Reviews

Γίνε και εσύ βιονικός δρομέας με το Bionic Runner!

Ένα νέο gadget μπήκε στην πλατφόρμα χρηματοδότησης kickstarter και υπόσχεται να βελτιώσει την προπόνηση για τρέξιμο αντοχής. Εκ πρώτης μοιάζει με ποδήλατο χωρίς σέλα, ενώ αν παρακολουθήσετε το πρωτότυπο προσομοιώνει τις κινήσεις του δρομέα με εκπληκτικά ρεαλιστικό τρόπο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Bionic Runner είναι η κλειστού τύπου κινητική αλυσίδα χωρίς κραδασμούς ή οποία οδηγεί το πόδι σας σε ένα μέσης απόστασης δρασκελισμό, δηλαδή το στυλ τρεξίματος δρομέων αντοχής. Το κέρδος είναι πως επειδή κάνεις πεντάλ όρθιος, προσωμοιώνεις την κίνηση του τρεξίματος, χωρίς την κούραση από τους κραδασμούς, ενώ ταυτόχρονα γλιτώνεις τυχόν τραυματισμούς των αρθρώσεων από υπερέκταση.

Ακόμα και αν σας θυμίζει ελλειπτικό ποδήλατο, το Bionic Runner δεν μιμείται την κίνηση του ελλειπτικού ή του step, αλλά τα τέσσερα στάδια του τρεξίματος: την άρση του ποδιού, την ανάκτηση, την πρόσκρουση (επαφή) και την προώθηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γυμνάζονται ακριβώς οι ίδιο μύες με αυτούς που γυμνάζονται στο τρέξιμο., ενώ έχει και αυξομείωση της αντίστασης του πεντάλ μέσω της εναλλαγής των ταχυτήτων. Το πλαίσιο του είναι αλουμινένιο με βάρος 18 κιλά, ενώ είναι αναδιπλούμενο για ευκολότερη τοποθέτηση σε πορτ-μπαγκάζ. Ακόμα έχει 8 ταχύτητες και διπλά μηχανικά δισκόφρενα. Εν ολίγοις το Bionic Runner φαίνεται ιδανικό για την αποφυγή τραυματισμών, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για fartlek, προπόνηση ρυθμού, διαλειμματική άσκηση ή και προπόνηση με μεγάλες κλίσεις.

Αν συμμετάσχετε στην χρηματοδότησή του μέσω kickstarter θα το πάρετε με 30% έκπτωση και θα έχετε προτεραιότητα για την αγορά ενός εκ των 500 πρώτων Bionic Runner. Αντέχει μέχρι 130 κιλά, ενώ τα προτεινόμενα ύψη για να το χρησιμοποιείται με άνεση από 1.58 μέχρι 1.85cm.

 

undefined

 

Οι δημιουργοί προς τιμήν τους έδωσαν στη δημοσιότητα την ιστορία του δεύτερου αποτυχημένου πρωτότυπου, το οποίο τους ήταν παραπάνω από χρήσιμο, καθώς απέρριψαν σκέψεις και ιδέες, προκρίνοντας άλλες που χρησιμοποιήθηκαν στο τελικό τρίτο μοντέλο.