Interviews

Μαθαίνοντας τα πάντα για τη Forrest Yoga με την Μπέσυ Τρίγκα!

H Μπέσσυ Τρίγκα είναι ένα αεικίνητο πλάσμα που δεν μπορεί να κάτσει στάσιμη! Νιώθει και είναι δυνατή, νιώθει και είναι ψυχικά ήρεμη και έχει μεταδοτικότητα. Σπούδασε και έφερε από την Αμερική την Forrest Yoga την οποία και παρουσίασε πρώτη στην Ελλάδα. Αργότερα μαθήτευσε δίπλα στον χορογράφο εναέριων παρουσιάσεων του Broadway Christopher Harrison και έφερε (πάλι!) πρώτη στην Ελλάδα την Antigravity® Aerial Yoga στην οποία. Τόσο στην Forrest όσο και στην Antigravity Yoga είναι Teachers Trainer, εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά Δασκάλων. Στην Antigravity® Aerial Yoga δε, είναι και Master Trainer! Επειδήτα λόγια ειναι περιττά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη μιας εκπληκτικής yogi!

Καλησπέρα Μπέσσυ, μόλις τελειώσαμε από ένα πολύ ωραίο μάθημα. Σε ευχαριστώ!

Καλησπέρα και επίσημα Σοφοκλή, αφού ένιωσες και ο ίδιος τι είναι η Forrest Yoga, έχεις και προσωπική άποψη.

Και θα την σχολιάσω!

Τέλεια! Για να ξέρεις, έκανες αυτό που στην Forrest Yoga αποκαλούμε ως μάθημα «Go Deeper». Το συγκεκριμένο το έχω συνθέσει εγώ και πατάει στους 4 πυλώνες της Forrest Yoga που είναι η αναπνοή η δύναμη, η ακεραιότητα και το πνεύμα. Το έχω ονομάσει έτσι -Go Deeper- γιατί από ότι είδες, μένουμε πάρα πολύ στην στάση μιας και δουλέψαμε πάρα πολύ στην περιοχή της καρδιάς. Κάναμε πάρα πολλά back bendings προς τα πίσω και επικεντρωθήκαμε στην καρδιά με όλες τις ασκήσεις που μας δίνει η Forrest Yoga. Mε τα block που είδες, τις ζώνες, το Forrest Yoga Roll το οποίο το έχει κατασκευάσει η ίδια η Ana Forrest και υπάρχει μόνο στην Forrest Yoga. Επειδή εμβαθύναμε και επικεντρώσαμε στο 4ο ενεργειακό κέντρο -την καρδιά δηλαδή- και δουλέψαμε όλη εκείνη την περιοχή, στήθος, ώμους, πλάτη, να ξέρεις πως θα το νιώσεις αύριο! Στάνταρ!

Ποιές βασικές αρχές ενστάλαξε η Ana Forrest στο σύστημα που ονομάστηκε Forest Yoga;

Κατ'αρχάς ονομάστηκε Forrest Yoga από την ιδία την Ana Forrest…

Δεν έχει σχέση με δάση και αλεπούδες, να το διευκρινίσουμε 

Από την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα, όλοι μου έλεγαν «Forrest; Δηλαδή θα ακούμε πουλάκια; Θα κάνουμε στο δάσος;». Όχι, καμία σχέση. Εϊναι ένα σύστημα που δημιούργησε η Άνα μετά από τη διδασκαλία που είχε με τις Iyengar, Astanga, Vinyasa, Hatha Yoga. Είναι βασισμένο στην Hatha Yoga, με τις βασικές αρχές της Hatha, αλλά το έχει εξελίξει για τον σύγχρονο δυτικό άνθρωπο.

Η βασική της αρχή είναι, ότι το σώμα ναι μεν πρέπει να κάνει yoga, αλλά προσαρμοσμένη στον δυτικό τρόπο ζωής και στον σημερινό άνθρωπο, στην κοινωνία, στην πόλη, στα άγχη, στον υπολογιστή, τα προβλήματα μέσης, όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τον Δυτικό τρόπο ζωής.

