Reviews

Τα πιο γρήγορα custom παπούτσια από την New Balance

Τα παπούτσια για σπριντ οφείλουν να δίνουν στον αθλητή του τα φοράει, το μεγαλύτερο δυνατό πλεονέκτημα, ακόμα και σε επίπεδο εκατοστών του δευτερολέπτου που σε μια κούρσα κάνουν την διαφορά!

Έτσι η New Balance αποφάσισε να κατασκευάσει custom παπούτσια στα οποία οι πλάκες καρφιών σχεδιάζονται και εκτυπώνονται με τρισδιάστατο εκτυπωτή! Η New Balance συγκεντρώνει τα δεδομένα βιομηχανικής (βιομετρικά με λίγα λόγια) από το Εργαστήριο Αθλητικής Έρευνας, κατά τη διάρκεια προσομοίωσης αγώνα. Εκεί οι αισθητήρες του παπουτσιού ανιχνεύουν την κίνηση και την δύναμη και μεταφράζουν τα δεδομένα σε τρισδιάστατα εκτυπωμένα καρφιά.

 

 

Το 3D Printing επιτρέπει την δημιουργία ειδικών σχεδίων, που δεν θα μπορούσαν να κατασκευαστούν με μικρό κόστος σε συμβατικό εργοστάσιο κατασκευής. Τα τρισδιάστατα σχέδια πέλματος ζυγίζουν 5% λιγότερο από τα παραδοσιακά και κατασκευάζονται σε γρηγορότερο χρόνο. Στα άμεσα σχέδια είναι η στροφή της εταιρείας προς την δημιουργία μεσαίας σόλας κατά παραγγελία, πάλι μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή, στοχεύοντας στην μέγιστη ισορροπία του δρομέα.

Αυτή ίσως η τεχνολογία να μπορέσει να βρει πρόσφορο έδαφος και στον χώρο του ποδοσφαίρου στο εγγύς μέλλον, ώστε τα καρφιά των παπουτσιών να μπορούν να μεταβάλλονται όπως και το τερέν ή στα μέτρα συγκεκριμένων αθλητών!