Interviews

Θοδωρής Γιαννόπουλος: Πώς απέκτησε ΑΥΤΗΝ τη γράμμωση σε 6 μήνες!

Ο πιο καλογυμνασμένος και γραμμωμένος διευθυντής προγράμματος του Galaxy 92, μουσικός παραγωγός και dj, εξηγεί στη Φίλια Μητρομάρα και το wefit.gr πώς απέκτησε γράμμωση αρχαίου αγάλματος.

 

 

Ο Θοδωρής Γιαννόπουλος, από τους πιο αγαπημένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και διεθυντής προγράμματος του Galaxy 92, έχει τρία φανταστικά καλά: φανατικό κοινό που τον στηρίζει (η μαγεία της επικοινωνίας), μουσική παιδεία που τον ξεχωρίζει (και απουσιάζει από τα ερτζιανά) και απόλυτη γράμμωση που τη ζηλεύεις (πολύ όμως). Τώρα που το ξανακέφτομαι έχει και ένα ακόμη: βελούδινη φωνή (όσο κι αν φαίνεται κλισέ, την έχει). Αλλά κυρίως αυτό που την κάνει μοναδική είναι ότι είναι ανθρώπινη, όπως η επαφή.

Τον Θοδωρή τον συνάντησα στο μετρό, λίγο πριν βγει στην Ηλιούπολη και πάει με τα πόδια στα γραφεία του σταθμού για να ξεκινήσει την εκπομπή του στις 12 το μεσημέρι. Μόλις είχε τελειώσει άλλη μία εξαντλητική προπόνηση αλλά στα ακουστικά του κατάφερα να ακούσω αυτό: I am not my mistakes, But God knows, I've made a few. I started question the angels and the answer they gave was you… Όταν τον ρώτησα πως απέκτησε αυτή τη γράμμωση η συμβουλή του ήταν τριπλή: “Άκου το γυμναστή σου. Άκου το γυμναστή σου. Άκου το γυμναστή σου. Η μισή μάχη στο γυμναστήριο είναι να καταλάβεις τι χρειάζεται το δικό σου σώμα και η άλλη μισή να κάνεις αυτό που χρειάζεται. Επομένως, άκου τους ειδικούς”, μου είπε και με το back pack του στην πλάτη έτρεξε για να πάρει θέση πίσω από το μικρόφωνο και να εκθετεί στους ακροατές του. Αν εσύ χτυπιέσαι στο γυμναστήριο με τις ώρες ή κοπιάζεις για όγκο και γράμμωση επειδή θέλεις ΤΟ σώμα, μάθε το απόλυτο μυστικό από τον Θοδωρή (plus δώρο και η playlist που έφτιαξε για σένα για το γυμναστήριο). Εκείνος το πέτυχε σε έξι μήνες, γιατί όχι κι εσύ;

 

Θοδωρή πόσες ώρες γυμνάζεσαι την ημέρα και πόσες φορές την εβδομάδα;

Γυμνάζομαι 3 φορές την εβδομάδα και κάνω μία ώρα προπόνηση η οποία περιλαμβάνει TRX, βάρη, plus αερόβια.

 

Αυστηρή προπόνηση και διατροφή με ειδικούς: το μυστικό της γράμμωσης.

 

Γυμνάζεσαι μόνος σου;

Όχι, δεν νομίζω πως θα κατάφερνα να κάνω αυτή τη γράμμωση εάν γυμναζόμουν μόνος μου. Έχω personal trainer από το 2012. Φέτος, ξεκίνησα πολύ εντατικά personal με τον γυμναστή Γιώργο Παπαδημάκη. Μαζί του πέτυχα τους στόχους που είχα βάλει, με καθοδήγησε σωστά στο πώς πρέπει να γυμναστώ, ποιες μυϊκές ομάδες να γυμνάζω κάθε φορά. Είναι πολύ σημαντικό να σε βοηθά κάποιος ειδικός γιατί οι κόποι σου δεν πάνε χαμένοι και βλέπεις γρήγορα αποτέλεσμα. 