Οπότε έχει φτιάξει ένα μάθημα που ξεκινάει χαλαρά, με στρέτσινγκ, με κοιλιακούς,  αυτή είναι η δύναμη στο 3ο ενεργειακό κέντρο. Μετά πάει σε στάσεις Δελφίνι, ενδυνάμωση και άνοιγμα ώμων ή Σκύλο. Μετά συνεχίζει με τους Χαιρετισμούς, που τα πιο πολλά συστήματα ξεκινούν με χαιρετισμούς, κάτι που για εμένα είναι βίαιο για το σώμα, γιατί δεν έχεις κάνει προθέρμανση. 'Υστερα χτίζεις το ασκησιολόγιο ανάλογα με το θέμα που έχεις στην τάξη, δουλεύοντας ή όλο το σώμα ή κάποια σημεία: λεκάνη, πόδια, στήθος ώμους και μετά ξεκινάμε το μάθημά μας. Ξεκινάμε με διάφορες στάσεις σε Vinyasa ή σε Flow, standing poses ή σε Β series που λέμε στη Vinyasa, εναλλακτικά κάνουμε vignietes. Οι vignietes είναι μικρές ιστοριούλες που δημιουργούμε, ανάλογα με τις στάσεις που διαλέγουμε. Το άλλο χαρακτηριστικό της Forrest Yoga είναι ότι πάντοτε ξεκινάμε από την αριστερή μεριά. Σε κάθε μάθημα υπάρχει μια κορύφωση, μια δύσκολη σε εισαγωγικά στάση που αποκαλούμε «Apex» και ουσιαστικά όλο τα μάθημα αποτελεί την προετοιμασία μας για την Apex. Ύστερα χαλαρώνουμε και πηγαίνουμε στην τελευταία στάση του μαθήματος δηλαδή την Savasana. Στη Forrest Yoga τα χέρια και τα πόδια είναι ενεργοποιημένα, ώστε να πατάμε γερά στα πόδια μας και τα χέρια επειδή είναι περιορισμένα και οφείλουμε να απελευθερώσουμε την ενέργεια προς τα δάκτυλά μας. 

 

 

Η Forrest Yoga χαρακτηρίζεται από τον χαλαρό αυχένα. Λάτρεψα τη Forrest Yoga επειδή χαλαρώνουμε τον αυχένα και δεν κοιτάμε ψηλά. Κατά συνέπεια όλο το νερικό σύστημα που περνάει από τον αυχένα, περίπου 10.000 νεύρα, χαλαρώνει. Χαλαρώνουμε το κεφάλι κάτω στο έδαφος, χαλαρώνουμε τους ώμους…είναι μαγικό. Στην αρχή φαίνεται παράξενο σε μαθητές και δασκάλους που κάνουν άλλα συστήματα Yoga, ύστερα όμως το βρίσκεις θεραπευτικό, γιατί σου φεύγει όλη η ένταση που έχει συσσωρευτεί στους ώμους από τους υπολογιστές, την οδήγηση, από τα άγχη και τα βάρη. Οι ώμοι μας είναι συνεχώς σηκωμένοι και μέσα από το μάθημα και την πρακτική μας δουλεύουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, ώστε να φεύγει η ένταση από εκεί. Δεν ανέφερα τους Forrest Abs, τους κοιλιακούς μας που είναι προαπαιτούμενο σχεδόν σε κάθε μάθημα, με τους οποίους δυναμώνουμε το 3ο ενεργειακό κέντρο (σ.σ. κορμός) αποκτώντας δύναμη και ακεραιότητα. Εϊναι το παν για την πρακτική μας, γιατί από εκεί φεύγει η ενέργεια και απλώνεται σε όλο το σώμα μας.

Όπως θα λέγαμε με γυμναστηριακούς όρους «Core Training»…

Μα είναι! Είναι καθαρά Core Yoga Training!

