Reviews

Huma Energy Gel: Αξίζουν τα λεφτά τους;

Μισείς τα τζελάκια που κολλάνε; Και εγώ, μέχρι που δοκίμασα αυτό το energy gel “πραγματικού φαγητού” και διαπίστωσα πως αξίζουν τα λεφτά τους, και με το παραπάνω!

Φαντάσου να έχεις τρέξει ήδη 20 χιλιόμετρα, η γλώσσα σου να έχει πέσει και τα πόδια σου να μη σε βαστούν άλλο. Βγάζεις από τη ζώνη σου ένα τζελάκι, μία ζώνη που κάθε δρομέας που σέβεται τον εαυτό του έχει, κόβεις την άκρη του και το ρίχνεις στο στόμα σου.

Ααααα ζάχαρη! Ααααα υδατάνθρακες! Αααα απόλαυση; Ο εγκέφαλός σου το λατρεύει και το χρειάζεται αλλά οι μύες σου το χρειάζονται περισσότερο. Ένα λεπτό ή δύο λεπτά αργότερα ένα κύμα ενέργειας ρέει μέσα σου. Νομίζεις ότι μπορείς να πας λίγο πιο γρήγορα. Και πας!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δρομείς έχουν συχνά εμμονή με την τροφή. Και όλοι έχουν γνώμη γι΄ αυτήν. Κάποια τζελάκια έχουν κακή γεύση, κάποια είναι εντελώς χημεία, κάποια άλλα δεν κάνουν δουλειά ή δημιουργούν πεπτικά προβλήματα.

Όμως τα Hüma τα δοκίμασες;

Τα Hüma energy gels είναι εμπνευσμένα από την Tarahumara, μια φυλή Ινδιάνων του Μεξικού. Αυτοί οι σπουδαίοι δρομείς καλύπτουν υπερμαραθώνιες αποστάσεις καταναλώνοντας ελάχιστη πρωτεΐνη από τους σπόρους chia. Και τα Hüma χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά των τροφών, αναμεμειγμένα με σπόρους chia για να ενισχύσουν την απορρόφηση των υδατανθράκων, παρέχοντας σου σταθερή ενέργεια για περισσότερη διάρκεια, χωρίς ζάχαρη.

Γιατί να δοκιμάσεις τα Hüma

Τα Hüma θα σε κερδίσουν από τη φωτεινή συσκευασία τους και την «100% φυσική» υπόσχεση καθώς και τα χαριτωμένα διαλυτικά πάνω από το «u». Όμως μη μείνεις μόνον στο εξώφυλλο: το τζελάκι Hüma μπορεί να σε οδηγήσει στον τερματισμό σε μαραθώνιους, σε ημιμαραθώνιους ή άλλους αγώνες χωρίς πρόβλημα. Γιατί;

1ον Επειδή έχουν φανταστική γεύση!

Αυτό είναι ίσως το πρώτο που θα διαπιστώσεις και μόνος σου: η πραγματική γεύση φρούτων. Μοιάζει σαν πολτό φρούτων και όχι τόσο σαν τζελ. Και καταπίνεται εύκολα, χωρίς να είναι πολύ γλυκό στη γεύση και χωρίς να αφήνει στο στόμα αυτή τη χημική γεύση που έχουν συνήθως άλλα τζελάκια.

Όταν το δοκιμάσεις θα διαπιστώσεις ότι η γεύση του είναι σαν πραγματικό φρούτο, όχι υδαρή. Το μήλο με κανέλα, το οποίο έχει ακριβώς την ίδια γεύση του μήλου των παιδικών σου χρόνων έχει μόλις 100 θερμίδες με 22 γραμμάρια υδατάνθρακες και 14 γραμμάρια ζάχαρης και είναι κατασκευασμένα από πολτό μήλου, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, σιρόπι από καστανό ρύζι, κιτρικό οξύ και κανέλα. Είναι επίσης ιδανικό για vegans και χωρίς γλουτένη.

Άλλες γεύσεις περιέχουν 21 έως 25 γραμμάρια υδατάνθρακες ενώ η γεύση Cafe Mocha έχει καφέ σε σκόνη και διπλή δόση καφεΐνης. Η σοκολάτα έχει επίσης καφεΐνη ενώ η φράουλα είναι το best seller.

Είναι ιδανικό για όλους τους δρομείς, τους ποδηλάτες, τους τριαθλητές, τους αθλητές αντοχής. Επίσης για προπόνηση ή οποιαδήποτε δραστηριότητα που χρειάζεται αναπλήρωση γλυκόζης / γλυκογόνου.

2ον Επειδή το gel είναι εύκολο στην κατάποση και την πέψη, προσφέρει άμεση ενέργεια στο τρέξιμο.

Για να είμαι ειλικρινής όταν ξεκίνησα να τρέχω δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν τροφοδότηση. Πίστευα πως αυτό είναι για τους πιο expert δρομείς. Αλλά η επιστήμη δεν συμφωνεί μαζί μου. Οι μύες μας μπορούν να αποθηκεύουν πολύ γλυκογόνο, οπότε αν τρέχεις περισσότερο από μία ώρα, θα επωφεληθείς από τους επιπλέον υδατάνθρακες. Αν το στομάχι σου δεν διαχειρίζεται καλά τα τζελάκια ή τα αθλητικά ποτά, ίσως βρεις τα Hüma ότι είναι πιο ευγενικά με το στομάχι σου. Βέβαια, ο καθένας πρέπει να βρει τι λειτουργεί καλύτερα για το δικό του σώμα, αλλά πίστεψέ με τα Hüma λειτουργούν τέλεια στον καθένα.

Μην ξεχνάς να καταναλώνεις πάντα το ενεργειακό σου τζελ με νερό, έτσι ώστε το σώμα σου να μπορεί να επεξεργαστεί το τζελ.

3ον Επειδή τα προϊόντα Hüma χρησιμοποιούν φυσικά σάκχαρα

Έτσι δημιουργούν αναλογία γλυκόζης προς φρουκτόζη 2: 1, γνωστή για την αύξηση της απορρόφησης στο σώμα. Η επίτευξη αυτής της αναλογίας χωρίς τη χρήση μαλτοδεξτρίνης αυξάνει τη περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε σύγκριση με άλλα τζελάκια χρησιμοποιώντας φυσικά σάκχαρα από πραγματικές τροφές.

Την επόμενη φορά που θα πας για τρέξιμο δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς!

 

Καλά Χιλιόμετρα!

Νάσος Καλλίτσης, wefiter και fitness enthusiastic