Interviews

Jumping fitness: Η instructor Σουζάνα Κοσκοβά θα σε κάνει να ιδρώσεις και να κάψεις ΠΟΛΥ

Η instructor του jumping fitness Σουζάνα Κοσκοβά έχει «τρελαθεί» με αυτήν την καινούργια τάση. Η Σουζάνα κατάγεται από τη Σλοβακία και έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκή Οικονομία, είναι πτυχιούχος της ελληνικής γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στη Γερμανική Φιλολογία. Για πολλά χρόνια είχε ασχοληθεί με τον χορό (λάτιν και ballroom). Όταν δοκίμασε στη Σλοβακία το jumping fitness το ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά και το έφερε στην Ελλάδα. “Όταν το είδα το ερωτεύθηκα αμέσως. Είπα πώς αν δεν το βρω στην Ελλάδα θα το μάθω και θα το φέρω” μας λέει χαρακτηριστικά. Έτσι κι έγινε! Αυτό το high energy workout που γίνεται σε ειδικά τραμπολίνα είναι και στην Αθήνα! Η Σουζάνα Κοσκοβά μίλησε στη Φίλια Μητρομάρα και στο wefit.gr για τα φανταστικά του οφέλη. Καιρός να το δοκιμάσεις κι εσύ.

 

Η instructor του jumping fitness Σουζάνα Κοσκοβά

 

Τι είναι το Jumping fitness; 

Το Jumping fitness είναι ένα αερόβιο δυναμικό πρόγραμμα, το οποίο γίνεται πάνω σε ειδικά σχεδιασμένα τραμπολίνα που έχουν ένα χερούλι. Είναι κατάλληλο για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν καλή φυσική κατάσταση χωρίς να καταπονήσουν τις αρθρώσεις τους, όπως το τρέξιμο. Ξεκίνησε το 2001 στην Τσεχία και εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο. Επειδή είναι high energy workout σε γεμίζει με ενδορφίνες. Στην ουσία ξεσπάς στο τραμπολίνο, έχεις δώσει ενέργεια και έχεις πάρει ενέργεια. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με τη φυσική κατάσταση των αθλουμένων. Επίσης, τα τραμπολίνα, τα οποία έχουν πιστοποίηση TUV, εξαλείφουν το 80% της πίεσης από το βάρος του σώματος που συνήθως δέχονται οι αρθρώσεις όταν τρέχεις. Διάβασε σχετικά: Χάσε εύκολα πόντους και λίπος στο τραμπολίνο

 

Δες εδώ μια τυπική προπόνηση

 

Τι γυμνάζει το jumping fitness;

  • Συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Journal of Applied Physiology της NASA, η άσκηση είναι 68% πιο αποτελεσματική από το τζόκινγκ.
  • Κάνει τέλεια σύσφιγξη στον πυρήνα του σώματος.
  • Συμβάλλει στην ισορροπία και τον συντονισμό καθώς και στην καλή στάση του σώματος.
  • Καίει 800 θερμίδες την ώρα! Δέκα λεπτά στο τραμπολίνο είναι σαν να έχεις τρέξει για 30 λεπτά!
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος. Το λεμφικό σύστημα μας βοηθά να απαλλαγούμε από τις τοξίνες του σώματος και τα απόβλητα. Με τα άλματα που γίνονται στο τραμπολίνο ενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα συμβάλλοντας έτσι και στη μείωση της κυτταρίτιδας.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Διεγείρει τον μεταβολισμό και κάνει φανταστική καύση λίπους.
  • Σε γεμιζει χαρά και θετική ενέργεια. Σύμφωνα με έρευνα τη στιγμή που το σώμα σου είναι στον αέρα έχει μηδενικό βάρος κι αυτό αρκεί για να νιώσεις χαρούμενος.
  • Κάνει μυϊκή ενδυνάμωση επειδή γίνονται ασκήσεις και με βαράκια στα χέρια και τα πόδια.
  • Ενισχύει την πυκνότητα των οστών προλαμβάνοντας την οστεοπόρωση.
  • Ενισχύει το καρδιοαγγειακό σύστημα.

 

 

Ποιοι μπορούν να το κάνουν;

Όλοι. Στην Ευρώπη υπάρχουν και παιδικά προγράμματα αλλά και προγράμματα για μεγαλύτερης σε ηλικία άτομα. Επίσης, υπάρχουν ειδικές σχεδιασμένες ασκήσεις για όλες τις ομάδες.

Ποιοι θα πρέπει να το αποφεύγουν;

Όσες γυναίκες είναι σε εγκυμοσύνη ή όσοι έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τα γόνατά τους, όπως μηνίσκο, καλό θα είναι να συμβουλευτούν πρώτα τον γιατρό τους. Κατά τη διάρκεια της άσκησης τα γόνατα θα πρέπει να είναι πάντα λυγισμένα, και όλο το πέλμα να ακουμπά στο τραμπολίνο κι όχι στις μύτες.

Το jumping fitness έχει ανταπόκριση στην Ελλάδα;

Ναι, όσοι το δοκιμάζουν ενθουσιάζονται με αυτό το πρόγραμμα.

Που μπορούμε να το κάνουμε;

Στο Physical Fitness Club τουΝίκου Ευαγγελινού.