Σε τι διαφοροποιείται η Forrest Yoga από άλλα συστήματα Yoga;

Εδώ είναι η ομορφιά της Forrest Yoga, γιατί ναι μεν είναι βασισμένη στην Hatha Yoga, την μαμά Yoga όπως λέω εγώ, αλλά σε κάθε μάθημα θέτουμε το στόχο της πρακτικής μας που ονομάζουμε intent (σ.σ. πρόθεση) και έχουμε το σημείο εστίασης, το focus, όπου θέτουμε το σημείο που θα δουλέψουμε σε μεγαλύτερο βαθμό. Για παράδειγμα το focus είναι η λεκάνη, στο δεύτερο ενεργειακό κέντρο δηλαδή και θα κάνουμε ανοίγματα λεκάνης, τον πολεμιστή 2, half moon κ.α με intent, πρόθεση δηλαδή, να ελευθερώσουμε τον 2ο ενερεγειακό κέντρο που είναι οι γεννετικοί αδένες, η σεξουαλικότητα του ατόμου, οικογενειακά προβλήματα που έχουμε εγκλωβίσει ή καταπιέσει και εστιάζονται σε εκείνο το σημείο (σ.σ. μιλάμε για Αρχές Ρεφλεξολογίας δηλαδή). Μέσα στο μάθημα δεν δουλεύουμε μόνο πόσο κινείται η λεκάνη μας, αλλά και πως κινείται η αναπνοή σου και τι νιώθεις.

Το ζητούμενο στην Forrest Yoga είναι να νιώσεις, να σε βάλει μέσα στη στάση, να νιώσεις την αναπνοή σου. Η βαθιά Ujjayi αναπνοή είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνω στου μαθητές μου, όταν μιλάμε για το intent και την εστίαση του μαθήματος.

Βάζω τους μαθητές μου να αναπνέουν βαθιά, έτσι ώστε να βγάλουν τα πάντα από το μυαλό τους και να εστιάσουν στην πρακτική τους και στο σημείο που δουλεύουν. Να πάνε την αναπνοή τους εκεί ακριβώς που δουλεύουν. Δεν είναι Advanced (προχωρημένο) να κάνει μια σούπερ-ντούπερ στάση, αυτό και πολλά περισσότερα το κάνει κάποιος από τη ρυθμική- αλλά το θέμα είναι να φτάσεις να μένεις σε μια στάση και να νιώθεις την στάση, να νιώθεις πως είναι το σώμα σου και να αρχίσεις να ταξιδεύεις στην αναπνοή σου μέσα στο σώμα. Για μένα αυτό είναι το προχωρημένο.

Καθαρά βιωματική εμπειρία δηλαδή.

Ναι. Αρχίζεις και σκάβεις και ανακαλύπτεις! Πολλές φορές έχουμε στη Forrest Yoga αυτό που λέμε Epiphany (επιφοίτηση), σου έρχεται δηλαδή μια ανάμνηση την οποία είχες καταπιέσει και την είχες θάψει στο υποσυνείδητο. Ξέρω άτομα που έχουν δακρύσει ή έχουν σπαρράξει στο κλάμα, γιατί έχουν καταλάβει ότι στο παρελθόν έχουν περάσει κάποια τραυματική εμπειρία που έχει γίνει με την οικογένειά τους. Αυτό είναι το emotional body (σ.σ. Ας το μεταφέρουμε «συναισθηματικό σώμα» και…βλέπουμε) και δυστυχώς όλοι έχουμε θάψει πράγματα μέσα σε αυτό.

