ΥΓΕΙΑ

Είσαι ψείρας; Εξολόθρευσε τις ψείρες με στρατηγικές, όχι με γιατροσόφια!

Μπορεί να είναι καστανές, καστανόξανθες ή μαύρες, λατρεύουν να σε ξεζουμίζουν και συχνάζουν στα καλύτερα μέρη: σχολεία, φροντιστήρια, γυμναστήρια, και μετά έρχονται οι πετσέτες, χτένες και βούρτσες που μοιράζεσαι και ο ύπνος του μικρού σου στο κρεβάτι σου που διευκολύνουν τη μετάδοση της ψείρας. Δες τις στρατηγικές για να τις εξολεθρεύσεις και να έχεις ήσυχο το κεφαλάκι σου και το κεφαλάκι των παιδιών σου.

 

 

Η εξάπλωση της ψείρας

Οι ψείρες έχουν επεκτατική πολιτική: πρώτα εξαπλώνονται και αργότερα αρχίζουν τα δίνουν τα πρώτα συμπτώματα, που είναι η έντονη φαγούρα. Επιπλέον, είναι σχεδόν αόρατες, αφού οι ενήλικες έχουν μήκος 3-4 χιλιοστά και αλλάζουν ανάλογα το χρώμα τους. Πιο εύκολα εντοπίζονται οι κόνιδες, δηλαδή τα αβγά τους, που είναι άσπρες και κολλάνε 5-10 χιλιοστά από τη ρίζα της τρίχας. Τα σημεία που «συχνάζουν» πρώτα είναι αυχένας, κρόταφοι και γύρω από τα αυτιά.

Μην υιοθετείς επικίνδυνα γιατροσόφια

Θα ακούσεις δεξιά και αριστερά κάποια γιατροσόφια αναμφιβόλου αποτελέσματος. Πρώτο και καλύτερο το πετρέλαιο επειδή προκαλεί ασφυξία στις ψείρες. Η αρχή της ασφυξίας είναι η ίδια για όλα τα θεραπευτικά προϊόντα αλλά σκέψου το κεφάλι του παιδιού σου αλειμμένο με πετρέλαιο και μπαταρισμένο με σελοφάν να λειτουργεί ως Νταχάου για τις ψείρες. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι ένα εγκαυματάκι στο τριχωτό της κεφαλής, άσε που θα μυρίζει πετρέλαιο δυο γωνίες μακριά το παιδί, λες κι έπεσε μέσα στη δεξαμενή.

 Μην κάνεις μπάνιο, δεν πνίγονται

 Οι ψείρες, όταν λούζεσαι με ένα κανονικό σαμπουάν ή ακόμη κι όταν κολυμπάς στην πισίνα, δεν πεθαίνουν γιατί ζουν σε συνθήκες άπνοιας ούτε γιατί μπορούν «να κρατήσουν την αναπνοή τους». Απλούστατα γιατί το μπάνιο ποτέ δεν διαρκεί πάρα πολύ. Για το έντομο το νερό είναι ένας μικρός τραυματισμός, αλλά επιβιώνει. Είναι σαν να σου ρίχνουν μια δυνατή ριπή νερού. Ζεις. Το ίδιο κι αυτές. Μάλιστα οι κόνιδες είναι τόσο βαθιά αγκιστρωμένες στον ιστό της τρίχας που, ακόμη και με το νερό δεν ξεκολλάνε. Επιπλέον υπάρχει άλλος ένας παράγοντας που πολλοί υποτιμούν.Οι ψείρες γενικά είναι λίγες, αλλά πολλαπλασιάζονται με τρομερούς ρυθμούς. Στη μόλυνση είναι ο αριθμός των κόνιδων που μετράει.

Η ψείρα δεν πετάει, ο γάιδαρος μπορεί

Η ώριμη ψείρα μπορεί να επιβιώσει 48 με 55 ώρες μακριά από το δέρμα σου. Δεν κολλάς επειδή πέταξε, κολλάς επειδή είσαι κολλητός με κάποιον.

Ψείρα: κάψε αυτό το βαμπίρ

Η ψείρα για να ζήσει χρειάζεται να τραφεί με ανθρώπινο αίμα. Αν η θερμοκρασία στο περιβάλλον ανέβει (πχ. όταν έχεις πυρετό), τότε η ψείρα μεταναστεύει για πιο ψυχρά κλίματα. Γι’ αυτό και συχνά συνιστάται η χρήση θερμού αέρα με το πιστολάκι κατά το στέγνωμα των μαλλιών μετά το λούσιμο. Κι επειδή τα αυγά της προσκολλώνται στις ίνες των ρούχων, με προτίμηση στα ρούχα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα, το βράσιμο τους και το σιδέρωμα είναι ιδανική λύση για την εξολόθρευσή τους.

