Reviews

H Garmin παρουσίασε το εξελιγμένο της smart watch, Fenix 3!

H αγαπημένη εταιρεία πολλών αθλητών Garmin, μόλις κυκλοφόρησε το ανανεωμένο μοντέλο της στην κατηγορία multisport/smart watch της σειράς Fenix με την ονομασία Fenix 3! Το καινούριο Fenix (με έγχρωμη οθόνη ακολουθώντας τα μικρότερα ανανεωμένα μοντέλα παρακαλώ!) περιλαμβάνει μάλιστα την πλατφόρμα της Garmin Connect IQ, ένα φόρουμ ανοιχτού κώδικα ώστε να δημιουργούνται εφαρμογές ειδικά για τα προϊόντα της Garmin! Η διεθνής εμπειρία από την Suunto που ξεκίνησε μια αντίστοιχη προσπάθεια, ώστε ο κάθε χρήστης να δημιουργεί τις δικές του εφαρμογές, έχει δείξει ότι εφόσον ο χρήστης διέθετε περισσότερες επιλογές αυτό μπορεί να είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση. Σε κάθε περίπτωση το αξιολογούμε ως κάτι το θετικό που δίνει «δύναμη» στον χρήστη, ώστε να καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες του με custom-made τρόπο και βάζει και τους φαν της Garmin στο παιχνίδι. Την ίδια στιγμή η Garmin προσέθεσε όλα τα καλούδια του FR920XT διατηρώντας την φιλοσοφία της σειράς Fenix, με την διαφορά ότι πλέον δεν υπάρχει η αποκλειστική σχέση με τους hiking/outdoor fans και τώρα προκρίνεται ως λύση σε ευρύτερο κοινό, καθώς εντάσσεται στην κατηγορία multisport.

 

Για τον δρόμο και το μονοπάτι

 

Το «φουλαρισμένο» Garmin Fenix 3, προσφέρει στον χρήστη πολλές επιλογές για προπόνηση φυσικής κατάστασης, πλήρεις και αξιόπιστες πληροφορίες πλοήγησης για trail runners με το GPS του Fenix 3 να λαμβάνει μετρήσεις από τον δορυφόρο GLONASS. Διαθέτει επιπροσθέτως επιλογέα Auto Climb/Run και το Climb Odometer, επιλογή Ultra Track για αυτονομία μπαταρίας 50 ωρών και την δυνατότητα εξωτερικής φόρτισης, ενώ το Garmin Fenix 3 παραμένει στον καρπό σας! Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία παρακολούθησης καρδιακών σφυγμών (HRM-Run) για περισσότερη ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα είναι το μοναδικό smart watch που συνδυάζει λειτουργίες activity tracker.

 

Για τον εξερευνητή/Αλπινιστή

 

Θα αναφέρουμε ότι διαθέτει αλτίμετρο, βαρόμετρο, ηλεκτρονική πυξίδα και καταγραφή διαδρομής, καλύπτοντας τις ανάγκες του αθλητισμού στην ύπαιθρο.

 undefined

undefined

 

Για τον τριαθλητή

 

Το Fenix 3 σε καλύπτει και για το ποδήλατο ή το κολύμπι, εκτός από τον δρόμο. Οι επιλογές Running Dynamics (δυναμική/προοπτική τρεξίματος), Recovery Check (έλεγχος αποκατάστασης), VO2 MAX και Power Meter για την ποδηλασία, Swim Metrics και Swim Drill για την κολύμβηση σε πισίνα ή στα ανοιχτά., υπόσχονται να υποβοηθήσουν την προσπάθειά σου σε πολλά πεδία δράσης.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Wi-Fi.
  • Bluetooth με ταυτοχρονη χρήση Smart/Ant+.
  • Καινούρια EXO GPS κεραία με υποστήριξη GLONASS.
  • Αδιάβροχο μέχρι τα 100 μέτρα (Χ2 σε σχέση με το Fenix 2).
  • Activity tracker (βηματομετρητής, ποιότητα ύπνου και μέτρηση καρδιακών παλμών).
  • Virtual Racer: Εικονική «κόντρα», ενάντια σε παλαιότερες επιδόσεις στην ίδια διαδρομή.
  • Έγχρωμη οθόνη.
  • Ειδοποιήσεις με ήχο και δόνηση (ιδανικό για διαλειμματική προπόνηση).
  • Μέτρηση προσωπικών ρεκόρ σε φιξ αποστάσεις (5,10,42 χιλιόμετρα κ.ο.κ.)
  • VO2 Max ποδηλασίας (το Fenix 2 είχε VO2 Max τρεξιμάτος).
  • Πολλαπλά προφίλ δραστηριότητας και διαφορετικών χρηστών (Activity profiles)
  • Επιλογή πισίνας σε multisport event.
  • Επιλογές Αλπικού σκι και Σνόουμπορντ.
  • Μπρασελέ αθλητικού ρολογιού που μπορεί να φορεθεί και στην δουλειά (επιτέλους).

 

Συνολικά θα έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα μόλις το χρησιμοποιήσουμε σε πραγματικές συνθήκες δράσης, αλλά δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από αυτά που το καθημερινό αλλά και αθλητικό Fenix 3 υπόσχεται…

 

Πηγή: Garmin