Interviews

Σας παρουσιάζουμε την μοναδική Zumba ® Instructor Όλια (Ολίνα) Ιωαννίδου!

Γλυκιά, με τρομερή διάθεση και παιχνιδιάρα η Όλια (Ολίνα) Ιωαννίδου, σίγουρα είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να κάνετε Zumba ®! Είναι δε ίσως η μοναδική instructor στην Ελλάδα που έχει viral βίντεο στο youtube με 1.871.573 θεάσεις μέχρι τώρα που μιλάμε, ενσαρκώνοντας και πρεσβεύοντας επάξια το τι σημαίνει Zumba ®: Join the Party! Υ.Γ.: Επισήμως μετά από αυτήν την συνέντευξη το wefit παρτάρει στους ρυθμούς της Zumba ®! We Joined.

 

Καλημέρα Όλια πες μας λίγα λόγια για εσένα.

Η πρώτη μου επαφή ουσιαστικά με το χώρο της γυμναστικής ήρθε στην ηλικία των 6 ετών όπου ξεκίνησα τη ρυθμική γυμναστική. Αργότερα έκανα πολλά είδη χορών. Σίγουρα ήξερα πως μου αρέσει πολύ ο χορός, αλλα δεν ήξερα τι ακριβώς θέλω να κάνω με αυτό. Ούτε δασκάλα χορού ήθελα να γίνω, αλλά και ούτε μόνο να χορεύω… Ήθελα να μεταδίδω θετική ενέργεια, να κάνω τους ανθρώπους να περνούν καλά (γι'αυτό και παρακολουθούσα και μαθήματα στη Δραματική σχολή, πίστευα πως αν γίνω ηθοποιός, κάνοντας Musical που έχει και χόρο, θα είχα μια καλή ευκαιρία να διασκεδάζω τον κόσμο), να χαμογελούν και αυτό ακριβώς μου έδωσε το Zumba ® Fitness!!! Πάντα υπάρχει λόγος για τον οποίο κάποιος έχει γεννηθεί..ο δικός μου είναι να σε κάνω να περνάς όμορφα! Με το Zumba ® Fitness ασχολούμαι τα  τελευταία 3 χρόνια.

 undefinedundefinedundefined

Τι είναι η  Zumba® για σένα;

Το Zumba ® για μένα είναι Φιλοσοφία Ζωής! Περνάμε καλά, έχουμε θετική διάθεση, χαμογελάμε, δεν μιζεριάζουμε ακόμη και αν δεν είναι όλα στη ζωή μας «ρόδινα». Αν έχουμε καλή ψυχολογία τότε θα είμαστε και καλά στη ζωή μας, στην υγεία μας και στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Αυτό προσπαθούμε να δώσουμε πίσω στον μαθητή μας: το χαμένο του χαμόγελο (ή να αποκτήσει ένα πιο πλατύ χαμόγελο)!

undefined

undefined 

Σε ποιά είδη Zumba ® καθοδηγείς τους μαθητές σου (instructor γαρ!);  

Κάνουμε την γνωστή Zumba ®, ενώ είμαι επιπλέον πιστοποιημένη στο Zumba ®Kids, ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μικρών μας φίλων και στο Zumba ® Aqua, δηλαδή προπόνηση στο νερό ώστε να αποφύγουμε τους κραδασμούς. Είναι ένα εξαιρετικό για όσους έχουν προβλήματα για παράδειγμα στη μέση, αλλά θέλουν να απολαύσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα του προγράμματος.

 

Τι κερδίζει κάποιος κάνοντας Zumba ®;

Γυμνάζει όλο το σώμα, γρήγοροι και αργοί ρυθμοί εναλλάσσονται με αποτέλεσμα την ταχεία καύση λίπους και τη βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, αυξανει τον μεταβολισμό, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, την ευκαμψία και την δύναμη σου. Aνάλογα πόσο έντονη είναι η προπόνηση μπορείς να κάψεις απο 500 έως και 1000 θερμίδες! Σίγουρα όμως θα κάνει πολλούς φίλους μέσα από την Zumba ®.

undefined

 

Τι ελευθερίες σας δίνει η Zumba® ως διεθνής οργάνωση;

To Zumba® σου δίνει ελευθερία. Μπορείς να επιλέξεις όποιο τραγούδι σου αρέσει, να το χορογραφήσεις και να το εντάξεις στο μάθημα σου (αρκεί να τηρεί τη φόρμουλα Zumba®).

 undefined

 

Ποιές είναι οι ευθύνες και αρμοδιότητες ενός Zumba® Instructor;

Το να είσαι Zumba ® Instructor δεν είναι εύκολη υπόθεση.. Πρέπει να διατηρείς ένα σώμα δυνατό και υγιές, για να ανταπεξέλθεις στη δουλειά σου. Ενδυνάμωση για να αποφεύγεις τους τραυματισμούς, καλή διατροφή (αθλητική διατροφή), καλός και σωστός ύπνος, στερείσαι τα ξενύχτια μέχρι πρωίας με φίλους για να ανταπεξέλθεις στο πρόγραμμα σου. Πολλές φορές κάνεις καιρό να δεις φίλους και οικογένεια λόγω σεμιναρίων, events, Zumbathons ® κτλ) που απαιτούν ώρες δουλειάς και προετοιμασίας.

 

Τι feedback έχετε από τους μαθητές σας; Μπορεί να παρατήσει κανείς την Zumba ®;

Οι μαθητές μας είναι πολύ εκδηλωτικοί. Δε σταματούν να χαμογελούν κατά τη διάρκεια του μαθήματος και να δείχνουν τον ενθουσιασμό τους για το πρόγραμμα και για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους μετά από αυτό. Χαρακτηριστικά μια μαθήτρια μου είπε «είχα τσακωθεί με τον άντρα μου και μετά από το μάθημα γύρισα στο σπίτι και τα είχα ξεχάσει όλα, ήθελα μόνο να τον αγκαλιάσω, δε θυμόμουν καν το λόγο που είχαμε τσακωθεί! Ήμουν απλά ευτυχισμένη».

Δεν σταματάει κανείς εύκολα την Zumba ®, μόνο αν τους δυσκολεύουν τα ωράρια. Παρόλα αυτά κάποιες μαθήτριές μου, κάνουν κοπάνα από το μεταπτυχιακό για να έρθουν στο μάθημά μου!

 

Τι κάνει την Zumba ® τόσο επιτυχημένη;

Επιτυχία προγράμματος είναι τα εύκολα χορευτικά βήματα, η ευχάριστη μουσικη, νομίζεις πως έχεις βγει με τους φίλους σου και έχεις πάει σε ενα πάρτυ. Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που αυξάνει την αυτοεκτίμηση, και έχει έκπληκτικα αποτελέσματα στο σωμα σου.

 

Η εργασία σου σε θέλει πάντα χαμογελαστή, κεφάτη και με ενέργεια; Είναι αυτό πάντα δυνατό; 

Να σου πω ένα περιστατικό; Όταν μπαίνω μέσα στην τάξη ξεχνάω τα πάντα μόλις ξεκινάει η μουσική. Μου έχει συμβεί ένα άσχημο γεγονός, να έχω μάθημα, να ψάχνω αντικατάσταση και να μην βρίσκω…Τελικά πήγα κανονικά και έκανα το ωραιότερο μάθημα της ζωής μου! Μετέτρεψα όλη τη θλίψη σε ενέργεια, δύναμη και το πάρτυ απογειώθηκε! 

 

Έχεις κάποιο μότο; Κάτι που σε χαρακτηρίζει;

Ναι και μάλιστα το έχω κάνει και τατουάζ! Feel the music and let the beat make love to your soul.

 

undefined

 

Το βήμα παραπάνω

Μίλησέ μας για το εκπληκτικό και viral video clip που χορογράφησες και συμμετείχες.

 

Το Φεβρουάριο του 2013 γυρίσαμε το πρώτο Zumba ® Fitness Greece video clip σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιτωράκη το οποιο έχει 1.858.684 (Σ.σ: Από την Παρασκευή που μιλήσαμε μέχρι σήμερα Δευτέρα έχει 13 χιλιάδες παραπάνω) προβολές στο Youtube. Oύτε εμείς περιμέναμε πως θα το αγαπήσει τόσο πολύ ο κόσμος και τη τόσο μεγάλη επιτυχία του. Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γι'αυτό. Φέτος το καλοκαίρι γυρίσαμε το δεύτερο μας κλιπ το οποίο υπάρχει ήδη στο Youtube.

 

Το πρώτο video clip

 …και η «οικογενειακή» φωτογραφία

undefined

 

 

Τι δουλειά είχε η Zumba® στο Μέγαρο Μουσικής;

 

Στα πλαίσια ενός συνεδρίου με θέμα «Νέες επιχειρηματικές πρωτοποριακές ιδέες» παρουσιάσαμε Fitness Zumba ® καθώς και το Ελληνικό κλιπ σε ζωντανή σύνδεση με 150 χωρες, μαζί με τους συναδέλφους και πιστοποιημένους Zumba ® Instructors Lina Telis, Henrieta HruskovaChristian Seqo Vasiliki Papaioannou. NAI! Το Zumba ® Fitness πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μουσικής!!! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη φίλη Kleoniki Kiourkou και πιστοποιημένη Zumba ® Instructor για την επιλογή της και την εμπιστοσύνη της για αυτή μας τη παρουσίαση.

 

Τα Zumbathon® τι στόχο έχουν;

To πιο όμορφο κομμάτι της δουλειας μας!!! Μέσα από κάτι που αγαπάμε τόσο πολύ να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο. Για 3 ώρες πιστοποιημένοι Instructors, αφιλοκερδώς, χορεύουμε και ΟΛΑ τα έσοδα δίνονται για τον εκάστοτε καλό σκοπό.

 

Σε ευχαριστούμε Όλια για τον χρόνο που μας διέθεσες και…πάντα χαμογελαστή όπως σε γνωρίσαμε!

Εγώ σας ευχαριστώ και εσείς το ίδιο! 

To καινούριο κλιπ…για τον δρόμο! 

 

 

*Την Όλια θα την βρείτε στα γυμναστήρια Black and White στου Ζωγράφου και Desport Παλλήνης και Αμπελοκήπων.