ΥΓΕΙΑ

4 παράξενες συμβουλές υγείας που έχουν αποτέλεσμα!

Πολλές μέθοδοι για να βελτιώσεις την υγεία σου είναι τόσο απλές. Αν για παράδειγμα θέλεις να αποκτήσεις ενέργεια σου λένε να κοιμηθείς λίγο παραπάνω ή για να αποτρέψεις την αφυδάτωση να πίνεις περισσότερο νερό! Ευχαριστούμε για την άχρηστη γνώση. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές υγείας που όσο αντιφατικές κι αν σου φαίνονται στην πραγματικότητα δουλεύουν. Για να το διαπιστώσεις διάβασε παρακάτω.

1 Όταν νιώθεις κουρασμένος ασκήσου

Μετά από μια μεγάλη κουραστική εργασιακή ημέρα το τελευταίο μέρος που θα ήθελες να βρεθείς είναι το γυμναστήριο. Ούτε με σφαίρες, έτσι; Κι όμως μία 30λεπτη προπόνηση θα σου χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Σύμφωνα με μελέτη μία μόνο 30λεπτη προπόνηση μέτριας έντασης μπορεί να μειώσει την κόπωση και να βελτιώσει την κακή διάθεση. Αυτό γιατί για την άσκηση χρησιμοποιείς οξυγόνο και το οξυγόνο παίζει βασικό ρόλο στη σωστή επιτέλεση των βιοχημικών αντιδράσεων που γίνονται στο ανθρώπινο σώμα και την παροχή υψηλής ενεργειακής εφεδρείας.

2 Για να κοιμηθείς καλύτερα πιες καφέ!

Σε μια ιαπωνική μελέτη οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν 200 mg καφεΐνης (2 φλιτζάνια καφέ περίπου) και αμέσως μετά έπεφταν για έναν υπνάκο 20 λεπτών, ήταν πιο αναζωογονημένοι και ευδιάθετοι, συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν καφεΐνη και απλώς έπεφταν για ύπνο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η καφείνη απομακρύνει από τον εγκέφαλο την αδενοσίνη, μεγιστοποιώντας την ετοιμότητα του εγκεφάλου. Καθώς αυξάνονται τα επίπεδα αδενοσίνης, αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι. Ο ύπνος απομακρύνει την αδενοσίνη και, όταν συνδυάζεται με την καφεΐνη, μειώνει την επίδρασή της και ενισχύει τα αποτελέσματα του σύντομου ύπνου.

3 Μην βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά το φαγητό για να είναι γερά

Μην βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά την κατανάλωση τροφών και ροφημάτων, ειδικά αν αυτά είναι όξινα. Για παράδειγμα τα εσπεριδοειδή, τα αθλητικά ποτά, οι ντομάτες και τα αναψυκτικά μπορεί να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών. Το βούρτσισμα των δοντιών μετά την κατανάλωση τέτοιων τροφών μπορεί να επιταχύνει την διάβρωση σμάλτο των δοντιών σου. Καλύτερα να περιμένεις μία με δύο ώρες μετά την κατανάλωσή τους να τα βουρτσίσεις.

4 Κράτα σημειώματα για καλύτερη μνήμη

Όταν κρατάς χειρόγραφες σημειώσεις, επεξεργάζεσαι εν αγνοία σου καλύτερα την πληροφορία και έτσι την εμπεδώνεις καλύτερα επειδή ενισχύεις τη διαδικασία της αναλυτικής επεξεργασίας της πληροφορίας