Τι κάνει την Forrest Yoga ιδανικό είδος yoga για άτομα με ψυχικά τραύματα ή που έχουν υποστεί κακοποίηση;

Είναι ο τρόπος διδασκαλίας μας. Έχουμε αυτό που λένε empathy (σ.σ. Ενσυναίσθηση). Ο δάσκαλος συνδέεται με τους μαθητές και τους βοηθάμε μέσα από το μάθημα να ανοιχτούν σε εμάς. Πιστεύω ότι μας ανοίγονται λόγω του συστήματος. Για να σε βοηθήσω να το καταλάβεις, αυτό γίνεται μέσω της καλής εκπαίδευση που έχουμε από την Ana Forrest. H Ana δεν σου λέει πως να κάνεις το τρίγωνο ή τους χαιρετισμούς. Αλλά έχει μια ιεροτελεστία: Πως δουλεύει κάποιος στο ψυχολόγο, με κύκλους ή σε ομάδες; Ωθεί τους ίδιους τους δασκάλους να λύσουμε τα ψυχολογικά ή άλλα ζητήματά μας, έτσι ώστε να είμαστε ελεύθεροι από επιρροές, να ανοίξουμε τα μάτια μας και να βοηθήσουμε τους μαθητές μας.

 

 

Δεν υπάρχει ψυχολόγος που δεν κάνει ψυχοθεραπεία ο ίδιος. Γνωρίζετε τον εαυτό σας για να βοηθήσετε τους άλλους.

Ακριβώς! Και όχι μόνο να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Αλλά να έχουμε ξεπεράσει σχεδόν όλα μας τα προβλήματα για να είμαστε καθαροί, ώστε να μην επεμβαίνουν τα δικά μας προβλήματα και να μπορούμε να αφοσιωθούμε στον άλλον. Ένας καθαρός δάσκαλος επίσης αποκτά «γείωση», δηλαδή θα ασχοληθεί, αλλά δεν θα πάρει μαζί του τα προβλήματα του άλλου. Αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της Forrest Yoga. Για να το καταλάβεις πρέπει να πας ένα μήνα στην εκπαίδευση με την Ana. Εγώ που τελειώσα το 2008 στη Βοστώνη σύμφωνα με ότι ίσχυε θα έπρεπε να κάνεις τουλάχιστον 2 χρόνια Forrest Yoga, να έχεις εντρυφήσει γύρω στα 3-4 χρόνια πρακτική σαν μαθήτρια. Εγώ έκανα yoga από το 2000 σαν μαθήτρια και πήγα μετά από 8 χρόνια! Αυτό είναι καλό γιατί γνώρισα διάφορα συστήματα και κατέληξα σε αυτό γιατί μου έλυσε προβλήματα! Από τα υπόλοιπα συστήματα, από την καθημερινότητά μου, από την ζωή μου… Γιατί και εγώ δούλευα σε γραφείο!

 

Πως γίνεται και η  Forrest Yoga πέρα από αρκετά απαιτητικό είδος yoga να είναι κατάλληλη για ένα τόσο μεγάλο εύρος ανθρώπων; Άτομα με τραυματισμούς, με διαφορετικά backround, από αθλητές μέχρι bussinessman και από τους bussinessman σε ηλικιωμένους ή νοικοκυρές;

Θα σου απαντήσω πολύ γρήγορα γιατί αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Οφείλεται στην έξυπνη αλληλουχία που έχουμε: Κάνουμε προθέρμανση, τους κοιλιακούς μας, το Δελφίνι, άλλο ζέσταμα, τους χαιρετισμούς και ύστερα μια σειρά ασκήσεων από αυτές που έχω βιώσει δεκάδες φορές. Δεν κάνουμε συνέχεια τις ίδιες ασκήσεις, αλλά κάνουμε τις ασκήσεις που ζητάει το σώμα και αυτές που συμπίπτουν με την πρόθεσή μας.

Σχετικά με τις διαφορετικές ηλικίες και τους τραυματισμούς, έχουμε παραλλαγές για όλα τα επίπεδα, οπότε και με την βοήθεια των blocks θα αποσυμφορήσουμε κάποιον με πρόβλημα στην μέση, θα τον βάλουμε σε άλλη στάση και θα τον βοηθήσουμε να κάνει τις παραλλαγές του στην ίδια τάξη με έναν αθλητή, έναν ηλικιωμένο, κάποιον που έχει προβλήματα με μέση, αυχένα και γόνατα ταυτόχρονα. Η Forrest Yoga είναι ένα σύστημα που σέβεται το σώμα.