Rapunzel, Rapunzel

Χτένιζε τα μαλλιά με ένα μεταλλικό χτενάκι δυό φορές τη μέρα, σε βρεγμένα μαλλιά. Θα μας θυμηθείς!

  

Δώσε σημασία στην πρόληψη

Επίλεξε τα σωστά φαρμακευτικά προιόντα και προμηθεύσου από τα online για να έχεις και γενναία έκπτωση!

H Αντιφθειρική Λοσιόν για τα Μαλλιά neem oil & αιθέρια έλαια 150ml της Apivita μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε προληπτικά σε καθημερινά βάση χωρίς να ξεβγάζεται, είτε ως αγωγή που ξεβγάζεται για να απομακρυνθούν οι ψείρες και οι κόνιδες. Mετά το λούσιμο ψέκασε αρκετή ποσότητα λοσιόν στις ρίζες των μαλλιών και άφησέ τη να δράσει για 10 λεπτά. Χώρισε τα μαλλιά σε τούφες και χτένισε με το ειδικό χτενάκι. Ξέβγαλε το προϊόν από τα μαλλιά. Επανέλαβε τη διαδικασία αυτή μέχρι 5 φορές.Απωθεί τις ψείρες χάρη στα λεμονοειδή του neem oil που διαθέτει αντιμικροβιακή, φθειροαπωθητική και εντομοαπωθητική δράση, διαθέτει επιπλέον αντιφθειρική δράση χάρη στα βιολογικά αιθέρια έλαια Τεϊόδεντρο, Γεράνι και Σιτρονέλλα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τις εντομοαπωθητικές τους ιδιότητες, διευκολύνει την αποκόλληση της κόνιδας από την τρίχα χάρη στο ξύδι που περιέχει, καταπραΰνει τον κνησμό και τους ερεθισμούς στο τριχωτό χάρη στη Λεβάντα.

Το Tea Tree Shampoo 250ml της Health Aid με Αυστραλιανό Τσαγιόδεντρο προστατεύει τα μαλλιά από τη μόλυνση, την πιτυρίδα και τις ψείρες με φυσικό τρόπο. Κάνε απαλό μασάζ σε βρεγμένα μαλλιά δημιουργώντας αφρό. Ξέπλυνε καλά και επανέλαβε αν χρειάζεται. 

Η προληπτική αντιφθειρική λοσιόν για καθημερινή χρήση Lice Rep Lotion 150ml της Frezyderm, χάρη στο συνδυασμό Φυτικών Ελαίων Τεϊόδεντρου, Γερανιού, Λεβάντας, Neem και Γλυκεριδίων Αμυγδάλου, απωθεί τις φθείρες, προλαμβάνει την μετάδοση τους και δεν επιτρέπει επιμόλυνση, ενώ παράλληλα οι μαλακτικές ιδιότητες περιποιούνται τα μαλλιά. Είναι απόλυτα ασφαλές, δεν περιέχει parabens, χρώμα και συντηρητικά. Το απλώνεις καθημερινά στα μαλλιά και περιμετρικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η λοσιόν παραμένει στα μαλλιά και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Εξάλειψέ τες σε 15 λεπτά!

 

Το Hedrin Plus Gel 100ml είναι ένα προϊόν με γρήγορη δράση, σε 15 μόλις λεπτά, σεπιο πυκνή μορφή τζελ, περιέχει Penetrol για να διευκολύνεται η διείσδυση του τζελ στο αυγό της ψείρας ενώ μειώνει τη διάρκεια της θεραπείας. Η δεύτερη εφαρμογή γίνεται μόνο αν αυτό είναι απαραίτητο. Και κάτι που πρέπει να γνωρίζεις: τo Hedrin Plus γλιστράει! Μπανιέρες, καμπίνες ντους κλπ. μπορεί να γίνουν ολισθηρές κατά τη χρήση ή το λούσιμο των μαλλιών γι’ αυτό απομάκρυνε τα υπολείμματα με απορρυπαντικό και ζεστό νερό.

 

Το Paranix shampoo 200 ml εξαλείφει ψείρες και κόνιδες με μία εφαρμογή, σε 15' και με φυσικό τρόπο δράσης. Περιέχει mineral oils και διμεθικόνη. Σκοτώνει ψείρες και κόνιδες με τη μέθοδο της ασφυξίας και της αφυδάτωσης, χωρίς παρενέργειες. Στα plus: περιέχει μεταλλικό κτενάκι στο κουτί για να αφαιρέσεις τις νεκρές ψείρες και κόνιδες.

Φίλια Μητρομάρα