ΥΓΕΙΑ

Ίσια πλάτη: 4 ασκήσεις για να μην καμπουριάζεις στο γραφείο

Αν κάθε μέρα πονάς στην πλάτη αυτές οι ασκήσεις θα σε ισιώσουν!

Η καλή στάση του σώματος είναι κάτι περισσότερο από καλή εμφάνιση. Βοηθά στην ανάπτυξη δύναμης, ευελιξίας και ισορροπίας στο σώμα σου. Αυτά μειώνουν τους μυϊκούς πόνους και σου δίνουν περισσότερη ενέργεια καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η σωστή στάση του σώματος μειώνει επίσης το stress στους μυς και τους συνδέσμους, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Βελτιώνοντας τη στάση σου θα αποκτήσεις μεγαλύτερη επίγνωση των μυών σου, διευκολύνοντας έτσι τη διόρθωση της στάσης σου.

Γιατί είναι σημαντική η στάση του σώματος;

Η καλή στάση μας βοηθά να σταθούμε, να περπατάμε, να καθόμαστε και να βρισκόμαστε σε θέσεις που θέτουν τη λιγότερη τάση στη στήριξη των μυών και των συνδέσμων κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Η σωστή στάση:

Διατηρεί τα οστά και τις αρθρώσεις σε σωστή ευθυγράμμιση έτσι ώστε οι μύες μας να χρησιμοποιούνται σωστά μειώνοντας τη φθορά των αρθρώσεων που μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλιστική αρθρίτιδα και πόνο στις αρθρώσεις.

Μειώνει την πίεση στους συνδέσμους που συγκρατούν τους σπονδύλους και τις αρθρώσεις, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα τραυματισμού.

Επιτρέπει στους μυς να εργάζονται πιο αποτελεσματικά, και το σώμα να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια αποτρέποντας την μυική κόπωση.

Βοηθά στην πρόληψη της μυϊκής καταπόνησης.

4 ασκήσεις για ίσια πλάτη

Είτε υποφέρεις ήδη από πόνους στην σπονδυλική στήλη, είτε προσπαθείς να προλάβεις μια πρόωρη καμπούρα, αυτές οι 4 ασκήσεις είναι ιδανικές για να μην καμπουριάζεις στο γραφείο.

1 Διατάσεις στην πόρτα

Αυτή η  άσκηση θα σε βοηθήσει να ανοίξεις το στήθος γιατί όταν καμπουριάζεις μαζεύεται το στήθος σου. Με τις διατάσεις βελτιώνεις και την ευλυγισία σου.

2 Σανίδα

Η σανίδα θεωρείται από τις καλύτερες 5 ασκήσεις όσον αφορά την αποτελεσματικότητα για την εκγύμναση του κορμού, ειδικά των κοιλιακών, χωρίς να υπερφορτώνεται η σπονδυλική στήλη, όπως συχνά συμβαίνει με το κλασικό Sit Up με λανθασμένη τεχνική. Η δυσκολία αυτής της άσκησης δεν είναι τόσο στην κίνηση όσο στη διατήρηση της ευθυτενής θέσης για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και την εκούσια σύσπαση των μυών του κορμού (κοιλιακοί και πλάγιοι) ταυτόχρονα.

3 Ανεστραμμένα pull up σε μπάρα

Πρόκειται για μια κλασική καλλισθενική άσκηση με μια μπάρα στο ύψος της μέσης. Φρόντιζε να διατηρείς τη σπονδυλική στήλη άκαμπτη, τα γόνατα λυγισμένα και να βάζεις όλη την πίεση του κορμού στα ισχία, την κοιλιά και τους αστραγάλους.

4 Wall angels

Αυτή η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργικότητα των ώμων και να μειώσει τον πόνο στον ώμο και στην πλάτη.