 

Δηλαδή κάποιος που έχει πρόβλημα με τον αυχένα μπορεί να κανει yoga;

Εννοείται! Ιδίως στη Forrest Yoga. Όσοι εργάζονται με υπολογιστές ή έχουν τραυματισμούς μπορούν να κάνουν Forrest Yoga, γιατί έχουμε χαλαρό λαιμό και αυχένα στις ασκήσεις μας. Ή ασκήσεις με neck release που μακραίνουμε όλη την αυχενική μοίρα. Η Forrest Yoga στηρίζεται στην ευθυγράμμιση, μένουμε στην στάση. Δεν είναι ένα σύστημα άντε πάμε γρήγορα… Όχι, θέλουμε να νιώσουμε!

 

 

To πρόγραμμα που έβγαλες για την διδασκαλία της Forest Yoga θεωρείται από τα πιο απαιτητικά στον κόσμο. Θέλεις να μας το περιγράψεις; Τι το κάνει τόσο απαιτητικό;

Η Ana η ίδια και η διδασκαλία της. Θέλει να είσαι 100% εκεί. Να βγάλεις τον πραγματικό σου εαυτό και ό,τι κουβαλάς μέσα σου. Είναι σκληρό γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος με όλα αυτά που έχουν μείνει στο σώμα σου και στο υποσυνείδητό σου. Ακόμα περισσότερο είναι δύσκολη η εκπαίδευση. Ξεκινάς χαράματα με διαλογισμό και μετά κάνεις 4 ώρες πρακτική Forrest Yoga. Ακολουθεί ένα μικρό διάλλειμα και πας να συνεχίσεις μέχρι τις 6-7 το απόγευμα. Ακολουθεί το διάβασμα, που παλιά εμείς πηγαίναμε στην βιβλιοθήκη και φυσικά να ξυπνήσεις πάλι το επόμενο πρωί τα χαράματα για την καινούρια ημέρα.

 

Αφοσίωση και πρωταθλητισμός δηλαδή.

Δέσμευση. Δεν πιστεύω ότι μετά από τέτοιο Teacher Training δεν είσαι έτοιμος. Είσαι έτοιμος. Την πρώτη μέρα λες «θα είμαι έτοιμος σε ένα μήνα;». Βέβαια σε ένα δάσκαλος που δεν έχει κάνει ποτέ Yoga, δεν του συνιστώ να πάει. Πρέπει να έχεις τουλάχιστον 5 χρόνια πρακτική εμπειρία στην Yoga. Αν την έχεις τότε την τελευταία μέρα θα πεις: πάω να διδάξω. Αυτό είναι η Ana και είναι η διδασκαλία της που σου προσφέρει τα πάντα.

 

Είναι οι Έλληνες έτοιμοι να γίνουν μαθητές Forrest Yoga, εδώ ντρέπονται να πάνε σε ψυχολόγο.

Τότε είναι το τέλειο σύστημα γιατί σε ωθεί να κάνεις ενδοσκόπηση μόνος σου. Είναι ο yogi-κος αόρατος ψυχολόγος. Βρίσκεις τον αυθεντικό σου εαυτό όπως λέμε στην Forrest Yoga. Και μαζί με αυτόν βρίσκεις και το πνεύμα σου. Είναι αυτό που ξυπνάς ένα πρωινό και λες είμαι χαρούμενος, χωρίς λόγο. Εϊναι όταν το σώμα σου έχει συντονιστεί με το πνεύμα. Αυτή την χαρά νιώθω κάθε φορά μετά από πρακτική Forrest Yoga. Γιατί νιώθω ότι εκείνη τη στιγμή είμαι εδώ. Ότι το πνεύμα μου είναι μέσα στο σώμα μου και είμαι ολοκληρωμένη. Νιώθεις αυτήν την τέλεια ηρεμία, ασφάλεια…

 

Πόσο εμβαθύνει ένα εκδυτικοποιημένο σύστημα yoga, όπως η Forrest Yoga, στον διαλογισμό

