Interviews

Θέληση πέρα από τα όρια!

Ο 16χρονος αθλητής του τριάθλου, Νίκος Παπαγγελής αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα θέλησης και αυταπάρνησης, στις δύσκολες περιόδους που ζούμε. Παρά το σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν λίγα χρόνια, δεν πτοήθηκε και έχει βαλθεί να κάνει τον κόσμο να μιλάει γι' αυτόν! Κι απ΄ότι φαίνεται, τα καταφέρνει αρκετά καλά!

Ακολουθούν τα κύρια αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε πρόσφατα στο περιοδικό Sporty Jr και τον Μάριο Παρλιάρο

Ποιά είναι η σχέση σου με τον αθλητισμό; Από πότε και με τι ξεκίνησες να ασχολείσαι;

Με τον αθλητισμό ασχολούμαι απ ό μικρό παιδί! Έπαιζα ποδόσφαιρο, πήγαινα κολύμβηση! Μετά τον ακρωτηριασμό μου, άρχισα να αθλούμαι στην αρχή με την κολύμβηση και μετά με το τρίαθλο!

Ποιά αγωνίσματα περιλαμβάνει το τρίαθλο και ποιός σε παρακίνησε να ασχοληθείς με αυτά;

Με το τρίαθλο, κάνω κολύμβηση, τρέξιμο και ποδηλασία! Με παρακίνησε για να ασχοληθώ ο προπονητής μου, Άρης Μαυρόπουλος, ο οποίος είδε την τρέλα που κουβαλάω! Έτσι, το δοκίμασα και το αγάπησα!

Σε τι διοργανώσεις έχεις συμμετάσχει μέχρι σήμερα; Τι επιδόσεις και τι διακρίσεις έχεις πετύχει;

Έχω συμμετάσχει σε αγώνες τριάθλου, με μοναδικό σκοπό να κερδίσω την εμπειρία για τα πανελλήνια πρωταθλήματα! Επίσης, έχω αρκετές διακρίσεις στην κολύμβηση στα 50, 100, 400 ελεύθερο και 100 πεταλούδα, είμαι Πανελλήνιος πρωταθλητής στην ποδηλασία και πήρα και την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό κύπελλο ποδηλασίας στην Κρήτη!

Ποιά είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Θέλω να καταφέρω να συμμετάσχω σε αγώνες του εξωτερικού, σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και, σαφώς, στην Παραολυμπιάδα!

Πριν από μερικά χρόνια, προέκυψε κάποιο πρόβλημα με το πόδι σου. Πώς το αντιμετώπισες;

Το πρόβλημα που είχα, ήταν το οστεοσάρκωμα το οποίο διαγνώστηκε το 2012. Το αντιμετώπισα αρχικά με κάποια χειρουργεία, ωστόσο μετά από δύο χρόνια ξαναπροέκυψε! Μόνο που αυτή την φορά, η μόνη λύση ήταν ο ακρωτηριασμός του αριστερού μου ποδιού! Ήταν σαν ένα βουνό, όπου έπρεπε να το ανέβω για να καταφέρω να είμαι δυνατός και ανίκητος! Σε αυτό με βοήθησαν οι γονείς, τα αδέρφια και οι φίλοι μου!

Υπήρξε κάποια στιγμή που να απογοητεύτηκες και να σκεφτείς να παρατήσεις τον αθλητισμό;

Σαφώς και υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα! Έτσι είναι ο αθλητισμός, στις δύσκολες στιγμές όλοι αυτό σκέφτονται! Πλέον, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει από τον αθλητισμό είναι ο ίδιος μου ο εαυτός! Αν και δεν νομίζω να τα καταφέρει ποτέ!

Ποιά είναι η έμπνευσή σου και τι σκέφτεσαι, όταν αγωνίζεσαι;

Όταν αγωνίζομαι, σκέφτομαι αυτά που έχω περάσει και ότι έχω καταφέρει να βρίσκομαι σε αυτόν τον αγώνα! Έτσι παίρνω την δύναμη να συνεχίσω!

Τι περιλαμβάνει η προπόνησή σου;

Η προπόνησή μου αυτόν τον καιρό περιλαμβάνει 3-4 φορές την εβδομάδα κολύμβηση, 3 ποδηλασία και 3 τρέξιμο! Παράλληλα, κάνω και crossfit για ενδυνάμωση!