Interviews

Θέλεις να χτυπήσεις tattoo; Μάθε από τον tattoo artist Ανδρέα Τοσλούκου, νικητή του Jägermeister

Ακούει από το «The Infamous Mobbdeep» το «Shook Ones» και χτυπά στην πλάτη ένα υπέροχο σχέδιο. Ο νικητής του διαγωνισμού Art in the Skin του Jägermeister Ανδρέας Τοσλούκου εξηγεί στη Φίλια Μητρομάρα και στο wefit.gr τι πρέπει να ξέρουμε για τα tattoos!

To Jägermeister συμμετείχε στο 10o International Tattoo Convention 2016 και υποστηρίζοντας τους fans της τέχνης της δερματοστιξίας εμπνεύστηκε και υλοποίησε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό τέχνης, το ArtintheSkin, σε συνεργασία με τα tattoostudios που συμμετέχουν στο AthensTattooConvention 2016. TattooArtists κλήθηκαν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους Original JägermeisterArtwork. Τα Artworks αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα facebook του Jägermeister, δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους της σελίδας να ψηφίσουν το αγαπημένο τους. Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας αναδείχθηκαν τα 10 επικρατέστερα έργα τα οποία  παρουσιάστηκαν στο περίπτερο του Jägermeister καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, όπου για τρεις συνεχόμενες ημέρες το φανατικό κοινό του ποτού μαζί με το κοινό του AthensTattooConvention 2016 ψήφισαν το αγαπημένο τους Artwork.

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ήταν ο εικοσιενάχρονος Ανδρέας Τοσλούκου, φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ο οποίος ξεκίνησε να ασχολείται με το τατουάζ πριν από περίπου τρία χρόνια. Αντλώντας έμπνευση από το μπουκάλι του Jägermeister δημιούργησε μία απλή αλλά παράλληλα, δυναμική σύνθεση, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει το λογότυπο του Jägermeister, το ελάφι – σήμα κατατεθέν του ποτού – καθώς επίσης και το έντονο χρώμα. Η κριτική επιτροπή τον ανέδειξε και θα παρευρεθεί στο InternationalLondonTattooConvention 2016 στις  25 & 26 Σεπτεμβρίου, με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα PrivateWorkshop με τον JONDIX στο StudioSevenDoors, ένα από τα διασημότερα Tattoo Studios. Η Φίλια Μητρομάρα και το wefit.grήταν εκεί, μίλησε μαζί με τον Ανδρέα Τοσλούκου και έμαθε όλα τα μυστικά του tattoo.

Ο Ανδρέας Τοσλούκου.

 

Πότε ξεκίνησες με τα tattoo;

Ξεκίνησα πριν 3 χρόνια σχεδόν. Αρχικά, χτύπαγα ερασιτεχνικά στο σπίτι για ένα εξάμηνο, και έπειτα ξεκίνησα στον Αντώνη στο Anaconda tattoo studio, όπου και βρίσκομαι ακόμα.

Βγήκες πρώτος στον διαγωνισμός που διοργάνωσε το JÄGERMEISTER στο Art in the Skin στο Athens Tattoo Convention 2016. Πώς νιώθεις γι’ αυτό; 

Η αλήθεια είναι, ότι μου ήρθε κάπως απότομα, γιατί ήταν αρκετά τα σχέδια, που ήταν αξιόλογα και δεν περίμενα να είμαι ο τελικός νικητής. Όσον αφορά το Private Workshop με τον JONDIX, και γενικά όλο το ταξίδι στο Λονδίνο, μου είναι ακόμα δύσκολο να συνειδητοποιήσω την ευκαιρία που μου έχει δοθεί και ανυπομονώ να έρθει η ώρα, γιατί ξέρω ότι θα δω και θα μάθω πολύ σημαντικά πράγματα.

Το έργο του Ανδρέα που αναδείχτηκε στον διαγωνισμό.