Στη Forrest Yoga o διαλογισμός μας, αυτός που κανουμε στο Teacher Training και που κάνω και στα παιδιά, κάνουμε τον καθιστό διαλογισμό, τον γνωστό βουδιστικό διαλογισμό που προσπαθούμε να αδειάσουμε το μυαλό μας. Στη Forrest Yoga η Ana μας έχει κάνει διάφορα είδη διαλογισμού. Είναι ο διαλογισμός με τον Wiser Self. Δηλαδή ο Δάσκαλος σε τοποθετεί σε ένα περιβάλλον οικείο για σένα και μετά σε βάζει να δεις τον εαυτό σου μετά από 5-10 χρόνια, ώστε να πιάσεις τον σοφότερό σου εαυτό και…να τον ρωτήσεις!   

Ένας ακόμα πολύ δυνατός διαλογισμός είναι ο Death Meditation, αυτόν τον κάνω κάθε Μεγάλη Πέμπτη στο studio. Είναι πολύ δυνατός διαλογισμός γιατί σε βάζει ουσιαστικά να πεθάνεις. Να νιώσεις την στιγμή που πεθαίνεις και συνεκδοχικά, ο «θάνατός» σου αυτή είναι η στιγμή που αναγεννιέσαι πραγματικά. Και σε βάζει σε σκέψεις. Τι πράγματα έπρεπε να κάνεις. Πως νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Τη λύπη που δεν έχεις κάνει πράγματα που ήθελες. Σκέφτεσαι κάποιους που ίσως αδίκησες. Μετά αναγεννιέσαι και γίνεσαι άλλος άνθρωπος!

Εμείς στον διαλογισμό μας έχουμε μολύβι και χαρτί! Είτε για να κάνεις τσεκ την επόμενη φορά που θα κάνεις διαλογισμό, είτε για να δεις αν αυτά έχουν τελειώσει πλέον για σένα. Αν έχουν τελειώσει, χαρτί, δοχείο, φωτιά και τις στάχτες τις ρίχνουμε στη γη (σ.σ. Στα πιο πολλά είδη διαλογισμού, όταν γράφεις κάτι, αποκτά υπόσταση, αποκτά μια πιθανότητα να συμβεί. Αν αντίθετα κάψεις αυτό που έχεις σημειώσει, τότε εκμηδενίζεις την πιθανότητα να συμβεί το γεγονός.). Κάνοντας ξανά και ξανά τους ίδιους διαλογισμούς και κοιτάζοντας τον εαυτό μας μέσα αυτά που είχαμε γράψει, εξελισσόμαστε! Πάμε σε άλλο επίπεδο ένα διαλογισμό μέσω της επανάληψης και κάθε φορά πάμε ένα βήμα παραπέρα. Έτσι πάμε βαθύτερα. Δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο στην σωματική Yoga. Όχι πως είναι κακό, αλλά αν μάθεις τον διαλογισμό και την αναπνοή, θα θελήσεις να πας βαθύτερα.

 

 

 

Πολλοί βλέπουν την Yoga καθαρά αθλητικά. Όπως είπαμε είμαστε Δυτικοί και εμείς οι Δυτικοί δεν θεωρούμε την Yoga «δεμένη» με τον διαλογισμό.

 

Αυτό είναι αλήθεια. Όπως και να έχει όμως, είναι απολύτως σεβαστό και εγώ έτσι ξεκίνησα. Αργότερα εμβάθυνα και γνώρισα τον πραγματικό μου εαυτό.

 

Θέλεις να μας πεις τι άλλα μαθήματα κάνεις στο All in Yoga;

Βεβαίως! Κάνω το Antigravity Aerial Yoga και τα σχετικά Antigravity Suspension Fitness και Antigravity Flying Fitness. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα προγράμματα συμπληρώνουν την Forrest Yoga. Με την Forrest Yoga πατάμε στο έδαφος και βρίσκουμε τον εαυτό μας, στην Antigravity Yoga πάλι βρίσκουμε τον εαυτό μας, αλλά επειδή δουλεύουμε ψηλά νιώθουμε ελεύθεροι! Αρχίζουμε και πετάμε.

