαν 3 χιλιόμετρα την ημέρα είχαν το μισό ποσοστό των προβλημάτων στύσης σε σχέση με τους άντρες που κάνουν καθιστική εργασία και ζωή. Είκοσι λεπτά τζόκινγκ ή 30 λεπτά αντιστάσεις βοηθούν επίσης.

Credit photo