Reviews

runScribe: Αναλύοντας την μηχανική του σώματός σας!

Ένα απίστευτο gadget που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στα χέρια λίγων, έρχεται σε προσιτή τιμή. Καταγράφει την μηχανική των κινήσεών μας και μας δείχνει τα λάθη μας, στον βηματισμό ή στην στάση του σώματός μας. Το runScribe είναι ένα gadgetάκι τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα που στηρίζεται σε εννιά άξονες και καταγράφει λεπτομερώς τον κύκλο βάδισής μας. Κάνει χιλιάδες υπολογισμούς σε κάθε βήμα μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να κατανοήσουμε και να αναλύσουμε τον βηματισμό μας.

Ο λάθος βηματισμός είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε κάποιον τραυματισμό που αγνοούμε, σε κακή στάση του σώματος ή σε έλλειψη γνώσεων. Είναι απλό στη χρήση του, το μόνο που χρειάζεται είναι να τρέξεις ώστε να αναλύσει τυχόν λάθη ή απλά τον τρόπο με τον οποίον τρέχεις. Φυσικά όπως όλα τα gadget σήμερα, αποστέλλει άμεσα όλες τις πληροφορίες σε εσάς μέσω του smartphone σας.

Το runScribe καταγράφει συνολικά 13 χαρακτηριστικά:

– απόσταση σε χιλιόμετρα,

– ρυθμό σε χιλιόμετρα ανά ώρα,

– ρυθμό βηματισμού τον οποίο καταγράφει σε βήματα ανά λεπτό,

– το μήκος του βηματισμού μας σε μέτρα,

– πόσο τοις εκατό πατάμε στο έδαφος κατά τον βηματισμό μας,

– με ποιό μέρος του ποδιού πατάμε

– και άλλες 7 μοναδικές μετρήσεις, όπως τον κραδασμό και το φρενάρισμα της ταχύτητας σε g!

Έχει την λειτουργία runScore το οποίο μετράει την ένταση του τρεξίματός μας, το οποίο score βασίζεται στο ιστορικό, δηλαδή στην χρήση του runScribe. Μετρά τα 13 χαρακτηριστικά που καταγράφει και συγκρίνει με τις προηγούμενες κούρσες μας, ώστε να προκύψει ένα σκορ καταπόνησης, το οποίο μπορείτε να συγκρίνετε με προηγούμενους αγώνες σας. Έτσι θα κατανοήσετε τις διαφορές των τεραίν που τρέχετε και των διαδρομών σε ίδιο τεραίν μεταξύ τους (ασφάλτινη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων vs ασφάλτινη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων ή vs χωμάτινη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων). Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε που οφείλονταν οι αλλαγές στην απόδοσή μας με εύκολο τρόπο.

Το runScribe εκ πρώτης φαίνεται ιδανικό για επαγγελματίες αθλητές του στίβου, υπερμαραθωνοδρόμους, τριαθλητές και όλους τους ερασιτέχνες χωρίς προπονητή, που θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τους τραυματισμούς τους και να πετύχουν καλύτερους χρόνους μέσω της ανάλυσης της τεχνικής τους και της κινησιολογίας τους.

Το runScribe είναι αδιάβροχο μέχρι το 1 μέτρο, ενώ δεν είιναι επαναφορτιζόμενο γιατί προτιμήθηκε το να κρατήσουν το βάρος χαμηλά. Για αυτό και τοποθέτησαν μπαταρία με πολύ μεγάλη περίοδο ζωής.

Στα θετικά του ότι με ένα μηχάνημα και ένα λογαριασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλαπλά προφίλ χρηστών (κατάλληλο και για ιατρούς δηλαδή ή προπονητές). Στα θετικά ότι δεν χρειάζεται να τρέχεις με το κινητό σου μαζί καθώς το γκάτζετ της παρουσίασης έχει αρκετά μεγάλη χωρητικότητα, ικανή για περισσότερα από ένα τρεξίματα χωρίς upload.

Τέλος όλα τα στοιχεία των μετρήσεων σας αποστέλλονται ανώνυμα και απαγορεύεται να δοθούν σε άλλη εταιρεία ή να πωληθούν. Με αυτόν το τρόπο συγκεντρώνονται στοιχεία προς ανάλυση από την εταιρεία, ώστε να ερευνήσουν άλλες τυχόν περαμέτρους μείωσης των τραυματισμών.