 

Το antigravity έχει και το πλεονέκτημα της μικρότερης πίεσης στις αρθρώσεις. 

Είναι αυτό που λέμε: Decompression of Spine (σ.σ. Αποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης) και με αυτόν τον τρόπο μακραίνουμε την σπονδυλική μας στήλη. Μέσα σε 3 λεπτά, θα έχω φέρει τον μαθητή ανάστροφα! Είτε είναι μικρούλης, μεγάλος, αθλητής, μαμά… Τον φέρνω ανάστροφα. Είμαστε τόσο καλά εκπαιδευμένοι σε αυτό το σύστημα που θα τους φέρουμε ανάστροφα στα 3 λεπτά. Αν δεν το καταφέρουμε, έχουμε αποτύχει ως δάσκαλοι!

 

Εσύ ως Teachers' Trainer, σε ποιά είδη μπορείς να δώσεις πιστοποίηση σε άλλους δάσκαλους;

Είμαι Master Trainer και μπορώ να δώσω πιστοποίηση στην Antigravity στα fundamentals, στην βασική δηλαδή εκπαίδευση. Είμαι η πρώτη που εκπαιδεύτηκα στην Αμερική και μαζί με τον Christopher Harrison χτίσαμε το πρώτο στούντιο στην Αμερική!

 

Εμπειρία ζωής;

Απίστευτο! Τι να σου πω; Κόβαμε τα πανιά! Εμείς τα φτιάχναμε. Μετά μπήκα στην τάξη του και λέω ΟΥΑΟΥ! θα το φέρω! Μου λέει ο Christopher Harrison: Ναι Μπέσυ, πήγαινέ το στην Ελλάδα, σε παρακαλώ! Ήταν τέλειο.

 

 

 

 

Τι έχεις κερδίσει μέσα από τα χρόνια που ασκείσαι στη Yoga;

Κάνω από το 2000! Δεκαπάντε χρόνια. Από το 2008  είμαι πιστοποιημένη στη Forrest Yoga και από το 2011 είμαι πιστοποιημένη Antgravity Yoga Teacher Instructor (εκπαιδεύτρια δασκάλων δηλαδή) και από το 2013 είμαι Master Trainer στην Antigravity Yoga. Μπορώ να σου πως πως σωματικά έχω δυναμώσει, τρελή δύναμη, έχω γίνει ευλύγιστη, μπορώ να κάνω το σώμα μου ότι θέλω χωρίς τραυματισμούς, αυτό έχω να το λέω και για τα δύο συστήματα.

Έχω βρει ισορροπία και απίστευτη ηρεμία και πραγματικά ζω κάθε μέρα τέλεια, σε απίστευτη αρμονία και συνειδητότητα. Από το τι κάνω, μέχρι το τι προσφέρω. Μου έχει φέρει πάρα πολύ αγάπη για τον εαυτό μου και τους άλλους. Τρελή αγάπη.

 

Από τη στιγμή που κάθε δάσκαλος είναι διαφορετικός, από τι χαρακτηρίζεται η δική σου προσέγγιση; Όσο αντικειμενική μπορείς να είσαι…

(Σκέφτεται λιγάκι) Αγγίζω τις καρδιές των μαθητών μου. Τους αγγίζω μέσα τους και μου αρέσει πάρα πολύ αυτό.

 

Σε ευχαριστούμε πολύ Μπέσυ, έχεις καλύψει όλες τις ερωτήσεις μας. Υπάρχει κάτι που θέλεις να πεις στους αναγνώστες μας;

Εγώ σας ευχαριστώ. Ναι, έχω κάτι να πω: Δοκιμάστε Forrest Yoga, ελάτε για ένα μάθημα! Ελάτε να το γνωρίσετε. Είναι ένα δώρο ζωής για μένα. Ένα δώρο ζωής για τον εαυτό σας! Μπορείτε να το κάνετε όλοι. Για αυτό και το studio ονομάζεται είναι All In Yoga..