ΥΓΕΙΑ

5 απλοί τρόποι για να μην κοιμηθείς στη δουλειά

Αυτή η πτώση ενέργειας το μεσημεράκι μπορεί πραγματικά να δυναμιτίσει την παραγωγικότητα σου. Ξέρεις τι εννοώ: είναι εκείνη η ώρα που νομίζεις ότι τα τελευταία δέκα λεπτά διήρκησαν 10 χρόνια ή 10 αιώνες για τα πιο drama άτομα. Είναι το σημείο που η καρέκλα σου θέλεις να μετατραπεί σε σεζλονγκ για να σε γλυκοπάρει ένας υπνάκος εν ώρα εργασίας. Τι μπορείς να κάνεις για να μην σε πάρει ο ύπνος και κοιμηθείς στη δουλειά;

 

 

1 Φάε ένα μήλο

Πιο υγιεινό και από ένα φλιτζάνι καφέ με γάλα και ζάχαρη, ένα μήλο μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύεσεις την ενέργειά σου. Ένα μήλο σου παρέχει φυσικά σάκχαρα, και θεωρείται ότι η ενέργεια που σου προσφέφει ισοδυναμεί με ένα φλιτζάνι καφέ. Σε αντίθεση με το καθημερινό φλυτζάνι καφέ, τα μήλα έχουν υδατάνθρακες για επιπλέον καύσιμα και αποτελούν καλή πηγή ινών. Αυτό βοηθά το σώμα σου να απορροφήσει τα φυσικά σάκχαρα αργά και να σε βοηθήσει να μην πεινάς. Διάβασε σχετικά: 5 σούπερ σνακ που νικούν τον λήθαργο στη δουλειά!

2 Διόρθωνε τη στάση σου

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να ασκήσει επιπλέον πίεση στους μυς, τις αρθρώσεις και τα οστά σου, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια. Προσπάθησε να μη γλιστράς στην καρέκλα ή να ακουμπάς πάνω από το γραφείο για πολλή ώρα. Κάθε φορά που σηκώνεσαι διορθώνε τη στάση σου όταν ξανακάθεσαι.

3 Πίνε πολύ νερό

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό για το σώμα μας. Χωρίς αρκετό νερό κάθε μέρα, η ροή του οξυγόνου στα όργανά σου μπορεί να επιβραδυνθεί, κάνοντάς σε να νιώθεις κουρασμένος. Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να βλάψει την ικανότητα λήψης αποφάσεωνς και να προκαλέσει κόπωση των μυών. Διάβασε ακόμη: Αδυνάτισε στη δουλειά με τη «δίαιτα του τάπερ»

4 Βγες για ένα λεπτό έξω

Κάνε ένα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά, για να καθαρίσεις το κεφάλι σου. Μερικές βαθιές αναπνοές και μερικές εκτάσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια. Ένας γρήγορος περίπατος γύρω από το γραφείο μπορεί πραγματικά να κάνει το αίμα σου να ρέει, ενισχύοντας την κυκλοφορία σου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο στους μυς και τον εγκέφαλο σου, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να σκεφτείς και πιο δημιουργικά. Μπορεί επίσης να βοηθήσει και τη μνήμη σου.

5 Μίλα με έναν ειδικό

Η υπνηλία μπορεί να προκληθεί από διαταραχές του ύπνου. Αν νιώθεις υπερβολική νύστα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να έχεις υπνική άπνοια (όταν η αναπνοή σου διακόπτεται για περισσότερο από 10 δευτερα και κατ’επανάληψη ενώ ροχαλίζεις έντονα). Υπνηλία μπορεί επίσης να προκληθεί από ορισμένες ασθένειες και φάρμακα. Τέλος συναισθηματικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη, η αγχώδης διαταραχή και το στρες, πολύ συχνά συνδέονται με προβλήματα ύπνου.

Photo by Bethany Legg on Unsplash