Reviews

Iron Century: Παγκόσμιο ρεκόρ από την Debi Hazelden. Ολοκλήρωσε 100 τριάθλα σε 100 ημέρες!

Την Κυριακή το βράδυ, στο Port Macquarie της Αυστραλίας, γράφτηκε ιστορία, καθώς η Debi Hazelden διέσχισε τη γραμμή τερματισμού στο Ironman Australia. Αλλά δεν είναι αυτό το νέο του αγώνα. Ήταν οι 99 μέρες πριν από αυτόν τον αγώνα που την οδήγησαν να γράψει ρεκόρ αφού η Debi έτρεχε καθημερινά ένα τρίαθλο. Ας το επαναλάβουμε ξανά. Κάθε. Μέρα. Ένα τρίαθλο. Για 100 ημέρες.

 

 

Ο John Mergler και η Debi Hazelden

 

Δύο διάσημοι αθλητές αντοχής ξεκίνησαν να κάνουν ένα τρίαθλο κάθε μέρα για 100 ημέρες. Ο John Mergler και η Debi Hazelden θα έκαναν αντίστοιχα 100 τριάθλα σε 100 ημέρες. Αυτό δηλαδή σημαίνει 570 χιλιόμετρα κολύμβησης, 27.000 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 6.300 χιλιόμετρα τρεξίμαστος, σύνολο 33.870 χιλιομέτρων που είναι η απόσταση από το Σίδνεϊ στη Νέα Υόρκη και πίσω! Δυστυχώς o John τραυματίστηκεκαι σταμάτησε. Όμως η Debi Hazelden συνέχισε! Πώς αυτή η νέα μαμά κατέκτησε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα ποτέ στα αθλήματα αντοχής; Αφοσίωση, σχεδιασμός, συνέπεια και μεγάλη πνευματική δύναμη είναι τα μυστικά της. Επίσης:

 Η Debi χρησιμοποιούσε στο ποδήλατο κυρίως μόνο δύο ταχύτητες.

Ο ρυθμός της ήταν πολύ κάτω από το ρυθμό του αγώνα – για να μπορέσει να τρέξει αυτές τις 100 μέρες. Ήταν περίπου 125-130 μέσος όρος στο τρέξιμο και στο ποδήλατο 110 μέσος όρος.

 Μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο, το σώμα προσαρμόζεται στις αντίξοοες συνθήκες και την πίεση έτσι η Debi το άφησε στον… αυτόματο πιλότο. Οι μέσες ταχύτητές της ήταν συγκεκριμένες και άφησε το μυαλό της να κάνει όλη τη δουλειά.  “Όταν χρησιμοποιείς το μυαλό σου πετυχαίνεις περισσότερα. Εφόσον όλα πάνε καλά, ο οργανισμός απαντά ανάλογα. Όταν το συναισθηματικό σου επίπεδο υποφέρει, το σώμα σου υποφέρει” λέει χαρακτηριστικά