ΥΓΕΙΑ

4 λόγοι για να παίρνετε παντού το επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι σας.

Είτε πηγαίνετε διακοπές, είτε γυμνάζεστε στο γυμναστήριο, είτε οργανώνετε ένα καλοκαιρινό πικ-νικ, είτε απλά συνεχίζετε την καθημερινή σας ζωή, υπάρχουν πολλά οφέλη από το να παίρνετε παντού μαζί σας ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού.

Οι λόγοι για να εγκαταλείψετε τα πλαστικά μπουκάλια νερού μίας χρήσης και να αρχίσετε να έχετε μαζί σας ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού ξεκινούν από τις ανησυχίες για την ποσότητα του πλαστικού που ήδη μολύνει τους ωκεανούς μέχρι τις ανησυχίες για την τοξικότητα των πλαστικών μπουκαλιών. Υπάρχει ακόμη και οικονομικό όφελος όταν ξεχνάτε μια και καλή τα μπουκάλια μίας χρήσης και γεμίζετε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού αντ' αυτού.

Δεν θα σας κρύψουμε πως και εμείς αγοράζαμε συνέχεια εμφιαλωμένο νερό σε πλαστικά μπουκάλια. Αλλά από τότε που προμηθευτήκαμε επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια σταματήσαμε να αγοράζουμε πλαστικά μιας χρήσης, εκτός αν είναι απολύτως αναπόφευκτο.
Ακολουθούν μερικοί από τους πιο πειστικούς λόγους για να παίρνετε παντού μαζί σας ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού.

Για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτωνΚάθε χρόνο παράγονται δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης και μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτά ανακυκλώνεται. Ακόμη και τα πλαστικά απόβλητα που ανακυκλώνονται μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μόνο ορισμένες φορές, καθώς οι ίνες φθείρονται. Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών απορριμμάτων παγκοσμίως καταλήγει σε χώρους απόρριψης απορριμμάτων ή στους ωκεανούς, όπου διαρρέουν χημικές ουσίες, μολύνουν το έδαφος και βλάπτουν την άγρια ζωή. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Καθαρισμού Ακτών 2019, συλλέχθηκαν πάνω από 1,9 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια από παραθαλάσσιες περιοχές παγκοσμίως, καθιστώντας τα πλαστικά μπουκάλια ένα από τα πιο συνηθισμένα καθημερινά αντικείμενα που μολύνουν τους ωκεανούς.

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις τοξικές χημικές ουσίεςΔεν είναι μυστικό ότι το πλαστικό περιέχει χημικές ουσίες. Παρόλο που τα πλαστικά μπουκάλια μπορεί να είναι εντάξει για χρήση όταν είναι καινούργια, τα μπουκάλια μίας χρήσης εκλύουν τοξίνες όταν παλιώσουν, καταστραφούν ή εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να επαναχρησιμοποιείτε οτιδήποτε που είναι μιας χρήσης. Ο βαθμός στον οποίο τα πλαστικά μπουκάλια ευθύνονται για θέματα υγείας εξακολουθεί να αμφισβητείται, αλλά χημικές ουσίες, όπως η BPA, έχουν ήδη συνδεθεί με στειρότητα, ορμονική ανισορροπία, καρδιαγγειακές και μεταβολικές παθήσεις. Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν και αποφεύγουν το BPA, αλλά πολλοί άνθρωποι αγνοούν ότι αρκετές δημοφιλείς μάρκες εμφιαλωμένου νερού εξακολουθούν να περιέχουν σημαντικές ποσότητες μικροπλαστικού.

Για να βελτιώσετε τη συνολικά την υγεία σαςΤο να παίρνετε παντού μαζί σας ένα μπουκάλι νερού θα σας υπενθυμίζει να πίνετε περισσότερο νερό. Με ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού στην τσάντα σας, θα μπορείτε να πίνετε χωρίς να χρειάζεται να βρίσκετε ένα κατάστημα ή έναν αυτόματο πωλητή και να πληρώνετε κάθε φορά που διψάτε. Οι άνθρωποι που έχουν μαζί τους επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού είναι πιο πιθανό να παραμείνουν ενυδατωμένοι. Η διατήρηση της ενυδάτωσης μπορεί να ανεβάσει τη διανοητική και σωματική σας υγεία, βελτιώνοντας την εστίαση και την πέψη σας, ελαχιστοποιώντας τους πονοκεφάλους, καθαρίζοντας το δέρμα σας, επιταχύνοντας την αποκατάσταση των μυών και πολλά άλλα.

Επειδή ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι φαίνεται καλύτερο από ένα πλαστικόΓια μερικούς ανθρώπους, το στυλ δεν είναι σημαντικό- για άλλους, είναι το παν. Σε όποια ομάδα κι αν ανήκετε, πιθανώς θα συμφωνήσετε ότι τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού με μοναδικές εκτυπώσεις, μια τεράστια γκάμα χρωμάτων, ματ ή μεταλλικό φινίρισμα, είναι πολύ πιο cool από ένα κλασικό πλαστικό μπουκάλι με μια ετικέτα.