Reviews

Δοκιμάζουμε και παρουσιάζουμε την -κάτι παραπάνω από- ζυγαριά Withings Smart Body Analyser WS-50!

Η Withings Smart Body Analyser WS-50 είναι μια ζυγαριά που δεν έχει καμία σχέση με ότι γνωρίζατε. Είναι μια ζυγαριά ηψηλής τεχνολογίας που μετά από ένα διάστημα δοκιμής σας την παρουσιάζουμε και όχι μόνο!

Η νέα κατηγορία οικιακών ζυγαριών είναι πλέον με Wi-Fi και βλέπεις τα αναλυτικά στοιχεία μέσω smartphone υποστηρίζοντας τόσο Android, όσο και iOS! To σετάρισμα είναι εύκολο: πατάς για 2 δευτερόλεπτα το κουμπί pairing και έχοντας το bluetooth του smartphone κάνεις την σύζευξη. Ύστερα κατεβάζεις την δωρεάν εφαρμογή της Withings, ρυθμίζεις τις μονάδες μέτρησης και περνάς την ζυγαριά στο δίκτυο Wi-Fi σου.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορείς να έχεις τον ίδιο χειρισμό και από τον υπολογιστή σου online.  Εκτός από τις μονάδες μέτρησης, μπορείς να προσθέσεις χρήστες, να περάσεις ύψος και κιλά, καθώς και άλλες σωματικές διαστάσεις. Στα σωματικά στοιχεία των χρηστών έχει πρόσβαση μόνο ο εκάστοτε χρήστης, προφυλλάσσοντας έτσι την ιδιωτικότητα των στοιχείων. Οι μετρήσεις έχουν μηδαμινή απόκλιση και αν ζυγίσετε κάτι με σταθερό βάρος (π.χ. βαράκι) θα το καταλάβετε.

Η ζυγαριά καταγράφει:

  • Το βάρος σου.
  • Κάνει λιπομέτρηση σε ποσοστό %.
  • Μετράει δείκτη σωματικής μάζας (ΒΜΙ).
  • Καρδιακούς παλμούς.
  • Την ποιότητα του αέρα και επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα.
  • Την θερμοκρασία του αέρα.
  • Αυτόματο συγχρονισμό με τον λογαριασμό σου μετά από κάθε μέτρηση.

Ταυτόχρονα όλα αυτά παρουσιάζονται στο smartphone ή τον υπολογιστή σας με γραφήματα, ενώ μπορείς να θέσεις και να παρακολουθήσεις τους στόχους σου. Το εκπληκτικό είναι πως το αρχείο κρατάει όσα χρόνια την έχετε και πως για την ώρα έχουμε γραφήματα από το 2010!

Η ζυγαριά μπορεί να αναγνωρίσει χρήστες με παρεμφερές βάρος, δίνοντάς σας την επιλογή μεταξύ των δύο και να βάλετε το βάρος αριστερά ή δεξιά!

Αντίστοιχα αν ανέβεις στην ζυγαριά με κάλτσες ή παπούτσια, τότε θα δείξει μόνο το βάρος σας. Τέλος, αν δεν έχετε εισάγει τα στοιχεία σας, πάλι δεν υπάρχει περίπτωση να σας δείξει κάτι περισσότερο από το βάρος σας.

Θεωρούμε πολύ καλό να υπάρχουν όλες αυτές οι χρήσεις σε ένα σπίτι και ιδιαίτερα αν το σπίτι παίζει και τον ρόλο του γυμναστηρίου (για τον παλμογράφο κυριώς). Πέρα από το βάρος, η λιπομέτρηση είναι έξοδο που σε έναν εξωτερικό επαγελματία θα πλήρωνες από 15 με 20 ευρώ την επίσκεψη, ενώ ακόμα και οι οικιακοί μετεωρολογικοί σταθμοί δεν μετρούν την ποιότητα του αέρα με ποσόστωση σε διοξείδιο του άνθρακα! Τέλος, το ότι θα μπορείτε να μετρήσετε τους καρδιακούς σας παλμούς από ξεκούραση, δηλαδή μόλις ξυπνήσετε μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Ο μόνος φόβος είναι μήπως αυτή η ζυγαριά είναι overqualified για ζυγαριά μπάνιου ή μήπως η τιμή της φοβίσει. Η αλήθεια είναι πως η απόσβεση γίνεται πολύ σύντομα από την αγορά της μόνο από τις λιπομετρήσεις και πως το προηγούμενο μοντέλο, έχει αντέξει ως τώρα 5 χρόνια χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Άλλα αρνητικά δεν μπορούμε να βρούμε καθώς είναι η πιο εξελιγμένη ζυγαριά της αγοράς.