Reviews

Strava: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εφαρμογής

H ποδηλατική και δρομική εφαρμογή που βοηθάει στις επιδόσεις σου.

Strava σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «να προσπαθείς». Είναι η λέξη που διάλεξε ο εμπνευστής της εφαρμογής Michael Horvath, μαζί με τον συνεργάτη του, για να αντιπροσωπεύει αυτό που θα πρέσβευε η εφαρμογή τους. Το Strava είναι ένα fitness app για κινητά που υπολογίζει την απόσταση, το χρόνο, το υψόμετρο, την καύση θερμίδων, τον καρδιακό ρυθμό και πολλά άλλα στοιχεία των προπονήσεων. Eίναι μια εξαιρετική συσκευή για ποδηλάτες και δρομείς, επειδή παρακολουθεί τις επιδόσεις σου χωρίς να είναι συνδεδεμένη με εσένα. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που σχετίζονται με αυτήν την εφαρμογή. Για να τα δούμε.

Πλεονεκτήματα

1 Προβάλει τον χάρτη της διαδρομής χωρίς να προβάλει τα προσωπικά σου στοιχεία

Αυτή η εφαρμογή είναι εξαιρετική για την απεικόνιση μονοπατιών και δρόμων επειδή παρακολουθεί το έδαφος, με αρκετά βελτιωμένες χαρτογραφικές πληροφορίες και πιο εξελιγμένη ακρίβεια και αισθητική στον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες θα παρουσιάζονται. Ενημερώνει τους χρήστες πώς μπορούν να πάνε σε άγνωστες περιοχές. Πολλά άτομα που φοβούνται να κοινοποιήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε τρίτους ή νιώθουν ότι παρακολουθούνται, αυτή η εφαρμογή επιτρέπει να αποσυνδέονται πλήρως από την εφαρμογή, παρέχοντας ταυτόχρονα πληροφορίες για τα μέρη στα οποία βρίσκονται. Αντί να φαίνεται που τρέχεις, το σύστημα βλέπει μια ανώνυμη σύνδεση στο χάρτη. Αυτή η επιλογή αυξάνει την εμπιστοσύνη σε ορισμένους χρήστες.

2 Είναι διασκεδαστικό στη χρήση

Ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτή η εφαρμογή είναι τόσο δημοφιλής είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό σε μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν πολλές επιλογές. Εάν τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο σε μια περιοχή όπου ήταν άλλος χρήστης, θα συγκρίνει τα δεδομένα σου με τα δεδομένα κάποιου άλλου ατόμου. Μπορείς να προκαλέσεις τον εαυτό σου να καταρρίψεις την προσωπική επίδοση του άλλου ή να αυξήσεις τον όγκο της προπόνησης σου. Εάν οι επιλογές απορρήτου δεν εισαχθούν προσεκτικά, το όνομα, η διεύθυνση και άλλες προσωπικές πληροφορίες θα εμφανιστούν στην οθόνη. Οι αρχάριοι θα πρέπει να το γνωρίζουν και μην επιλέξουν αυτήν τη λειτουργία εάν δεν θέλουν να φαίνονται δημόσια τα προσωπικά τους δεδομένα.

3 Είναι ευέλικτο

Η εφαρμογή είναι ευέλικτη επειδή χρησιμοποιεί συσκευές Bluetooth, ANT και διαθέτει ακριβές GPS. Είναι διαθέσιμο τόσο για Android όσο και για iOS. Η premium έκδοση περιλαμβάνει καθοδήγηση, ζωντανά σχόλια και παρακολούθηση στόχων που σου επιτρέπει να εισάγεις τους επιθυμητούς στόχους φυσικής κατάστασης και η εφαρμογή θα σε ενημερώνει σχετικά με την πρόοδό σου.

Μειονεκτήματα

1 Είναι ανταγωνιστικό

Εάν δεν δεν σε ενδιαφέρει το ανταγωνιστικό κομμάτι της προπόνησή σου, ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις μια άλλη εφαρμογή. Ενώ αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση μεμονωμένων στόχων, υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για προσωπικές προπονήσεις. Το social συστατικό της εφαρμογής Strava είναι πολύ διασκεδαστικό για τους χρήστες και λέγεται ότι είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν.

2 Δεν είναι πια δωρεάν

Ορισμένες από τις λειτουργίες που ήταν προηγουμένως δωρεάν, είναι πλέον διαθέσιμες μόνο με συνδρομή επί πληρωμή και οι περισσότερες νέες δυνατότητες ανάπτυξης θα είναι διαθέσιμες μόνο σε συνδρομητές.

Να θυμάσαι

Το να είσαι σε φόρμα είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που μπορείς να πάρεις για τον εαυτό σου. Εάν προσπαθείς να πετύχεις τους στόχους σου, το Strava είναι μια εξαιρετική εφαρμογή και αξίζει. Για να το απολαύσεις πλήρως, πρέπει να είσαι premium μέλος. Οι χρήστες λάτρεψαν την ιδέα να συναντήσουν άλλους χρήστες στην περιοχή τους, να ανταγωνίζονται με φίλους και να συμμετέχουν σε μια κοινότητα γυμναστικής. Πολλοί χρήστες μοιράζονται επίσης εικόνες τοποθεσιών, ώστε να μπορείς να παίρνεις ιδέες και να τις μοιράζεσαι για το πού να τρέξεις ή να κάνεις ποδήλατο.