ΥΓΕΙΑ

DIY: Λύσε τους “κόμπους” στην πλάτη σου και διώξε τον πόνο από το στρες σε 10 λεπτά!

Είσαι ώρες στον υπολογιστή. Στρεσάρεσαι. Αρχίζεις και πονάς. Πλάτη. Μέση. Αυχένας.

 

 

Για όλα φταίει το στρες που σφίγγει τους μύες σαν μέγγενη λόγω της μυικής έντασης και προκαλεί κόμπους και κομπάκια στο σώμα σου. Για να διώξεις τη μυική ένταση ένα μασάζ θα ήταν ό,τι έπρεπε αλλά μπορείς να μειώσεις τον πόνο και να λύσεις τους κόμπους και μόνος σου και να έχεις τα ίδια αποτελέσματα σε 10 λεπτά χωρίς να τα ξοδέψεις σε ένα μασάζ. Με αυτό το κόλπο θα ξεκλειδώσεις το σώμα σου βελτιώνοντας την ευελιξία και την απόδοση, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. Επίσης, αυτό το κόλπο μπορείς να το κάνεις σε παραμελημένα μέρη του σώματός σου, όπως πίσω από τα γόνατα, στα πέλματα ή στα χέρια σου.

Διάβασε ακόμη: 7 απίστευτα tips που θα εξαφανίσουν τον πόνο από την πλάτη σου

Τι να κάνεις για να σπάσεις τους κόμπους

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο μπάλες λακρός, ή ένα foam roller και μια ιατρική μπάλα. Ξάπλωσε ανάσκελα τοποθετώντας τις μπάλες στο κάτω σημείο της πλάτης και πιάσε την μπάλα ή κάποιο βάρος φέρνοντάς τη στο στήθος. Βάλε τα μπαλάκια στο κάτω σημείο της πλάτης σου, κράτησέ τα για μερικά δευτερόλεπτα σε κάθε σημείο που πονάει, ταυτόχρονα στρίψε λίγο κεφάλι και σώμα δεξιά και αριστερά. Επίσης μόλις βρεις το σημείο που πονάς, άσκησε κάποια πίεση στα μπαλάκια, κράτα αυτή την πίεση για λίγα δευτερόλεπτα και κάνε μικρές κυκλικές κινήσεις με αυτά. Έπειτα πέρασε στο επόμενο σημείο. Κάνε το αυτό για 10 λεπτά και θα ανακουφιστείς από τον πόνο, θα νιώσεις ευεξία και αναζωογόνηση. Επικεντρώσου στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, η οποία εκτείνεται από το κάτω μέρος του θώρακα προς τις ωμοπλάτες. Θα μειώσεις την πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης, θα σπάσεις τους κόμπους και θα νιώσεις πολύ καλύτερα. 

DIY: Φτιάξτο μόνος σου

Βάλε 2 μπαλάκια τένις σε μια μεγάλη κάλτσα και φτιάξει ένα ανθεκτικό, μίνι foam roller για να το χρησιμοποιήσεις στην πλάτη ή τη μέση σου. Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Δες πώς να φτιάξεις τα μπαλάκια για την πλάτη σου και σε ποιο σημείο να το τοποθετήσεις.

 

 

Φίλια Μητρομάρα

φωτο: pinterest