 

Τι σημαίνει για σένα ο κόσμος των tattoo;

Είναι ακόμα κάτι πολύ καινούργιο στη ζωή μου, και πολύ ενδιαφέρον. Συνεχώς μαθαίνω καινούργια πράγματα, και μέρα με τη μέρα δένομαι και το γουστάρω όλο και περισσότερο. Καλύπτει μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μου και δεν μπορώ πλέον να με φανταστώ έξω από αυτόν τον κόσμο.

Πόσα έχεις «χτυπήσει»;

Από τότε που ξεκίνησα πρέπει συνολικά να φτάνουν περίπου τα 140-160.

Τι ζητάνε συνήθως οι πελάτες;

Οι περισσότεροι μου ζητάνε σχέδια από εικόνες που βρίσκουν στο Google, τα οποία είναι συνήθως άγγελοι, λουλούδια, ρολόγια, κορώνες κ.λπ., αυτά είναι τα πιο κοινά, περίεργα δεν θα τα ονόμαζα, είναι τελείως υποκειμενικό. Για παράδειγμα  έχω κάνει τον Παϊσιο , αλλά όταν μου εξήγησε τον λόγο δεν μου φαινόταν πλέον περίεργο. 

Ποια είναι τα αγαπημένα σου θέματα;

Κυρίως μου αρέσουν τα πορτραίτα, η αναπαράσταση ρεαλιστικών εικόνων και τα λίγο πιο «σκοτεινά» θέματα.

Αν κάποιος θέλει για πρώτη φορά να κάνει ένα tattoo τι πρέπει να προσέχει;

Να είναι καθαρό το περιβάλλον και να εμπνέει εμπιστοσύνη, να ζητάει να δει δουλειά του artist και να μην πηγαίνει στα «τυφλά», και τέλος να έχει σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θέλει να κουβαλάει κάτι τόσο μόνιμο πάνω του.

Χτυπάμε το καλοκαίρι ή όχι;

Δεν έχει να κάνει τόσο με την εποχή, όσο με το αν εκτίθεται στον ήλιο. Απλά επειδή στην Ελλάδα το καλοκαίρι ο ήλιος καίει περισσότερο, και όλη η διαδικασία της επούλωσης και της φροντίδας γίνεται δυσκολότερη, αποφεύγουμε να χτυπάμε καλοκαίρι.

Ποιοι πρέπει να αποφύγουν τα tattoo;

Οι αιμορροφιλικοί, αυτοί που δεν πήζει το αίμα τους σε εκδορές η σε οποιαδήποτε μορφή πληγής.

Που πονάει περισσότερο;

Συνήθως πονάει σε ευαίσθητα σημεία ή όπου βρίσκεται από κάτω κατευθείαν κόκαλο, παρ' όλα αυτά τα πιο επίπονα είναι τα πλευρά, κοιλιά, στήθος, κεφάλι, πρόσωπο, καμάρα (πατούσας), μασχάλη, πίσω από τα γόνατα κλπ.

Ποια είναι τα καλύτερα σημεία;

Τα καλύτερα σημεία για τον artist είναι οι γάμπες, τα μπούτια, η πάπια στο χέρι, το μπράτσο και η πλάτη. Αυτά είναι τα πιο βολικά σημεία επειδή βγαίνει πιο άνετα και ευχάριστα η δουλειά.

Τί σκέφτεσαι να κάνεις στο μέλλον;

Προς το παρόν έχω μια θολή εικόνα για το μέλλον, ο τρόπος που λειτουργώ είναι απλά να κάνω αυτό που μου αρέσει και να με γεμίζει, και ό,τι ευκαιρίες προκύπτουν προσπαθώ να τις αρπάζω γιατί πάντα καταλήγουν κάπου. Αλλά κατά βάση σκέφτομαι ότι θέλω να έχω συνεχώς μια εξέλιξη στο tattoo, και με το που τελειώσω τη σχόλη να ξεκινήσω να δημιουργώ κάτι πιο δικό μου, με ένα πιο προσωπικό στυλ. Εξάλλου το αγαπημένο μου mottoείναι το «Να είσαι πάντα δημιουργικός, χωρίς μέρα να περναέι χαμένη».