Τι είδους προπόνηση ακολουθείτε;

Κυρίως κυκλική προπόνηση, κατά περιόδους και διαλειμμάτικη αλλά πάντα υψηλής έντασης, στοχεύοντας κάθε φορά σε δύο –τρεις βασικές μυϊκές ομάδες.

Πάντα γυμναζόσουν;

Πάντα μου άρεσε η γυμναστική, και όπως και η μουσική, ήταν η ψυχανάλυσή μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γυμνάζομαι, αλλά πιο παλιά ήμουν ένας απλός θαμώνας γυμναστηρίου που πήγαινε στο γυμναστήριο χωρίς στόχους. Όμως σε πολλά γυμναστήρια κανείς δεν μπορούσε να ασχοληθεί σοβαρά μαζί μου και δεν με κάλυπταν τα προγράμματα των γυμναστηρίων επειδή δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήθελα. Έτσι ανακάλυψα το personal και αποφάσισα πώς τα χρήματα που θα διέθετα για να γυμναστώ θα ήταν όπως το έξοδο του καπνιστή που δίνει στα τσιγάρα του.

 Σε πόσο καιρό κατάφερες να κάνεις αυτή τη γράμμωση και με ποιον τρόπο;

Σε έξι μήνες. Με αυστηρή προπόνηση, πολύ έντονη αερόβια, αυξήσαμε τις ώρες προπόνησης στις 5 ώρες την εβδομάδα και, φυσικά, αυστηρή διατροφή. Το θετικό είναι ότι έχω καλό μεταβολισμό, για να συντηρούμαι χρειάζομαι 4.100 θερμίδες ενώ για να πάρω κιλά θέλω περισσότερες από 4.500 θερμίδες την ημέρα. Έτσι μειώσαμε τις θερμίδες περίπου στο μισό και αυξήσαμε τις ώρες προπόνησης.

 

“Πάντα μου άρεσε η γυμναστική, και όπως και η μουσική, είναι η ψυχανάλυσή μου.” 

 

Τι περιείχε η διατροφή σου;

Να πω ότι δεν ξεκίνησα να κάνω διατροφή μόνος μου. Στη γράμμωση θέλεις βοήθεια από ειδικό. Η διαιτολόγος μου Σάντρα Αλ Χασούντ μου μείωσε τους υδατάνθρακες – κυρίως τους επεξεργασμένους- και αύξησε την πρωτείνη. Η αναλογία ήταν περίπου 4 προς 1 πρωτείνη/υδατάνθρακα. Φυσικά κατανάλωνα υδατάνθρακα για ενέργεια που χρειαζόμουν για την καθημερινότητά μου. Έκοψα τελείως τη ζάχαρη (κι όχι μόνον την επιτραπέζια) και το αλκοόλ. Η διατροφή μου περιείχε πολύ ψάρι, κοτόπουλο, πολλές σαλάτες, πολλά φρούτα και πολλά ταπεράκια! Έκανα 5 γεύματα ημερησίως, 3 κυρίως, 1 σνακ και 1 μεταπροπονητικό.

Τι περιείχε δηλαδή το βασικό μεταπροπονητικό σου γεύμα;

Δέκα βραστά ασπράδια και 1 μπανάνα τα οποία τα έπαιρνα σε ταπεράκι στο γυμναστήριο.

Κάποιον ορό πρωτείνης ή γενικά συμπληρώματα διατροφής δεν πήρες;

Όχι, οι οροί με φουσκώναν. Αποφάσισα να το κάνω με τα μέσα που διέθετα.

Με τόσο αυστηρή διατροφή δεν υπέκυψες καθόλου διατροφικά;

Την περίοδο που είχα βάλει στόχο να αποκτήσω γράμμωση όχι. Όταν έχω έναν στόχο που θέλω να πετύχω τον τηρώ, είμαι πειθαρχημένος. Εάν σε άλλες περιόδους της ζωής μου είμαι πιο χαλαρός, υποκύπτω, εννοείται.

