ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 vegan σνακ για έξτρα αθλητική απόδοση

Μάθε πώς να πάρεις περισσότερη πρωτεΐνη, ασβέστιο και Β12 για να έχεις τις καλύτερες επιδόσεις.

 

Όλο και περισσότεροι αθλητές και ασκούμενοι υιοθετούν μια vegan διατροφή για διάφορους λόγους, για την υγεία τους, το περιβάλλον και την αθλητική τους απόδοση. Ωστόσο, όποτε περιορίζεις τη διατροφή σου σε ορισμένες ομάδες τροφίμων, πρέπει να το κάνεις σωστά. Για όσους είναι vegan ή θέλουν να ακολουθήσουν μια vegan διατροφή, αυτά τα προϊόντα μπορούν να ενταχτούν στην διατροφή σου για να παραμείνεις υγιής και δυνατός.

3 vegan συμβουλές  

1 Βάλε πρόγραμμα

Κάθε αθλητής, vegan ή όχι, πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα διατροφής. Πρέπει να ξέρεις καθημερινά τα προ – προπονητικά σου γεύματα, τη διατροφή θα ακολουθήσεις για αποκατάσταση και να παρακολουθείς τα επίπεδα ενυδάτωσης. Επειδή οι vegan αθλητές δεν είναι πάντα σε θέση να βρουν φαγητό εν κινήσει, είναι σημαντικό να έχεις ένα πρόγραμμα. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως η πρωτεΐνη για παράδειγμα είναι σημαντική. Το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όσοι κάνουν vegan διατροφή είναι πώς θα πάρουν αρκετή πρωτεΐνη. Είναι απολύτως εφικτό, αλλά πρέπει να προσέχεις τις vegan πρωτεΐνες και να τις ενσωματώνεις σε κάθε γεύμα, ακόμη και στο πρωινό. Στόχος να προσλάβεις την πρωτεΐνη σταδιακά μέσα στην ημέρα.

2 Έλεγχε τις ετικέτες στα αθλητικά προϊόντα διατροφής

Ορισμένα περιέχουν ζελατίνη και πολλές σκόνες πρωτεΐνης βασίζονται σε ορό γάλακτος, που προέρχονται από ζωικά προϊόντα. Πολλά άλλα αθλητικά προϊόντα διατροφής περιέχουν για γλυκαντικό μέλι.

3 Μην ξεχνάς κάποια θρεπτικά συστατικά

  • Το ασβέστιο: Επειδή τα οστά σου δέχονται στρες σε καθημερινή βάση, το ασβέστιο είναι απαραίτητο για να τα διατηρήσεις δυνατά.
  • Τη Β12: Η μόνη θρεπτική ουσία που πολλοί vegans έχουν έλλειψη, επειδή υπάρχει στο κρέας και τα αυγά. Η ανεπάρκεια Β12 προκαλεί υπερβολική εξάντληση και αίσθημα μυρμηγκιάσματος στα δάχτυλα, και τα δύο μπορεί να είναι επιζήμια για έναν αθλητή.
  • Τα καλά λιπαρά: Οι πιθανότητες είναι ότι καις πολλές θερμίδες στο άθλημά σου, αλλά δεν τρως τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, όπως κρέατα, τυριά και γάλα. Εάν δεν αναπληρώσεις τις θερμίδες που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορεί να αρχίσεις να χάνεις βάρος, κάτι που μπορεί να μειώσει την απόδοσή σου. Μην ξεχνάς τους σπόρους chia και λιναρόσπορο, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και έλαια.

8 vegan προϊόντα  

1 226ERS Vegan 29% Protein Bar Raspberry & Beetroot 

Vegan πρωτεϊνικές μπάρες που περιέχουν σχεδόν 30% φυτική πρωτεϊνη, η οποία ισοδυναμεί σε περισσότερα από 11γρ. πρωτεϊνης σε κάθε μπάρα, εμπλουτισμένη με Superfoods.

Περιέχει σιρόπι ρυζιού και αγαύης ως γλυκαντικό, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, από οργανικές καλλιέργειες, σύμφωνα με βιώσιμες τεχνικές και άριστης ποιότητας ωμές πρώτες ύλες για την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. 

2 Wholebake Μπάρα βρώμης FLAPJACK PROTEIN Salted Caramel 

Vegan μπάρα βρώμης με 10γρ πρωτεΐνης. Φτιαγμένη από νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη (37%), σιρόπι ζαχαροκάλαμου και πρωτεΐνη σόγιας.

3 Gold Nutrition Vegan Bio Ball Energy Pea Protein and Cocoa

Δύο μπαλίτσες ενέργειας με πρωτεΐνη αρακά και κακάο! Είναι ένα 100% φυσικό, οργανικό, βίγκαν σνακ χωρίς προσθήκη ζάχαρης που συνδυάζει τα καλύτερα υλικά και γεύσεις.

4 Pural Μπισκότα με γέμιση Σοκολάτα

Bιολογικά μπισκότα με γέμιση σοκολάτα, χωρίς προσθήκη αυγών ή γαλακτοκομικών. 

5 Όλα Βίο Γκοφρέτες γεμιστές με σοκολάτα (Πουράκια) Vegan ΒΙΟ

Tα πρώτα τραγανά κυματιστά πουράκια VEGAN γεμιστά με σοκολάτα και πρωτεΐνη αρακά! Περιέχει 100% βιολογικά ποιοτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη αρακά, λάδι καρύδας και αυθεντική βανίλια μπέρμπον.

6 Sunwarrior Ketο Vegan Πρωτεΐνη με πεπτίδια Σοκολάτα

Περιέχει λάδι καρύδας που έχουν τριγλυκερίδια μέσαιας αλυσίδας, τα οποία είναι ταχέως απορροφήσιμα, μεταβολίζονται σε σχετικά γρήγορη ταχύτητα, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να αποθηκευτούν στα λιπώδη κύτταρα. Το ήπαρ μετατρέπει αυτά τα λίπη σε κετόνες, οι οποίες αποτελούν καλή πηγή ενέργειας.

Η πρωτεΐνη κουκιών, μπιζελιών και τα πρωτεϊνικά πεπτίδια καστανού ρυζιού που έχουν υποστεί ζύμωση παρέχουν γρήγορη ενέργεια. Με αρκετές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

7 VIVO Perform Raw Cacao

Ακατέργαστη Φυτική Πρωτεΐνη & BCAA. Περιέχει κουρκουμά που βοηθάει στην αποκατάσταση, έχει απαλή υφή και τέλεια γεύση, με 100% ωμά φυτικά συστατικά και ζυμωμένη πρωτεϊνη για καλύτερη απορρόφηση.

8 Soligrano Vege Burger Ινδικό Μπιφτέκι Για Χορτοφάγους 

Burger ινδικό για χορτοφάγους με αμάρανθο και κόκκινες φακές. Μοναδική γεύση, πλούσιο σε φυσικά αποξηραμένα λαχανικά. Τα μπιφτέκια λαχανικών χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες.