ΥΓΕΙΑ

7 απίστευτοι τρόποι για να κρατήσεις τη στύση σου ψηλά

Η τακτική συντήρηση εξασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση, μην το ξεχνάς!

1 Μην ξεχνάς τις βιταμίνες σου

Η  θειαμίνη και η ριβοφλαβίνη συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματός σου και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση. Καθώς μεγαλώνεις, το σώμα σου δυσκολεύεται να απορροφήσει αυτές τις βιταμίνες. Γι' αυτό και είναι καλό να αυξήσεις την πρόσληψή τους.

2 Χάσε λίπος από την κοιλιά

Εκτός από το να γίνει μοναχός σε μοναστήρι, όσοι πάσχουν από διαβήτη έχουν βρει τον συντομότερο δρόμο για μια ζωή αγαμίας. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 50% των ανθρώπων με διαβήτη είναι αδύναμοι στο συγκεκριμένο σημείο. Η ασθένεια χτυπά το πέος διπλά: επιταχύνει τη διαδικασία της αρτηριακής πίεσης και επιβραδύνει τη μετάδοση των ερεθισμάτων κατά μήκος των νεύρων σε όλο το σώμα σου. Και, πίστεcέ μας, ένα μουδιασμένο πέος δεν είναι ένα χαρούμενο πέος. Προληπτικά: Μην αμελείς την άσκηση, τρώγε μεσογειακά, ρίξε τη μπάκα και χάσε το 10% του βάρους, αν είσαι υπέρβαρος.

3 Πάρε δρόμο

Ξεκίνα το περπάτημα. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που περπατούσαν μόλις 3 χιλιόμετρα την ημέρα είχαν 50% λιγότερα προβλήματα στύσης σε σχέση με τους άντρες που κάνουν καθιστική ζωή. Είκοσι λεπτά τζόκινγκ ή 30 λεπτά περπάτημα είναι αρκετά. Η καθιστική ζωή φράζει τις αρτηρίες και αυτές μαραίνουν τη στύση. Όσο περισσότερο ασκείσαι, τόσο πιο καθαρές οι αρτηρίες σου και επομένως τόσο πιο σκληρή η στύση σου.

4 Χασμουρήσου

Μην ανησυχείς καθόλους αν θέλεις να χασμουρηθείς, το χασμουρητό και η στύση ελέγχονται από μια χημική ουσία που ονομάζεται νιτρικό οξείδιο. Κάθε φορά που χασμουριέσαι ανοίγεις τις νευροχημικές οδούς που ελέγχουν το άνοιγμα του στόματός σου και την αναπνοή ή προχωρούν προς τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πέος σου. Μερικές φορές κάνουν και τα δύο (γι 'αυτό και ένα μεγάλο χασμουρητό μπορεί να προκαλέσει… σεισμό εκεί κάτω!). Μην το πνίγεις, θα σε κρατήσει στο ύψος των περιστάσεων.

5 Κόψε ό,τι το συρρικνώνει

Σε μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τη σεξουαλική τους ζωή σε μια κλίμακα από το ένα έως 10, οι άνδρες που κάπνιζαν κατά μέσο όρο έδωσαν πέντε ενώ οι μη καπνιστές βαθμολόγησαν με εννέα. Ένας λόγος φυσικά, είναι ότι το κάπνισμα οδηγεί σε ανικανότητα. Και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι επηρεάζει το μέγεθος της στύσης. Εκτός από την καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων, το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ίδιο τον ιστό του πέους, γεγονός που το καθιστά λιγότερο ελαστικό και το εμποδίζει να …ξεδιπλώσει τα προσόντα του.

6 Κοιμήσου

Το πέος σου λατρεύει τον ύπνο. Κάθε βράδυ, ενώ κοιμάσαι, έχεις τρεις έως και πέντε στύσεις. Το σώμα σου εργάζεται για να επαναφορτίσει το πέος σου κρατώντας το καλά οξυγονωμένο με αίμα. Θεωρητικά, όσο πιο πολλές νυχτερινές στύσεις έχεις τόσο πιο ευέλικτος θα γίνει ο στυτικός σου ιστός. Aυτό μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσεις τη στύση σου δυνατή, για πολλά πολλά χρόνια.

7 Κάνε βαζεκτομή

Αν είσαι βέβαιος ότι δεν θέλεις παιδιά μπορείς να σκεφτείς τη λύση της βαζεκτομής. Ο κίνδυνος να μη λειτουργήσει η αντισυλληπτική μεθόδος μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή άγχους για μερικούς άνδρες. Το άγχος με τη σειρά του, μπορεί  να οδηγήσει σε προβλήματα στύσης και να προκαλέσει το ίδιο φαύλο κύκλο που κάνει το άγχος των επιδόσεων.