Πως και έβαλες στόχο τη γράμμωση;

Δεν ήθελα ποτέ να αποκτήσω το σώμα του «φουσκωτού», του bodybuilder. Ήθελα να έχω ένα fitness σώμα, γυμνασμένο όπως των αρχαίων αγαλμάτων, αλλά χωρίς υπερβολές. Εξάλλου ο Γιώργος (Σ.Σ. Παπαδημάκης) μου εξήγησε ότι άλλο το fitness και άλλο η… ντουλάπα!

 

“Όταν έχω έναν στόχο που θέλω να πετύχω τον τηρώ, είμαι πειθαρχημένος.”

 

Πότε ξεκίνησες να κάνεις ραδιόφωνο;

Ξεκίνησα το 1999 στον Kiss 92,9 και μετά στον Αthens Radio Deejay. Στον Galaxy 92 είμαι περίπου 16 χρόνια και τώρα έχω αναλάβει ως διευθυντής προγράμματος, μαζί με έναν εξαιρετικό συνεργάτη.

Τι θα ήθελες να αλλάξει στο ελληνικό ραδιόφωνο ξένου ρεπερτορίου;

Θα ήθελα να είναι πιο ενημερωμένοι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και να υπάρχει η δυνατότητα να τους αφήνουν να επιλέγουν και κάποια δικά τους κομμάτια. Μπορεί το playlist να είναι απαραίτητο εργαλείο, αλλά δεν κάνει κακό να υπάρχει και η νέα πρόταση, σε συνδυασμό με την ευρύτερη μουσική παιδεία. Επίσης, θα ήθελα πίσω από τα μικρόφωνα, να βρίσκονται άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους, προσέχουν την άρθρωσή τους, το συντακτικό τους, τη γλώσσα τους και όχι άνθρωποι που έχουν βρεθεί στο ραδιόφωνο για διαφορετικούς λόγους από ότι θα έπρεπε. Γενικά θα ήθελα να υπάρχουν περισσότεροι επαγγελματίες ραδιοφωνικοί παραγωγοί.

Μήπως φταίει και η κρίση που έχει ρίξει την ποιότητα και στο ανθρώπινο δυναμικό;

Όχι, θεωρώ ότι η κρίση βοήθησε στο να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Μόνον όμως στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που η προσοχή εστιάζεται στο ήθος και τον επαγγελματισμό του ανθρώπου που είναι πίσω από το μικρόφωνο και όχι στη γνωριμία και τη διαπλοκή που τον έφερε σε αυτό το πόστο.

Που αλλού παίζεις μουσική και εκτός Galaxy 92 αυτόν τον καιρό;

Είμαι resident dj στο Kuzina στο Θησείο και guest dj sto Pasaji στο City Link στο Σύνταγμα.

Ποιο τραγούδι σιγοτραγουδάς τώρα;

Το νέο του Robbie Williams, Ι love my life. 

Αυτό που άκουσα στα ακουστικά σου, έτσι; Νομίζω ότι σου ταιριάζει απόλυτα ο τίτλος.

Και εγώ! I love my life, I am powerful, I am free.

 

Θα θέλαμε να μας φτιάξεις την playlist του γυμναστηρίου. Πρότεινέ μας τα 10 καλύτερα κομμάτια για το γυμναστήριο.

 

1 Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix)

 

2 Kungs vs Cookin’ on 3 Burners – This Girl

 

3 LP – Lost On You (Pilarinos & Karypidis Remix)

 

4 Dua Lipa – Be The One

 

5 Sia – Cheap Thrills

 

6 Duke Dumont – Ocean Drive

 

7 Tensnake- Desire (Original mix)

 

8 Coldplay – Hymn For The Weekend

 

Και για την αποθεραπεία:

 

9 Michael Kiwanuka – Love & Hate

 

10 Frank Sinatra – Autumn Leaves (Papercut mix)

 

Φίλια Μητρομάρα