Reviews

NIKE MOTION ADAPT BRA: Ένα αθλητικό σουτιέν που προσαρμόζεται!

Μπορεί να ξεκινήσεις την προπόνησή σου με μερικές στάσεις γιόγκα και, στη συνέχεια, να κάνεις μερικές ασκήσεις ενδυνάμωσης που συνδυάζουν τρέξιμο ή άλματα. Η άνεση ενός στηθόδεσμου ελαφριάς στήριξης θα ήταν ιδανική για το πρώτο μέρος της προπόνησης, ωστόσο, θα χρειαστείς μεγαλύτερη στήριξη για τη συνέχεια. Πραγματικά, θα μπορούσες να επωφεληθείς φορώντας τρεις διαφορετικούς στηθόδεσμους για αυτήν τη μία προπόνηση, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν γελοίο!

Με δεδομένο ότι στις μέρες μας οι ανάγκες των αθλητριών αλλά και οι ανάγκες της προπόνησης είναι πιο ποικίλες και απαιτητικές από ποτέ, ο εξαιρετικά προσαρμοστικός στηθόδεσμος της Nike προσαρμόζεται στη στήριξη που χρειάζεται κάθε αθλήτρια, όταν την χρειάζεται, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά άνετος. Με άλλα λόγια, είναι ένας στηθόδεσμος που ταιριάζει σε κάθε προπόνηση.

Λέγεται Nike Motion Adapt Bra, και με την πρώτη ματιά, μπορεί να μοιάζει με έναν κλασικό αθλητικό στηθόδεσμο. Στο εσωτερικό του όμως υπάρχει κρυμμένη τεχνολογία: Εσωτερικά, ο στηθόδεσμος αυτός αποτελείται από ένα ολοκαίνουριο προσαρμοστικό υλικό, κατασκευασμένο από μια μοναδική αφρώδη σύνθεση και ένα πολυμερές υβριδικό υλικό που τεντώνεται για να πάρει τη μορφή του σώματός σας και κλειδώνει όταν υπάρχει κραδασμός. 

«Αυτό το μοναδικό, μαλακό υλικό παίρνει το σχήμα του σώματός σας και είναι πολύ εύκαμπτο, γεγονός που του επιτρέπει να ακολουθεί την κίνησή σας όταν κάνετε μια δραστηριότητα χαμηλής έντασης», εξηγεί η Nicole Rendone, Design Director for Bras & Innovation της Nike. Όταν κινείστε γρήγορα, το υλικό σάς στηρίζει ακόμη περισσότερο, προστατεύοντάς σας από τους κραδασμούς. Έπειτα, όταν επιβραδύνετε ή μειώνετε την ταχύτητα της κίνησής σας, το υλικό χαλαρώνει και πάλι (μπορείτε να το συγκρίνετε με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ζώνη ασφαλείας).

Ένας απλός τρόπος για να καταλάβεις πλήρως πώς λειτουργεί η τεχνολογία είναι να μιμηθείς αυτούς τους τύπους κίνησης με τα χέρια σου πάνω στο στηθόδεσμο. «Εάν τραβήξετε το μπροστινό μέρος του στηθόδεσμου πολύ αργά, θα νιώσετε το προσαρμοστικό ύφασμα να ακολουθεί την κίνηση των χεριών σας» λέει η Rendone. «Εάν όμως το τραβήξετε πολύ γρήγορα και με δύναμη, το ύφασμα θα αντισταθεί στην κίνηση κλειδώνοντας, με αποτέλεσμα να το νιώσετε σχεδόν σκληρό. Το χαρακτηριστικό αυτό — το γεγονός δηλαδή ότι το υλικό δεν κινείται σε περίπτωση κίνησης του σώματος με μεγάλη ταχύτητα — είναι το μεγαλύτερο όφελος σε ό,τι αφορά τη στήριξη

Ωστόσο, αυτό το επίπεδο στήριξης δεν είναι απαραίτητο σε όλο τον στηθόδεσμο. Γι' αυτό, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να κρατήσουν την καινοτομία του υλικού υψηλής στήριξης σε όλη την περιοχή του στήθους και να τοποθετήσουν ένα διχτυωτό τμήμα επάνω στην αθλητική πλάτη και διάτρητο ύφασμα στο μπροστινό μέρος στις βασικές ζώνες εφίδρωσης έτσι, ώστε το σώμα να αερίζεται και να μπορεί να αναπνέει.

Προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι το Motion Adapt Bra παρέχει στήριξη κατά τη διάρκεια σεναρίων πραγματικής προπόνησης, οι σχεδιαστές έθεσαν το στηθόδεσμο σε βιομετρικές δοκιμές εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας στο εργαστήριο Nike Sports Research Lab χρησιμοποιώντας κορυφαίες δρομείς αλλά και δρομείς της διπλανής πόρτας. «Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι επρόκειτο ουσιαστικά για έλεγχο στηθόδεσμου υψηλής στήριξης και ότι παρείχε το ίδιο επίπεδο στήριξης με τους στηθόδεσμους Nike FE/NOM Flyknit και Nike Pro Rival, τους στηθόδεσμους της Nike που προσφέρουν τη μέγιστη στήριξη» λέει η Rendone.

Εκτός ότι η απόδοση του στηθόδεσμου όσον αφορά τη στήριξη ήταν άριστη, όσες αθλήτριες το δοκίμασαν είπαν ότι το Nike Motion Adapt Bra είναι ο πιο άνετος στηθόδεσμος που υπήρξε ποτέ — ένα σχόλιο που σπάνια γίνεται για στηθόδεσμους υψηλής στήριξης. «Η δυνατότητα του στηθόδεσμου να «χαλαρώνει» δίνει την αίσθηση σε όσες το φορούν ότι δεν θα τις στηρίξει αρκετά όταν κινούνται με υψηλή ένταση, αλλά όταν αρχίζουν να πηδούν ή να τρέχουν, συνειδητοποιούν ότι το στήθος τους δεν κινείται τόσο πολύ όσο θα κινούνταν εάν φορούσαν κάποιον άλλο στηθόδεσμο — επιπλέον, νιώθουν πραγματικά άνετα», λέει η Rendone.

Εκτός από το νέο Nike Motion Adapt Bra, η ανοιξιάτικη συλλογή στηθόδεσμων της Nike περιλαμβάνει 15 ακόμη στυλ, από τα οποία τα εννιά είναι ολοκαίνουρια και προσφέρουν ποικίλους τύπους εφαρμογής, στήριξης και στυλ για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε αθλήτριας.

Η σειρά στηθόδεσμων της Nike για την άνοιξη του 2018 είναι διαθέσιμη τώρα στον ιστότοπο nike.com και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής.