Interviews

Ποια sexy γυμνάστρια έχει 1,3 εκατομμύρια fans στο Facebook και τι τη συνδέει με την Ελλάδα;

 

Η πιο διάσημη γυμνάστρια στην Πολωνία, συγγραφέας με τρεις εκδόσεις βιβλίων που κέρδισαν τον τίτλο Best seller of The year 2013, δέκα DVD's που έφεραν επανάσταση στην πολωνική κοινωνία και έκαναν χιλιάδες γυναίκες να αγαπήσουν το fitness και να αλλάξουν την ζωή τους, ιδιοκτήτρια του πολύ hot spot γυμναστηρίου Be active, έχει 1,3 εκατομμύρια fans στο Facebook, 50.000.000 views στο YouTube, εκπομπές στην πολωνική τηλεόραση ενώ είναι πρώτη σε αναζητήσεις στο google στη χώρα της. Τι σχέση έχει με την Ελλάδα; Είναι παντρεμένη με Έλληνα personal trainer Λευτέρη Καβούκη ενώ κουμπάρα τους είναι η Αμαρυλλίς. Η Φίλια Μητρομάρα μίλησε με την Ewa Chodakowska και τον Λευτέρη Καβούκη και αποκάλυψαν τα μυστικά για το τι χρειάζεται να αποκτήσεις σέξι σώμα μόνο με μισή ώρα κάθε μέρα!

 

Ποια είναι τα τρία μυστικά tips που θα έδινες σε γυναίκες που ξεκίνησαν να ασκούνται;

Θα τους έλεγα να μη βιάζονται, ένα βήμα τη φορά, να γυμνάζονται για την πνευματική υγεία που προσφέρει η άσκηση, την καλή διάθεση που χαρίζει μία προπόνηση και έπειτα για το σώμα τους και φυσικά να αφήσουν τις δικαιολογίες και να ξεκινήσουν σήμερα κιόλας! Έστω και ένα τέταρτο από τη ζωή τους μπορούν να το αφιερώσουν στην άσκηση, αν το θέλουν.

 undefined

 

Πιστεύεις ότι μόνο με την άσκηση μπορεί κάποιος να κάνει σούπερ σώμα;

Δεν αρκεί να αναδιαρθρώσεις τη ρουτίνα σου στο γυμναστήριο – πρέπει να ξεκινήσεις οπωσδήποτε αλλαγές και στην κουζίνα. Πιστεύω ότι η διατροφή είναι το 70%. Αν δεν τρως σωστά, δεν πρόκειται να δεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

 

Ποιες ασκήσεις γυμνάζουν περισσότερο;

Είτε κάνει κάποιος διάδρομο, είτε ποδήλατο, είτε βάρη, η διαλειμματική άσκηση είναι ιδανική. Πώς λειτουργεί: εκτελείς μια άσκηση για να ανεβάσεις τον καρδιακό παλμό σου και μετά το σώμα σου δουλεύει πιο σκληρά για να τον μειώσει ξανά, πράγμα που σημαίνει ότι καις περισσότερες θερμίδες. Η κυκλική προπόνηση είναι εξίσου αποτελεσματική. Μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε είδος αεροβικής ενδιάμεσα από τις ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Μπορείς να το κάνεις για 45 λεπτά με μία ώρα και τέλος. Δεν χρειάζεται να κάνεις βάρη για μία ώρα και μετά να κάνεις αεροβική.

 

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή σου για να κινητοποιηθεί κάποιος και να ξεκινήσει να γυμνάζεται;

Να βρει έναν υπεύθυνο φίλο. Έτσι, θα ενθαρρύνει ο ένας τον άλλο. Επιπλέον, θα έχει κάποιον να γιορτάσουν παρέα όταν φτάσουν στο στόχο τους. Επίσης, ένας personal trainer μπορεί να βοηθησει.

 

Αν κάποιος δεν έχει πραγματικά χρόνο, τι να κάνει;

Να ξυπνήσει μισή ώρα νωρίτερα και να κάνει πολύ δύσκολες, γρήγορες προπονήσεις. Αν δεν έχει χρόνο, δεν υπάρχει πρόβλημα να περιορίσει την προπόνησή του σε μισή ώρα (ή και λιγότερο), εφόσον διατηρεί την ένταση υψηλή καθ’ όλη τη διάρκεια.

 

undefined

 

Ewa μου τι αγαπάς περισσότερο στην Ελλάδα;

Το ελληνικο γιαούρτι και το ελαιόλαδο!

 

Πες μας ένα διατροφικό σου μυστικό

Σας δίνω μία συνταγή για το πανίσχυρο πρωινό μου: ανακατεύω ένα φλιτζάνι βρόμη, μισή κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης, μία κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου, μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο και μία χούφτα σμέουρα (ή άλλο είδος βατόμουρου). Έχει τέλεια γεύση και μου δίνει όση ενέργεια χρειάζομαι για τη μέρα!

 

 

Θέλεις να φτιάξεις βραζιλιάνικους γλουτούς; Δες το πρόγραμμα που σου προτείνει η Ewa:

 

 

Γνώρισέ την και στο site της

 

Ή στο Facebook

Από την Φίλια Μητρομάρα